Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kamarádka si chce koupit nějakou cetrálu, nevíme ale jaká by byla nejvhodnější. Používáte někdo nějakou, máte s ňákou zkušenosti, dobrý nebo špatný?

Měla by to být nějaká menší, bude jí používat tak dvakrát, třikrát týdně cca na půl hodiny, na vodní čerpadlo, to bude mít tak 400W.

Jde o životnost centrály, spotřebu, případný servis a taky cenu, za kterou jí koupí.

Taky by nás zajímalo, jak je to se spotřebou při různým zatížení u různých druhů a výkonů centrál.

Díky za rady.

Odesláno

toto zajímá i mne, chápu, že asi superhyper centrály za 2000 nebudou to pravé, ale něco kolem 6-7 tisíc bych bral...,myslím občasný provoz, výkon max. 1000 Watt, děkuju

Odesláno

Takže 230V ? To vám nepomůžu. Osobně mám u domečku třífázovou, 5.5kW Einhell (na typ bych se musel jít podívat). Používám ji při výpadku elektriky jako záložní zdroj pro celý dům, takže ne moc často. Největší její problém je, že je docela hlučná :( Na to si dejte pozor, protože hluk opravdu obtěžuje. V práci máme několik cetrálek Honda, ty si jen tak vrní ;)

Spotřebu jsem nikdy neřešil.

[upravil dne 6.2.2011 10:33 Peta]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...