Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zapsani kol do TP


Guest Slacky

Recommended Posts

  • O 11 měsíců později...

tak se s váma podělim o me zkušenosti se zapisem kol.

po asi po 8 letech co jezdím s kolama ktery nemam v tp jsem se rozhodl že už to nejak pořeším a zapíšu.

 

koupil jsem novy kola brock b2 8.5x17 et13

ke kolum jsem dostal tl v češtině a tuv protokol v nemčine

k tomu novy pneu barum bravuris 3 215/45/17

řikal jsem si parada ted mam vyhrany :D

 

první technicka: tam mi řekli že u nich neni technik typu k

druha technicka: že chtej tuv protokol v cz (protokol ma 16 stran)

třetí technicka: 

první pokus: pan že nema moc času a že mu nevadí že je to v nemčíně. jen at se stavim přístí tyden a mezitim najde v textu posminky ktery se vztahuji na moje auto.

druhy pokus: podminky jsem našel (byly to jen rozmery pneu jaky se daji použit) dojel jsem tam pan se šel podívat na auto. mel jsem je na snížene červene. říkal že to udela že v tom nevidí problem ale že to auto je moc nizky a že se pod to nepodepíše. (ok to jsem bral)

třetí pokus: kola jsem dal na 406 se seriovým podvozkem. zajel jsem tam znovu (po 2 mesicich od předchozí navštevi) pan me znovu vyhodil a tentokrat kvuli tomu že v tuv je uveden vyrobce pneu dunlop. a že me to neuděla že ja tam mam barumky. že se pod to nepodepíše. že pokud by se neco stalo že se nenecha kvuli tomu vyhodit z prace. když jsem se ptal co mam dělat když se ty pneu nebudou vyrabet. tak řekl že nevi.

po tom co jsem dojel dom jsem se jen tak pro zajimavost koukl na předepsanej typ pneu dunlop sp 8000 / 9000. tyto pneu se již nedělaji :D

 

takže to je ma cela zkušenost. prozatím. jinde klici zapisuji kola jen s typovym listem  a uplne jinyma kolama než ke kterym maji tl a tady u nas to nejde ikdyž mam vše co k tomu mam mit.

vždy se najde najaka další vymluva.

vyhodil jsem spoustu penez za nový kola abych to mel vše ok a mohl bezstarostne jezdit a ono to stejne nejde zapsat nejde.

nevim jestli se budu jeste dal snažit a hledat nejaky další stk kde je technik typu k. (neni na každe technicke jak jsem zjistil)

nevim jestli se budu jeste dal snažit to zapsat. nejde mi ani o ten proježdenej benzín ale o ten čas. třeba ten dnešni posledni pokus me vyšel i s cestovaním na 2.5 hodiny :(

Upraveno uživatelem čakom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

To Čakom: Nemáš nějakýho známýho na STK? kterej by to protáhl? sám řešim to samý, známýho mám možná by to udělal, jenže mám jiný problémy - jednmo kolo prasklo, nechal sem zavařit, a dneska po třech týdnech guma opět prázdná, jestli bude zase prasklí tak jdou pryč.... ALE, ty kola brock 8,5x17 mají v typáku Peugeto 406?? :-O to asi ne ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte jak moc jsou ochotný v peugeotu v hradci? Potřeboval bych zapsat čtrnáctky na kterejch to auto bylo vyrobený, ale v techničáku nevim proč nejsou.. tam mám akorát kola z fábie. Tak jestli má smysl tam jezdit, nebo mě hned pošlou do háje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tvuj autorizovaný peugeot v Hradci pošle požadavek tuším za 2000 kč do centrály v Pha a ta tě vyrozumí do 14 dnu,jestli tvá daná kola jsou vhodná na tvé vozítko - od akreditovaného pracovníka z Peugeotu.Mně se to nepovedlo a tak mám kola R15 origo peugeot cyclone dvě sady ovšem povolené max R 13 na r.č. 1997 diesel sedan 50 kw.

 

Ovšem existují i jiné možnosti:

převod na druhou osobu,kdy v některých případech dopíší i kola,které nejsou v TP - neni to 100%

Pujčit si typový list na kola,která jsou vhodná na peugeot,ovšem pokud se v tom bude rýpat pojištovák,tak dle ET a značky kol tě chytí....

Koupit nová kola s typovým listem a je klid....

Pokud máte někdo ještě jiné paky,rád tak je sem hodte,stále usiluji o zapsaní svých cyclonu do TP.

DÍKY PCYCLONE

Upraveno uživatelem Pcyclone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte jak moc jsou ochotný v peugeotu v hradci? Potřeboval bych zapsat čtrnáctky na kterejch to auto bylo vyrobený, ale v techničáku nevim proč nejsou.. tam mám akorát kola z fábie. Tak jestli má smysl tam jezdit, nebo mě hned pošlou do háje.

fabie má pět kolových šroubů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Netuším jestli kola z fabie pasují na tvého peugeota,to musíš vědět sám.Nicméně jsem schopen ti opatřit typový list na značky např: oz,dotz atd,ale i to ti je k ničemu. Budeš tam mít třeba zapsané: 185/60/R14 ET 25,značka kol rial.... a na autě budeš mít origo peugeot,pokud zpusobíš dopravní nehodu a pojištovna bude horlivá a studovat ET tvých kol atd,tak ti nepomůže ani svěcená voda....

 

Musíme hledat dál,ideální by bylo zapsat jenom rozměry pneumatik a level daných kol bez ET a značky kola.Napadla mne také myšlenka, zajet každý měsíc na dopravku s jiným typem kol - typovým listem,tím pádem bych zahltil patnáctivpalcovými koly TP s oduvudněným,že ty kola levně kupuji v německu a prodávám v čr,možná bych je přesvědčil,že by tam dali razidlo bez et a značky kola...

 

Dále pokud by se někdo ještě k danému problému vyjádřil a našel řešení,budu velmi rád a odměna ho nemine.

 

PCYCLONE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mluvil jsem se známým z Českých Budějovic a jemu zapisují rozměr pneumatik,disku,ET i značku disku asi záleží technikovi na dopravce.Ono by pak bylo strašně jednoduché si zapujčit jiné R 15 s typ.listem s jiným ET a pak jezdit na jiných kolech s jiným ET a jinou značkou kol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapůjčit kola s TL je blbost, protože na úřadu evidují číslo TL. 

Mně na dopravce nezapsali značku kol a jednomu členovi dokonce ani ET. A pojištovnu bude zajímat výhradně rozměr pneumatik, disk bude druhotný, pokud nebude extrémně nápadný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepletu si rozměr ET nebo-li zális se značkou kol.

 

"Mně na dopravce nezapsali značku kol a jednomu členovi dokonce ani ET. A pojištovnu bude zajímat výhradně rozměr pneumatik, disk bude druhotný, pokud nebude extrémně nápadný." tohle je velmi zajímavé,jestliže bych neměl zapsáno ET ani značku disku,tak mohu své cyclone používat.Typový list je evidován,ke každým kolum je vytvořen jenom jeden,ale alu kola se i prodávají včetně typového listu,tedy mění majitele...plus jsou i jiné možnosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem tam byl, řekli mi že pošlou nějakej požadavek do prahy, odkaď jim napíšou jestli tam ty kola můžu dát nebo ne

za vystavení papírů chtěj asi litra.. nejdřív moc ochotný nebyli, ale když jsem jim řekl že mám ty kola v serviceboxu ale v TP ne, tak s tím začali něco dělat

ale ještě se zpátky neozvali tak nevim, třeba se na mě vykašlou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...