Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čauvec :)

chystám se měnit motorový a převodový olej. Dle specifikace tam chci dát do motoru a převodovky oleje Total. Do motoru Total Quartz Diesel 7000, 10W/40 viz. http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1417 a do převodovky Total Transmission BV 75W/80 viz. http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1093 Mám 1,9 diesela... A můj dotaz směřuje, zda jste s tímto olejem spokojeni, pokud ho dáváte ? Je sice aji napsaný v knížce, ale slyšel jsem, že někdo dává do peugeotů Texaco, Castrol :myslim??? Díky všem za cenné rady ;)

Odesláno

olej Total doporučuje výrobce vozu--že by doporučoval šmejd?, takže kdo nechce Total z jakýchkoli důvodů, dá olej jaký mu vyhovuje...,moje cenná rada je--Total patří mezi levné oleje:myslim

Odesláno

Aha, já jsem pouhý student vysoké školy, proto se rozhlížím co je pro mě ekonomicky dostupné... Ale jaký by jsi prosím volil ty nebo jaký dáváš olej ? Jako předchozí auto jsem měl itala a tam jsem třeba dával Repsol... Ikdyž Repsol nebyl udán výrobcem...

Odesláno

Olej musí splnovat specifikace dané výrobcem motoru - takový obyčejný blábol, ale Total ho určitě splňuje a když patří mezi ty levnější (nejspíše), tak proč ho tam nedávat. :myslim

Odesláno

dej si, prosím,do podpisu typ auta i s motorizací--dá se pak lépe odpovědět na dotaz

do svého HDi dávám oleje uvedené v tvém odkaze, ale seženeš-li jinou značku a levněji, musí splnovat požadavky výrobce auta

Odesláno

Píše 1,9; takže by som zas tú kvalitu oleja nejak nehrotil...ale tie, čo si dal do odkazov budú OK ;-)

PS - mňa by skôr zaujímalo, aké dodržujete výmenné intervaly, bo podľa návodu by mal byť pre motorový olej 30 000 km/2 roky a to mi príde saaakra veľa...

[upravil dne 15.4.2011 08:34 ferrari]

Odesláno

30 000 km? to máš psáno u svého motoru? No celkově to je fakt hodně. Já na HDi měním po 20 000 km, a to bych řekl, že je krajní hranice pro výměnu - o kvalitu oleje bych se moc nebál, ale spíše o filtr ...

Odesláno

To budou vecne dohady s tim co je a neni kvalitni.. kdo z Vas to muze objektivne posoudit :roll Total patri do motoru Peugeot.. pouzivam ho dlouhodobe a nevidim duvod prechazet na neco jineho.. je to jen o osobnich preferenci s jakym olejem zacne ;)

PS: Je to podobna situace jako pro fotografy -> Canonak bude zatvrzele preferovat Canon a Nikonak Nikon :D

Odesláno

Super, díky moc za vaše rady. Dám Total a bude ;-) Jinak já budu měnit poprvé olej na peugeotíkovi a interval je tam nastavený po 15 000 km... Takže ho pak asi dám po 20 000 km... No co se týče filtrů, je jich na výběr plno, od levnějšího Starlinu až po Mann, Filtron, ale dívám se po Championu...

Odesláno

Ano, kvalita se blbě posuzuje, ale Totalu věřím :)

James: ty máš obyč diesel, tam snad je dáno 10tkm ztížené podmínky nebo 15tkm běžné, takže bych to raději neměnil na 20. Pokud se pletu, tak se omlouvám.

U filtrů je to na tobě, já volím střední cestu (cenově) :papa

Odesláno

Ja menim olej treba po 6-8tis :D Ale v beznem provozu bych menil v delsim intervalu nicmene muj nazor je lepsi menit driv nez pozdeji.. pokud toho clovek moc nenajezdi tak to neni zas tak zavratna polozka na to abych musel vyuzivat horni hranici vymeny..

Odesláno

Jj obyč diesel... Takže radši nechám, jak říkáš ;) Jinak jak jsem psal, dívám se po cenově dostupných dílech, ale Starline jsem dávat nechtěl. Myslím že Champion je taky tak střední cesta, páč jsou tam ještě dražší. Ikdyž u Starlinu, jsem tehdy strhl nálepku a byla to výroba známé značky, akorát na tom byla nálepka Starline :myslim

Odesláno

souhlasím s AKCZ--výrobce doporučuje Total, je to poměrně levný olej,tak nad čím uvažovat? :myslim

kdyby doporučoval nejdražší značku na trhu, tak ty neustálé dotazy chápu, ale takhle:roll:D

[upravil dne 15/4/11 09:00 ozzy56]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...