epicus Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Zdar všichni. Můžete mi prosím poradit ohledně potahu volantu na mou 207 ? Chci asi pravou kůži ,ale nechce se mi to rozebíret a někam posílat i když by to asi bylo nejkvalitnější. Hlavně jaký průměr koupit /37, nebo 38? / špatně se to měří. Líbí se mi ty potahy s dodávanou nití,snad bych to tam zvládnul úhledně napnout. Jaké máte zkušenosti a co by jste doporučili? Díky Citovat
epicus Odesláno 15. únor 2011 Autor Odesláno 15. únor 2011 jo,díky kouknul jsem na to a samozřejmě nejhezčí to je od odborníka možná bych se mohl někde zkusit poptat v okolí,jestli to někdo nedělá ať je to pořádně Citovat
Frozz Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Já se rozhoduju mezi dvěma firmama na čalounění volantů, obě chtějí cca 1300-1400Kč/volant do kůže (i barevně, různé druhy a provedení,..), ale určitě si to nechám udělat, konečný výsledek je daleko lepší než kdyby sis to dělal sám,..ale taky dražší Citovat
Y2K Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 najlepsie to asi dat dolu a dat spravit ja to mam tak tiez, stalo to 80 E Citovat
pipistrel Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 alebo si priplatit a kupit origo kozeny volant ako mam ja Citovat
207James Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Potahy volantů z pravé kůže jsou kvalitní, ve focusu jsem měl podobný jako je v tom odkazu co posílal pipistrel, ale bohužel ten potah neobtáhne ramena volantu. Já jsem volant sundal dal jsem to přečalounit šikovnému čalouníkovi a stálo mě to necelých 1.000,-Kč, borec kůži první napařil aby dobře sedla na věnec volantu a potom to prošil dvojitým stehem, takže je kůže i pěkně napnutá. Potom mě čalounil i zbytek auta, jenomže je kousek od UH, takže to máš z Trutnova daleko. Citovat
Frozz Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 najlepsie to asi dat dolu a dat spravit ja to mam tak tiez, stalo to 80 E No, tenhle problém teď řeším, jak sundat volant který má airbag. Nechat to na servisu? By mě zajímalo kolik si za to naúčtujou .... Citovat
207James Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 najlepsie to asi dat dolu a dat spravit ja to mam tak tiez, stalo to 80 E No, tenhle problém teď řeším, jak sundat volant který má airbag. Nechat to na servisu? By mě zajímalo kolik si za to naúčtujou .... Sundat volant není problém, ani když má airbag, první pro jistotu odpojíš baterku pak odpojíš 2 kabely, které jdou k airbagu a nic se nestane, já jsem sundával volant na 207 kamarádky a nebylo to nic složitého, nejsložitější bylo vyrazit ten volant z tisícihranu, na kterém je nasazený, ale stačilo pořádně praštit (ale opravdu silou) do věnce volantu na hoře i dole a začal se kývat, potom už stačilo jenom lomcovat a byl dole. Dá se to udělat i tak, že ti to sundají v servisu, když jsem nechal obšívat svůj volant, tak mě ho sundali a dali na zpět v servisu, stálo mě to celkem 90,- Kč a technik se mě ještě ptal, jestli to není moc peněz protože vlastně ani nic moc neudělal. Jestli chceš, tak mě do SZ pošli mail a já ti pošlu schéma z Peugeot serviceboxu, abys věděl, kde jsou šrouby. Citovat
Y2K Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 tak tak...ja som to tiez robil rucne dokonca som ani baterku neodpajal. Proste 2 srobiky zospodu a potom tisic hran, odpojit 2 konektory a bolo to naspat opacny postu Citovat
pipistrel Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 na 207 su neni sroby ziadne. len zospodu otvor do ktoreho das srobovak alebo nieco podobne a to uvolni airbag. ten len odpojis z konektorov. a potom ako pisal 207james a este ked sa na to necitis tak v servise to za 100ku maximalne urobia len potom musis nechat auto tam lebo bez volantu asi daleko nedojdes [upravil dne 16/2/11 13:10 pipistrel] Citovat
Frozz Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Díky za odpovědi. Já jsem někde nedávno četl, že se může vyskytnout chyba v elektronice (hlásí to něco o airbagu, nevím přesně co) když se sundavá volant, a to bych určitě nechtěl, protože pak by byly problémy, nesetkal jste se s tím někdo? Citovat
Y2K Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 odpoj baterku a RJ ani nebude vediet ze sa nieco dialo Citovat
207James Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 na 207 su neni sroby ziadne. len zospodu otvor do ktoreho das srobovak alebo nieco podobne a to uvolni airbag. ten len odpojis z konektorov. a potom ako pisal 207james a este ked sa na to necitis tak v servise to za 100ku maximalne urobia len potom musis nechat auto tam lebo bez volantu asi daleko nedojdes [upravil dne 16/2/11 13:10 pipistrel] JJ, na 207 stačí strčit šroubovák do otvoru pod volantem a ten uvolní \"háček\" a vypadne celý předek volantu, ale nevím jak je to na 206+ co má Frozz (s největší pravděpodobností stejné). Když to necháš v servisu tak to bude stát po dobu obšití většinou před servisem na parkovišti, ale když to nemá volant, tak to s tím asi nikdo neujede . Citovat
pipistrel Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 presne tak. ked si das vsetky odpovedi dokopy tak mas z toho perfektny navod Citovat
Frozz Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Dík. Myslel jsem toto: \"Otazka je ci nebude problem ked nachvilu airbag odpojim a potom znova pripojim na novy volant. Pocul som ze niekedy sa stane ze po odpojeni airbagu ostava svietit upozornenie na airbag a treba to jedine cez dia vymazat. Ma niekto s tymto skusenosti?\" Y2K - ok Citovat
Y2K Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 malo by to tak fungovat....jedine teda ze by nie Citovat
207James Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Dík. Myslel jsem toto: \"Otazka je ci nebude problem ked nachvilu airbag odpojim a potom znova pripojim na novy volant. Pocul som ze niekedy sa stane ze po odpojeni airbagu ostava svietit upozornenie na airbag a treba to jedine cez dia vymazat. Ma niekto s tymto skusenosti?\" Y2K - ok Když odpojíš baterku, potom odpojíš konektory airbagu, vyndáš volant, potom zase nasadíš volant, zapojíš airbag a zapojíš baterku, tak řídící jednotka ani nezjistí, že byl odpojený airbag, takže potom nemůže nic svítit. [upravil dne 16/2/11 19:20 207James] Citovat
nemo 88 Odesláno 17. únor 2011 Odesláno 17. únor 2011 Je to tak ako pise 207James. Robil mi to kamarat, dokonca ani baterku neodpajal.Skrutky su tam typ TORX. Trvalo to cele 10min. Vela stastia. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.