Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Postup jak napojit TEC2000 na palivovou soustavu


straki007

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

2 loque:

já mám obavy že vyřadit filtr a nechat kolovat rozpouštědlo bez následný filtrace znamená, že bordel, kterej to cestou rozpustí, to pak nechá sežrat vstřikům...

Je to sice jen teoretická úvaha, ale rozhodně bych doporučoval tu variantu s nějakým filtříkem, nebo variantu 3 se zapojením vlastního filtru.

Lepší investice do dvou pixel TECu než případná generálka vysokotlaký části.

Vycházím z toho, že i do přepadu se přece může zezačátku uvolnit nějakej humus a jde to pak zpátky na vstup a znovu do vysokotlaku, DRV a vstřiků !

Opravte mně, pokud to vidím moc skepticky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Chozeluizskuner

Tak jsem se dnes odhodlal a nalil jsem TEC 2000 diesel do své nádrže.

V nádrži jsem měl cca1/2 rezervy.Párkrát jsem otočil klíčkem aby nasálo čerpadlo a nastartoval.Na volnoběh jsem to nechal 25minut běžet.Dolil jsem naftu a a jel to project.

Mimo něsto pojedu až zejtra ale zatím mi přijde že chod moturu je čitší.Na neutral mi dřív jemně vibroval volant, ted už vůbec.Zvuk motoru na volnoběh se možná maličko ztišil ale určitě nic rapidního.Diesel je diesel.V otáčkách má čistý zvuk.Určitě auto nejede hůř než jelo.Možná i lépe.Ale jelikož sem v této stránce neměl žádný problém tak nomohu posoudit lépe.Možná zejtra až pojedu mimo město.Na schrnutí bych to asi určitě doporučil preventivně každýmu :) Osobně po 10 000 zopakuju stejným způsobem.Jen možná nechám méně nafty v nádrži.

Držím palce dalším odvážlivcům a pište svoje zkušenosti :)

[upravil dne 10/10/11 11:44 od Chozeluizskuner]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také přidám svoji zkušenost.

Najel sem na hladové oko 50km, než sem do nádrže TEC nalil. Poté sem na TEC ujel 30km. Chod motoru je takový kultivovanější a jde lépe do otáček, je dynamičtější. No uvidíme po natankování plné nádrže jaká bude spotřeba

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

a co u auta s podavacím čerpadlem v nádrži pouze využít fyziku?? :D Použít nějakou láhev s vývodem dole (pet-lahev s vývodem ve vršku) připojit na přívod do vstřik. čerpadla a umístit láhev do nějaké výšky (třeba 1-2 metry nad úroveň čerpadla) ?? měl by to být dostatečný tlak aby ho bylo čerpadlo schopno použít a čerpat přípravek... (taky uvažuji, ale nemám po ruce druhé pal. čerpadlo...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sem taky řešil jak na to a nakonec zvítězila lenost. Vyjezdil jsem nádrž skoro do prázdna, pak jsem nalil TEC a jezdil až se začaly projevovat příznaky že palivo už došlo. Pak jsem normálně dotankoval a jezdím. Po aplikaci TECu byl motor kultivovanější a měl jakoby měkčí chod, zdá se mi že se zvýšila pružnost motoru. Když jsem dotankoval tak bylo hned slyšet že motor jde tvrději a hlasitěji, nicméně se mi zdá že k mírné změně k lepšímu došlo. Motor má 165 ti. tak při další výměně oleje opět použiji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...

Panove,jsem dedek-uz skoro 65,ale povim vam,co me jako automehanickemu ucni rikal partak nakej p.Vaclav Uhlir z Pardubic: u dislu mej oci otevrene a mozartovi usi. Usi,aby slysel chod motoru,oci,aby videl cojde z vyfuku. Jeli vse v poradku,tak do neho nevrtej. Nic nevydrzi vecne,ani laska k jedne slecne,to same plati o vsech soucastkach co se pobybuji,kdyz se to opotrebi tak se to musi vymenit a ne tam lit vselijake reklamni vymozenosti. Reklama je od slova KLAMATI. Nektere veci /muj nazor/ jsou lep na penize. Dnes uz nabizeji naftu-krera cisti trysky,tak proc tam jeste lit drahe pripravky.Ja tam na zimu naleju 2l petraku a mam pokoj.To je taky starej recept starejch mechaniku. Preji hodne stastnejch km s nasima krasavicema.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...