Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 SW demontaž panoramatické střechy


petr077

Recommended Posts

Zdravím všechny peugeoťáky. Mám pár poznatků a dotazů k panoramatické střeše u 307 sw. Svou 307mičku jsem koupil loni v srpnu a stahovací střech mi fungovala asi měsíc, pak poslední díl přestal vyjíždět. Po drobném ohledání jsem zjistil, že nejsem první, kdo s ní má problémy. Opravu jsem dlouho dokládal, ale o minulém vákendu jsem se do toho pustil. Kompletně jsem rozebral teapcírování na střeše včetně osvětllení, madel, palstů, stínítek atd. abych se k tomu dostal nakonec se mi to povedelo. Zjistil jsem, že v celém, celkem složitém systému jsou špatné jen dva vodící plastové díly a pokud je vyměním bude to zase fungovat. Namířil jsem si to teda do Peugeot Zlín abych zjistil jestli se to dá koupit, popř. nechat opravit. Pán v servisu mi řekl, že plastové vodící součásti jsou součástí oněch tří desek a že pokud to chci měnit musím koupit všechny desky. Podotýkám, že cena plastových dílů je tak 10 Kč jeden /je jich tam 16/ , když mi řekl cenu těch tří desek málem jsem spadl ze židle 27 000Kč!!!!!!

Protože jsem to rozdělal abych to opravil a fungovalo to, obarcím se na Vás, jestli by se ty plastové černé díly(viz. odkaz na foto) nedají někde sehnat za rozumnou cenu. Nemáte možnost? Nevíte o někom, nebo neleží vám někde v garáži? Díky moc za jakékoli info...Petr

fotky http://petr077.rajce.idnes.cz/307_sw-strecha/#DSC_1329.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak...buď to překreslit do 3D a oni ti to vytisknou nebo donést celý díl a o zbytek se postarají...nemám představu, jak drahý by byl 1 díl (na jednom webu, kde se tiskem zabývají někdo spočítal výrobní náklady na výrobu obrouček brýlí na 6Kč)

[upravil dne 15/4/11 09:16 milhaus]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Dufam ze mna to nestretne, ale clovek nikdy nevie.

Trochu som sa sprtal v SB a nasiel som tie klzaky (zelena farba a cislo 8). Neviem teraz ale ci je to to co VAM odislo. Alebo to boli tie cierne nastavce na klzaky co idu v tych kolajnickach po bokoch, lebo tie som v ponuke nenasiel. Cely mechanizmus je neskutocne drahy (cervena farba) a to radsej fakt hladat nejaku inu moznost ako to opravit.

Neviem kolko casti ten KIT s cislom ( obsahuje ), ale ak by to stacilo na opravu tak je to super nie?

post-34617-14109627657038_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Měl jsem to rezebraný ;) Není to nic složitýho. Jen je to trochu časově náročnější - je tam toho hodně na demontáž. Pokud se ti vyloženě nic neulomilo, tak máš prostě jen zaseklý/zkřížený ty jednotlivý \"pole\". Stačí rozebrat, zkontrolovat kluzátka (případně vyměnit) promazat a rozhýbat.

[upravil dne 17.1.14 19:19 od MJSytic]

post-2095-14109635051829_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono se to těžko vysvětluje, jak to tam funguje, ale pokusím se. Poháněný je jen ten jeden díl. Ty ostatní se jen pohybují v kolejnicích a při zatahování se do sebe zaháknou a při roztahování se zasouvají nad sebe do té zadní části - na každý díl tlačí taková pružina - resp. napružený drát z obou stran. Jestli se ti to zasekává, tak jsou špatný ty kluzátka. V mém případě byly obroušený - rozpadlý a tím se to prostě křížilo a vyskakovalo z těch \"háčků\" :myslim

[upravil dne 17.1.14 19:30 od MJSytic]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...