Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Senzor tlaku v pneumatikach


Sportivo2

Recommended Posts

když nemáš opsané kody tak origo servisy většinou je mají...... mají tzv. vynucovačku.... to se kola nahustí na 3,5bar ...v senzorech se zapne učicí režim....v dia dáš tuto volbu a po přiložení vynucovačky k senzoru i přes alu i gumu si řj zapíše ty kody sama do řj......

Upraveno uživatelem Přema
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pneuservisu ti to odtlačí tak, aby jsi si ty čísla ofotil. Bude to levnější. Mi za to vzali kilčo za 4 gumy. Pak už diagnostika a brnkačka.

http://www.peugeot-club.com/topic/73141-senzory-tlaku-prevod-id-pro-pp2000/

 

Díky ale jak jsem psal původní gumy půjdou stejně dolů jsou "KO" :) Takže plán je takový - nechám zatím jen gumy sundat, opíšu kódy ze senzorů, pokud nějaký bude chybět pokusím se sehnat > pak teprve do pneuservisu na nazutí mých zimních gum co mají cca 75% vzorek > pak doma komplet kola vlastnoručně přehodím > pak musím uhnat někoho s dia :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak progres - dnes rano za 300 puvodni gumy sundany, obava se potvrdila = vecer jedu pro snimace z toho inzeratu od Premy. Timto dekuji. Maji tam misto 4 jen 3, ale i tak mi jeden zbude do rezervy. Za ty prachy pohoda ... Jen si nesmim zapomenout opsat poctive vsechny kody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snimace tlaku v pneu koupeny, mam dalsi dotaz :)  Odstranit dva neoriginalni obycejne gumove ventilky z ALU zmaknu, zmaknu ale i sam doma dat do ALU ty ventilky se snimacema ? Je to v tom otvoru jen nasunute, nebo se to nejak sroubuje ? Nerad bych to zku*vil, tak to pripadne mohu nechat az na pneuservisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasny dam si na to pozor. Prave proto jsem koupil 3, i kdyz chybej jen dva, bud kdyby jeden nefungoval, nebo se neco pokazilo (jeden kus, co ma tu "patronu" nebo jak to nazvat tu celou kovovou cast ulomenou jsme k tomu dostal zadarmo) .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zdravim

ma nekdo skusenost ze senzorama CUB uni-senzor ? (priloha) ,na obrazku maj trochu delsi ID tak jestly neni problem pak s prihlasenim ci s prepoctem do dec, byvaly majitel si nechal sledovani tlaku vypnout protoze mu ho v servisu urvaly,potrebovyl bych to zapnout jenze dia maj cca 30km tak abych tam nejezdil na vickrat ,byl jsem u kamose co ma nakou univerzalku, dokazal to zapnout jen na jednom miste ,v dia to ukazuje ale na displejich nic i po delsich jizdach, 3 senzory se pri jizde prihlasily a ukazovaly nejakou akceleraci ci co, takze 4tej je nefunkcni , coz sem i podle sundani cepicky a leskleho ventiku oproti tem 3 zoxidovanym urcil na prave zadni jenze dia ukazovala leve zadni, tady jsem se docet ze pokud nejsou vsechy 4 ok tak se spravne nepriradi po prehozeni ?

tpms.jpg

Upraveno uživatelem MiloPS3
pridani prilohy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ze pokud mam cidla na letnich a technicka vychazi na zimu tak to jako musim prezout, nebou kvuli tomu koupit nove pneu? Hovadina. V dia tuto funkci deaktivuju aby to kazdych 40km nehlasilo zavadu a je klid. 

Pro upresneni se bavime o snimacich tlaku v pneumatikach.

Upraveno uživatelem Lada78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se nechci hádat. Neříkám, že ti takhle technickou 100% nedají, ale pokud by chtěli, tak podle všech dostupných informací, můžou :myslim 
" I kdyby svítící kontrola nevadila nám, na STK s ní nemůžeme. Je to vážná závada (typ B), kterou musíte do 30 dnů odstranit."

EDIT: proč kupovat nové pneu. Senzory jsou součástí ventilků, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snímače jsou povinné pro auta vyrobená po 1.11.2014, u starších být nemusí a jde to vypnout v DIA. V autech vyrobených po 1.11.2014 to v DIA vypnout nejde a hlášení, že senzor nebyl detekován je časté a otravné, žádné každou hodinu, nýbrž stále dokola a pořád. Takže pokud ti to jde v dia deaktivovat, žádnou chybu to hlásit nebude ani na STK.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě teda na STK (a to jsem tam loni byl nadvakrát) na žádnou diagnostiku auto nepřipojovali ... Když se vůz startoval, mám za to, že technik koukal hlavně na kilometry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jsme u toho, svitici kontrolka. Na zimacich snimace nemam a vystraha o cidlech se ukaze kratce po ujeti cca. 40km a po te zmizne aniz by cokoliv jineho svitilo. Jedna se tudiz o doplnkovou vybavu vozidla. Samozrejme v dia je tato zavada zaznamenana. Nechapu ale co to ma spolecnyho s rizenim ostatnich bezpecnostnich funkci. Jsem proto nazoru vezmu dia, snimace deaktivuju a tim padem nebude ani dia hlasit zavadu bez jakehokoliv dopadu na zbytek auta. Po prezuti na letni opet aktivuju a hotovo. Nebo to snad kazdej prehazuje kola ( napr. 16 zimni, 17 letni i s cidlama), to znamena zout pneu, prehodit snimace a znova nazout? To asi ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...