Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Airbag snimac


durino666

Recommended Posts

zadna cidla vepredu nejsou, airbagy a predpinace pasu spina ridici jednotka umistena pod stredovym tunelem u paky rucni brzdy. Je v ni kulicka, ktera vlivem pretizeni pri narazu sepne bud jen pyropasy (naraz cca do 30km/h) nebo ve zlomku vteriny po pasech i airbagy. Kazdopadne odpalenim i jen tech pasu se do RJ zapise jeji aktivace a tim se v podstate znehodnoti. Oficialni postup by mel byt takovy, ze se vymeni jednotka a take vsechny vystrelene komponenty a daji se nove. V praxi je mozne jednotku tzv. reaktivovat, tzn. vypaji se pamet EEPROM (nekdy se to da delat i bez vypajeni jen pres konektor) a v pameti se vymaze zapis o aktivaci, jednotka se namontuje zpet do auta. Vymeni se pak jen vybouchle pasy prip. airbagy, extra prasacka metoda je pak misto nich dat jen 2.7Ohm odpor a auto jako nebourane prodat bez techto aktivnich bezpecnostnich prvku (kontrolka na palubce po startu zhasne jako ze je vse OK)

na bocni airbagy jsou pak ridici jednotky extra na bocnich prazich, zhruba u B sloupku

[upravil dne 11/4/11 21:33 Ferry]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to ze nechcu navyjat je dalsi priznak vystrelenych pasov takze tam nemas co riesit a urcite je dobre si zohnat nejake co su v poriadku a ne davat len odpory pretoze bez pyropasov je ucinnost aj bezpecnost airbagov otazna.

Keď sa mi slabo navíja pas len u vodiča, je možné že je tak isto vystrelená pyropatrona? Na diag mi nikdy nič nepovedali, žeby bola RJ deaktivovaná, sem tam sa mi rozsvieti kontrolka na palubovke ze mám off airbag spolujazdca, pritom nie je vypnutý cez prepínač na stredovej konzole a rozsvieti sa len pri naštartovaní v zime ( v lete som si to nevšimol ) po reštarte zhasne. Z historie auta nie je jasné či bolo havarované, jedine čo som zistil, tak nie sú rovnaké roky výroby na predných reflektoroch. Alebo je to len mechanická chyba - vyťahaná pružina v navijáku pásu ako to tu už bolo riešené v nejakom vlákne ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

xavier to co ty popisujes je uz nieco ine,zle navijanie pasov je len jeden z moznych priznakov ktore sa mozu vyskutnut po streleni pyropatrony-na zaklade toho co pisal durino som presvedceny ze on tie pasy strelene naozaj ma,ale ked sa ti pasy zle navijaju primarna pricina nemusi byt vzdy strelenie pyropatrony u teba to bude skor to ze ta pruzina v tych pasoch stratila pruznost to je cele,rozdiel je asi taky ze u teba sa to urcite nestalo zo dna na den kdezto pri streleni pasov je to sekundova zalezitost a je po nich.

EDIT:A este ma napadlo,ze tie pyropasy vzdicky strielaju obidva naraz a vo vacsine pripadoch nejdu navyjat obidva,takze aj to svedci o tom ze u xaviera je asi problem iba s tou pruzinou na jednej strane,i ked nemusi to byt vzdicky tak,shark je toho prikladom:aut

[upravil dne 14/4/11 19:16 Milan134]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravim vas, ja som kupil auto z nefunkcnymi airbagmi. Majitel predomnou menil vyhrievane sedacky za kozene a pokusal sa to nejako zapojit, ale rozstikal kabelaz aj na airbagoch (tajto nejak mi to tvrdil).

Diagnostika pise: prerusene obvody na vsetkych airbagoch aj v stlpikoch. V servise nevedeli hned co presne by pomohlo, ale povedali mi ze pri najhorsom vsetko vymenit:) V podstate keby sa ta kabelaz pozapojovala spet tak ako mala, malo by to ist ci nie? Len neviem kde zozeniem presny vzor kabelaze airbagov a kto by to bol ochotny opravit tiez nie. Je zase pravda ze ked strelia airbagy tak je po vsetkom a minimalne ma to bude stat okolo 1500 eur:) Rozmyslam ze kupim sportove sedacky z tymi 3 bodovymi pasmi. Vdaka za vase nazory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...