Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Mám taký problém. Neviem do akého vlákna to napísať, ale snáď to prečíta niekto aj tu. Mal som nehodu so svojou 307. Nebol som vinník, podľa polície bol 100% vinník druhý účastník nehody. Svoje vozidlo som dal opraviť do Peugeotu. Výsledok? Faktúra na cca 3700,-€ a poisťovňa mi uznala iba 3300,-€ /že vraj zhodnotenie ceny vozidla opravou- nové diely/, čiže zo svojho musím servisu doplatiť 400,-€. Je toto normálne? Alebo ako mám postupovať, aby som nebol škodný ja, keď som nehodu nezavinil? Mám to doplatiť a potom sa súdiť s vinníkom, alebo to nemám servisu platiť? Ďakujem za vaše skúsenosti a rady.

Odesláno

No pokud to šlo z pojištění viníka tak tam se nejdená o spoluúčast, ta by byla v případě hrazení opravy z havarijky vlastníka vozidla. To je spíš amortizace, kterou si pojišťovna sráží z ceny opravy u starších aut. Říkají tomu jak píšeš, že se tím vozidlo zhodnotilo, ale je to nesmysl, protože se tím pouze uvedlo do stavu před nehodou a jeho cena se tím nezvedla.

TADY je o tom i nějaký článek + odkaz v tom článku.

Jinak servisu to zaplatit musíš, tomu je jedno kolik ti pojišťovna vyplatí a nemá s tím nic společného.

[upravil dne 21/3/2011 20:34 Driver]

Odesláno
No pokud to šlo z pojištění viníka tak tam se nejdená o spoluúčast, ta by byla v případě hrazení opravy z havarijky vlastníka vozidla. To je spíš amortizace, kterou si pojišťovna sráží z ceny opravy u starších aut. Říkají tomu jak píšeš, že se tím vozidlo zhodnotilo, ale je to nesmysl, protože se tím pouze uvedlo do stavu před nehodou a jeho cena se tím nezvedla.

TADY je o tom i nějaký článek + odkaz v tom článku.

Jinak servisu to zaplatit musíš, tomu je jedno kolik ti pojišťovna vyplatí a nemá s tím nic společného.

Takže ak tomu dobre rozumiem, mám zaplatiť servisu plnú čiastku a potom sa súdiť s vinníkom nehody v občiansko-právnom spore? Má niekto z vás takúto skúsenosť? 400,-€ je dosť veľa na to, aby som ich len tak vyhodil, keď vôbec nie som vinný. A koľko by trval súdny spor?

[upravil dne 21/3/2011 20:34 Driver]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...