Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motorový olej do HDi


Charlie 607

Recommended Posts

Já právě koukal na program údržby Peugeot a tam uvádějí do HDi ten Total Ineo ECS, že je to specielně pro HDi s FAP, a tedy za výměnu účtují kolem 4000,-- Mě teď čeká výměna a chtěl bych tam dát něco co neuškodí a i ten Ineo se dá koupit za slušnej peníz. Takže 5litrovka oleje by měla stačit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to ještě konzultoval s Peugeot servisem a pro HDi s FAP byl vyvinut (později než Quartz 9000) olej Total Ineo ECS, je to plná syntetika 5W-30 splňující normy koncernu PSA. Takže tam dám ten. viz: http://www.oleje-total.cz/automobilove-oleje/motorove-oleje-pro-osobni-a-dodavkove-automobily/total-quartz-ineo-ecs-5w-30-5l

akorát na tomhle odkazu nejsou z nejlevnějších.

U Peugeotu za něj chtějí 358Kč /litr , ale dá se koupit za 158kč/litr k tomu filtr za 318,-- tak to ještě jde.

A měníte si olej na autě sami, nebo dáváte do servisu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...

Ja jazdím na Castrol Edge Turbo diesel 5W40 /podľa predpisu, čiže dodržiavam 30000 km/ a idem terazky zase meniť a menim aj všetky filtr sám a myslím, že to zvládne každý kto trošku niečo o autách vie :-)

Filtre kupujem Bosch a vzduchový Filtron a palivák už nepamätám nakoľko sa mení aspoň ja to tak mením raz za 60 000 km :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

30000 je hoooooodne. Uz som to pisal v inom vlakne. Olej by si mal menit minimalne raz za rok, bez ohladu ci najazdis tych 30000, alebo nie. Ak to budes dodrziavat tak ako doteraz tak auto sa mozno dozije 8 rokov, zivotnost auta sa rata na 6 rokov. Aby to vyrobca dodrzal a aby mal aj biznis tak predpisuje taketo vymenne intervaly a este aj splna prisne ekologicke nariadenia co sa odpadov tyka.:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

K autu nemám manuál, tak bych chtěl poprosit o radu, který olej byste mi doporučili na 406 2,2 HDI, r.v. 2002 FAP off. Předchozí majitel mi říkal že tam dával Castrol 5W-30, ovšem těch olejů je víc druhů a co jsem se tu od Vás dočetl, tak má vliv na volbu oleje jestli auto má FAP nebo ne. Ještě bych podotkl, že nepotřebuju longlife, protože u mě uplyne dřív doba 2 let než bych byl schopen najet ty kilometry. Co jsem tu vyčetl, tak doporučujete TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30, ovšem je mi trochu podezřelé, že je docela levný, protože předchozí majitel mi zdůrazňoval abych tam dával plnou syntetiku. A plná syntetika od Castrolu 5W-30 je okolo 2000 Kč, kdežto ten Total vychází \"jen\" na necelých 9 stovek. Co byste mi teda doporučili? Pokračovat v Castrolu Edge, kde vím že to je plná syntetika, anebo bude stačit ten TOTAL INEO ECS, kde zase uvádí že splňuje normy pro PSA?

Díky :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží, jestli Ti po FAPoff motor ještě občas \"spaluje\" pokud ne, tak si vyber syntetický olej podle svého uvážení. Pokud ale ano, tak v průběhu spalování vniká nafta do oleje a na to je TOTAL QUARTZ testovaný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...