Haryk Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 http://www.novinky.cz/finance/225184-roste-pocet-zivotu-nebezpecnych-aut-svarenych-pokoutne-z-trosek.html je to hrůza a pak nějakej mladej to koupí a je vymalováno Citovat
Šalda Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 To je normální, k nám do lakovny nám pořád jezdily auta skládaný z 5ti různých aut:( Citovat
maximum Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 poznam cloveka, co sa venuje klampiarcine a ma tiez svoje auto poskladane z dvoch a nema problema... ale ide o to, ze je potrebne si uvedomit, co je \"normalna\" skladacka a co uz \"nenormalna\". Auta su velmi vyhodny biznis a kto v tom vie behat, tak je tu vela priestoru, kde sa da robit \"coro moro\"... Citovat
oddie Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Hrůza je především tvoje tapetování fóra odkazama na Novinky a podobné sračky. Citovat
Cyklon Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Ale zase na druhou stranu mi ten článek připadá trochu předpojatý. Samo o sobě svařování aut z kusů za dodržení všech předepsaných technologických postupů ještě nevede ke ztrátě \"hvězdiček\". Například celá střecha se dá koupit přece jako náhradní díl a nepředpokládá se, že po její odborné instalaci bude auto nebezpečnou záležitostí. Když někdo sváří neodborně, pak může být nebezpečný i zavařený výfuk Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 myslím, že \'\'hvězdičky\'\' platí jen u nového vozu...,po havárii, nebo velké klempířské opravě to už neplatí Citovat
omegaalfa Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 .....máloko si dá tu práci aby udělal antikorozní úpravu toho sváru/housenky zevnitř auta ......většinou se stříkne to co je vidět a ty přechody kolem lepených oken taky nejsou 100procentní nikdy Citovat
ozzy56 Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 tak,tak, opravená karoserie nikdy nebude to co nová... Citovat
MilanF1 Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Viděl jsem, jak někdo skládal z více aut, zrovna dával střechu. Sloupek měl sice uvnitř asi tři výstuhy, ale on to ovařil jenom dokola Že to stačí, stejně to jde do áček ... Citovat
.mycTD Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 tolik radosti nad jedinym PR clankem taky je treba nevychazet z predpokladu (na prvni pohled mozna logickeho), ze znovu registrovane auto musi byt nutne srovnana bouracka, byt ho treba pojistovna v minulosti proplatila jako totalku Citovat
John_Ice Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 vždyt i nové auto je svařováno,takže kde je problém,když se uřízne kus,tam kde je svár a dá se tam novej??Myslím tím když to bude precizně udělené.... Není spíš problém v tom,že člověk koupí havárku za babku....za ,,babku,, to opraví a mluví o tom,že to je super auto bez havárie a vydělá na tom?? Někde jsem viděl ,,svařence,,(střecha koplet-kombi)a dělali na tom testy(kroutivost a další věci)a vůbec se to nelišilo od auta z pásu. Citovat
victory Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Záleží kdo to opravuje. Pokud je to udělané kvalitně, nemám žádné obavy. Podívejte se po silnicích hledejte favority a felicie. Každé z těchto aut už má pravděpodobně jednou vyvařené prachy, lemy, podběhy, 5. dveře, podlahu. A nikoho to netrápí. Citovat
omegaalfa Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 pokud se vaří třeba novej B slopek a nebo práh, tak už to nemá tu antikorozní úpravu jako nový auto, který se svaří a pak se celý vymáchá....pevnost i spasování je stejné, ale pokud sáhnu na pozinkovanej plech autogenem je to v pr... to samý lak není nikdy jako z fabriky - jednak se nikdy nedosáhne takový čistoty, vždy je v tom prach, nikdy to není rovnoměrný a pokud to není roleta hned tak ten kit stejně po půl roce vyleze...ale to už je mimo vlákno Citovat
