Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všichni. Můžete mi prosím poradit ohledně potahu volantu na mou 207 ? Chci asi pravou kůži ,ale nechce se mi to rozebíret a někam posílat i když by to asi bylo nejkvalitnější. Hlavně jaký průměr koupit /37, nebo 38? / špatně se to měří. Líbí se mi ty potahy s dodávanou nití,snad bych to tam zvládnul úhledně napnout. Jaké máte zkušenosti a co by jste doporučili? Díky

Odesláno

jo,díky kouknul jsem na to a samozřejmě nejhezčí to je od odborníka :) možná bych se mohl někde zkusit poptat v okolí,jestli to někdo nedělá ať je to pořádně

Odesláno

Já se rozhoduju mezi dvěma firmama na čalounění volantů, obě chtějí cca 1300-1400Kč/volant do kůže (i barevně, různé druhy a provedení,..), ale určitě si to nechám udělat, konečný výsledek je daleko lepší než kdyby sis to dělal sám,..ale taky dražší :)

Odesláno

Potahy volantů z pravé kůže jsou kvalitní, ve focusu jsem měl podobný jako je v tom odkazu co posílal pipistrel, ale bohužel ten potah neobtáhne ramena volantu. Já jsem volant sundal dal jsem to přečalounit šikovnému čalouníkovi a stálo mě to necelých 1.000,-Kč, borec kůži první napařil aby dobře sedla na věnec volantu a potom to prošil dvojitým stehem, takže je kůže i pěkně napnutá. Potom mě čalounil i zbytek auta, jenomže je kousek od UH, takže to máš z Trutnova daleko.

Odesláno
najlepsie to asi dat dolu a dat spravit ;)

ja to mam tak tiez, stalo to 80 E

No, tenhle problém teď řeším, jak sundat volant který má airbag. Nechat to na servisu? By mě zajímalo kolik si za to naúčtujou .... :grr

Odesláno
najlepsie to asi dat dolu a dat spravit ;)

ja to mam tak tiez, stalo to 80 E

No, tenhle problém teď řeším, jak sundat volant který má airbag. Nechat to na servisu? By mě zajímalo kolik si za to naúčtujou .... :grr

Sundat volant není problém, ani když má airbag, první pro jistotu odpojíš baterku pak odpojíš 2 kabely, které jdou k airbagu a nic se nestane, já jsem sundával volant na 207 kamarádky a nebylo to nic složitého, nejsložitější bylo vyrazit ten volant z tisícihranu, na kterém je nasazený, ale stačilo pořádně praštit (ale opravdu silou) do věnce volantu na hoře i dole a začal se kývat, potom už stačilo jenom lomcovat a byl dole. Dá se to udělat i tak, že ti to sundají v servisu, když jsem nechal obšívat svůj volant, tak mě ho sundali a dali na zpět v servisu, stálo mě to celkem 90,- Kč a technik se mě ještě ptal, jestli to není moc peněz protože vlastně ani nic moc neudělal. Jestli chceš, tak mě do SZ pošli mail a já ti pošlu schéma z Peugeot serviceboxu, abys věděl, kde jsou šrouby.

Odesláno

tak tak...ja som to tiez robil rucne ;)

dokonca som ani baterku neodpajal.

Proste 2 srobiky zospodu a potom tisic hran, odpojit 2 konektory a bolo to ;)

naspat opacny postu :P

Odesláno

na 207 su neni sroby ziadne. len zospodu otvor do ktoreho das srobovak alebo nieco podobne a to uvolni airbag. ten len odpojis z konektorov. a potom ako pisal 207james

a este ked sa na to necitis tak v servise to za 100ku maximalne urobia len potom musis nechat auto tam lebo bez volantu asi daleko nedojdes :D

[upravil dne 16/2/11 13:10 pipistrel]

Odesláno

Díky za odpovědi.

Já jsem někde nedávno četl, že se může vyskytnout chyba v elektronice (hlásí to něco o airbagu, nevím přesně co) když se sundavá volant, a to bych určitě nechtěl, protože pak by byly problémy, nesetkal jste se s tím někdo?

Odesláno
na 207 su neni sroby ziadne. len zospodu otvor do ktoreho das srobovak alebo nieco podobne a to uvolni airbag. ten len odpojis z konektorov. a potom ako pisal 207james

a este ked sa na to necitis tak v servise to za 100ku maximalne urobia len potom musis nechat auto tam lebo bez volantu asi daleko nedojdes :D

[upravil dne 16/2/11 13:10 pipistrel]

JJ, na 207 stačí strčit šroubovák do otvoru pod volantem a ten uvolní \"háček\" a vypadne celý předek volantu, ale nevím jak je to na 206+ co má Frozz (s největší pravděpodobností stejné). Když to necháš v servisu tak to bude stát po dobu obšití většinou před servisem na parkovišti, ale když to nemá volant, tak to s tím asi nikdo neujede :D.

Odesláno

Dík. Myslel jsem toto:

\"Otazka je ci nebude problem ked nachvilu airbag odpojim a potom znova pripojim na novy volant. Pocul som ze niekedy sa stane ze po odpojeni airbagu ostava svietit upozornenie na airbag a treba to jedine cez dia vymazat. Ma niekto s tymto skusenosti?\"

Y2K - ok :aut

Odesláno
Dík. Myslel jsem toto:

\"Otazka je ci nebude problem ked nachvilu airbag odpojim a potom znova pripojim na novy volant. Pocul som ze niekedy sa stane ze po odpojeni airbagu ostava svietit upozornenie na airbag a treba to jedine cez dia vymazat. Ma niekto s tymto skusenosti?\"

Y2K - ok :aut

Když odpojíš baterku, potom odpojíš konektory airbagu, vyndáš volant, potom zase nasadíš volant, zapojíš airbag a zapojíš baterku, tak řídící jednotka ani nezjistí, že byl odpojený airbag, takže potom nemůže nic svítit.

[upravil dne 16/2/11 19:20 207James]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...