Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 1.8 16V 97" zdechl a nechce chytit


Martin406ova

Recommended Posts

Ahoj clubáci, moc vás prosím o další radu.

Včera jsem si blbec odpálil pojistku při zapojování subwooferu v mot. prostoru 50A a v pojistkové skříni v autě jednu 10A, obě jsem vyměnil a vše bylo ok.

Po asi najetých 30km (mezitím jsem asi 4x stál) se mi asi na 3-4s rozsvítila diagnostika motoru a auto nejelo, při zařazení rychlosti opět chytlo, udělalo to tak 2x, potom jelo normálně ( jesště se mi rozsvítilo ABS), když jsem přijel domů ještě jsem asi 5x zkusil nastartovat a vše se zdálo být ok.

Dneska ráno jsem ale nastartoval sice v pohodě ale ujel jsem asi jen 20m a auto zdechlo a už nechce naskočit (startér točí) a nesvítí ani diag. motoru, nevíte někdo co by to mohlo být? Musím s tím na diag?

Všem moc děkuji za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je tak, kdyz si nekdo pred montazi na elektroinstalaci neodpoji baterku

mno merak do ruky a zkouset, muzu ti poslat akorat tak schema zapojeni ridici jednotky (predpokladam, ze budes mit Sagem SL96), ale vic asi pres forum nejde

co znamena spatna elektroinstalace ? co presne rekla diagnostika, spojila se s ridici jednotkou motoru prip. jednotkou ABS ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak opraveno, nahrazen nějaký kabel co vedl odněkud někam :D:D

Ještě mám jeden problém, vždy když odpojím baterku a potom připojím vyletí mi otáčky a málokdy se chytnou tak jak mají, většinou jsou zbýšení cca 1500 a pomlže jen odpojení baterky, většinou několikrát, je někde problém nebo je to \"normální\" ? Díky za typy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hledej zde na foru heslo \"krokac\" a ten pak vycisti, jinak po odpojeni baterky se z jednotky vymazou prizpusobeni, ktera si nacetla behem jezdeni, rika se tomu autoadaptivni data. Chvilku pak trva, nez si je zase obnovi, je na to i servisni postup, jak to auto po znovupripojeni baterky \"zajet\"

zhruba: otocit klickem do pozice pred startem, nechat asi 30s a pak teprve startovat. Volnou jizdou pak motor ohrat na provozni teplotu 83stC a pak ho projet ve vsech jizdnich rezimech, tzn. nekolikrat akcelerovat a pak nekolikrat brzdit motorem z rychlosti cca 70kmh se zarazenou 4kou do asi 1500-1800 otacek. Pak by mela mit jednotka nacteny vsechna potrebna autoadaptivni data.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...