John_Ice Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 ale bavíme se asi o tuhosti karoserie a jízdích vlastnostech než o lesklém kabátě...jak se říká barva nejezdí a kdo si s tím dá práci,tak určitě něčím natře svár,aby vydržel taky neknutý... Otec v roce 90 koupil MB123(230E aut)r.v.78 najeto 200 000km....celej se odstrojil a celej se vyvařil..takovejch záplat a novejch plechů co tam se nasralo...10let s tím jezdil (cca 80 000km)a žádná rez či něco co by mělo ukazovat,že je to kitované a opravované...ted 10let to má na depozitech a čeká a čeká A vemu si jak to auto bylo ošetřeno ,že si myslel,že je v cajku,ale jakmile se do té ,,gumy,,co tím bylo nastříkáno šáhlo,tak to šlo rychle pryč....a zpět jsme žádnou gumu nestříkali,jenom běžné přípravky co v té době byly k dispozici.. Citovat
oddie Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 K článku: je to klasické PR a strašák, nic víc. K výskytu svařenců - jejich hlavní doba už dávno minula, to měli psát před 10 - 15 lety, když se sem tahalo leccos a lepil to v garáži každej jouda, protože byl obrovskej hlad po autech a prodalo se všechno, navíc byla práce strašně levná, takže se vyplatilo leccos opravovat. Dnes je situace absolutně opačná, aut je všude jak sraček, nikdo je nekupuje, ceny aut spadly jak prase a práce mezitím zdražila několikanásobně, takže podobný slepování se už se dávno moc nevyplatí. Jo, že patlal zboří svoje auto a \"opraví\" takto pomocí nějaké čorky, to se stává, ale zdaleka už ne v takové míře jako kdysi dávno. K provedení podobných svařenců - pohádky o \"pořádné\" opravě jsou mimo mísu, taková oprava se nikomu nevyplatí, to, co se udělá je zásadně jen namaskovaný slepenec určený do výkupu, kde si to pak koupí nějakej chudák. Osobně bych si něco takového nevzal ani zadarmo (kecám, vzal - ale na díly), v dnešní době obrovského výběru není sebemenší důvod kupovat nějakou těžší zbořku, byť je opravená sebelíp. Osobně už jsem rozebíral na kusy příliš velkou řádku bouraček na to, abych věděl, kam až se i napohled malý náraz všude přenese a co všechno to dokáže poznamenat. Citovat
John_Ice Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 je pravda,že já nemluvil o bouračce (MB123),která opravdu je vidět i na opačném konci auta než bylo auto trefené. a není svařenec jako svařenec ... někdo bere svařenec už to,že je jenom tam ,,šáhnuto,, a někdo bere svařenec to,že je auto ,,rozpůleno,, a svařeno ze dvouch jiných aut Citovat
oddie Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 Z mého pohledu svařenec = auto sestavené z více kusů s významným zásahem do nosných částí. Výměna blatníku, prahu, vyvaření díry v podlaze není svařenec, slepení auta ze dvou půlek, či výměna \"čtvrtky\" i s kusem torpéda ano. Výměnu střechy jsem za určitých podmínek schopen zkousnout. Co se týká vyvařování shnilotin, to se za a) týká hlavně veteránů, co se dělají pro potěšení oka, běžnou produkční popelnici dnes nemá smysl nějak zásadně vyvařovat, b) furt tam není deformace od té bouračky. Citovat
John_Ice Odesláno 16. únor 2011 Odesláno 16. únor 2011 jj já jsem si to uvědomil a proto jsme to uvedl na pravou míru....a taky to bylo děláno jak jsi uvedl,když právě byla levná síla a autogen měl každej,kterej dělal ve fabrice...ale v té době to ještě veterán nebyl já jen jsem ještě poukázal,že prostě ta kastle neschnije,když to člověk udělá tak nějak líp než na kšeft... ono to nemusí bejt svařenec ono to stačí auto do 90° a natáhnuté na stolici No a mimo mísu...chodím se na ten motor koukat do teď,protože když si vzpomenu,že jsme měli 130 a potom todle dotáhli a karburátor je ,,poloviční,, jak motor ze škodovky,tak se nad tím vždy pousměji(už hold senilním ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.