Machy_CZ Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Zdravím všechny klubáky, už se tady na foru pohybuji nějakou tu dobu, tak sem si řekl, že taky založím vlákno o mém Cabriu... Můj kousek je ročník 97, 306 mě uchvátila na první pohled. Tu svojí jsem koupil v červnu 2009, od jednoho zakladatele cabrioclubu, u benzínky v HK. Byl trochu ťuklý na bok a lehce na přední blatník. Najeto sympatických 120 000km se serviskou. Plná vybava mimo klimu, kůži a výhřev. Ale hlavně to byl 2.0 16V v hezké modré barvě. (řekl jsem, že zbytek nebude problém dodělat, protože v té době jsem nemohl sehnat 2.0 s kůži) A dále moje vlastní zkušenosti/úpravy: 2009: Po koupi proběhla výměna rozvodů, oleje (mobil), silentbloků. Přes léto jsem jezdil bez potíží a těšil se, co příští rok vyměním a upravim. Ještě v létě 2009 jsem vyměnil origo reproduktory za 16ky Helix a ovály Alpine. Na konci sezóny jsem dodělal Subwoofer 2x Boschmann 20cm. V listopadu přišlo zazimování, prodej originálních kol Cyclone 15\" (u stejné benzinky, kde jsem kupoval auto ) a koupě RSW (druhá chyba). 2010: První věcí byly sedačky, sehnal jsem béžovou kůži, sice v horším stavu, ale na moje účely postačila. Sedačky jsem si nechal přešít, podle mého návrhu a dodělal jsem si i výhřev.Koberečky v barevné kombinaci jako sedačeky, nový koberec v kufru i na víku kufru. Výměna světel za čirá angel eyes černá, zadní chrom, poté přestříkány na černé, ledky v zadních světlech. Moje \"audio\" šlo pryč od kabeláže rádia až po reproduktory, výsledkem jsou 4x středobasy Kenwood, 4x výškové repro Kenwood, kompletně znovu natahaná kabeláž, reproduktory doplněny novým rádiem Blaupunkt MP56 Queens, zesilovačem Clarion 4x100W. V kufru jsem udělal zástavbu pro 2x 30cm Infinity doplněné zesilovačem Crunch 2x 150W. Kvůli muzice 63Ah baterie Varta Silver Přidělána rozpěrná tyč mezi přední tlumiče, rozpěrná tyč mezi spodní ramena.Snížení předku, pružiny V-MAXX. První závada, odešel termostat, začal téct chladič = nový chladič a termostat na 89°C Koncem léta jsem koupil prahy (306), křídlo(Opel Astra) a nárazníky (př. 306 a zadní Fiat Coupé) a na jaře 2011 půjdou po úpravách na auto. Na podzim jsem dokoupil větrnou clonu a Hardtop. Před zimou jsem na auto doplnil spodní kryt motoru a kryt alternátoru. S hardtopem jezdím i v zimě, na auto jsem sehnal 14ky ocel. disky a co nejvyšší pneu :-D Co chystám (2011): √ Spodní rozpěrou jsem hobloval o zem, takže na zimu šla dolů. √ Do předních čoček jsem dal přestavbovou sadu na Xenony, v dálkách Osram Cool Blue √ Podsvícení vnitřku v kombinaci modrá/červená √ Vyřazení katalyzátoru √ Přešití předních tapeců √ Vyhození rezervy √ Nová kola OZ Racing 16\" √ Nové Rádio JVC KD-AVX44 √ Duplex Laityng √ Pneu 225/40 Toyo Proxes √ Podložky pod kola 5mm & 15mm √ Kotouče Brembo, vpředu i vzadu √ Sportovní podvozek KW/Weitec √ Nové sání a svody GTI-6 √ Repase nápravy Nová zavařená kapota Křídlo, prahy a nárazníky půjdou na auto. Podsvícení přístrojů do modra + hliníkové kroužky (event. Přístrojovka z GTi-6) ?Podsvícení spodku auta, prosvícení kol ?Pedály Sparco, podsvícená řadička Barevné polepy na bok Moje přání: Nový kompletní lak (Vínová Peugeot/Oranžová Ford/Modrá Škoda) 6-kvalt z GTi-6 Motor z GTi-6 PRODÁNO, bude mi chybět k prvnímu autu si člověk vytvoří vztah na celý život. Děkuji Ti za krásné čtyři roky, co jsem tě řídil. [upravil dne 6/3/13 14:48 od Machy_CZ] Citovat
Mizlerek007 Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 bomboví kabrio taky sví Eden sedáky plánuju nechat přečalounit...myslím jen středy... zbytek je zachovalej... jak jsi dodělával vyhřívání ? bylo to hodně složitý ? mám to taky v plánu, tak abych věděl co to všechno obnáší Citovat
Machy_CZ Odesláno 30. leden 2011 Autor Odesláno 30. leden 2011 Díky za pocvhaly bomboví kabrio taky sví Eden sedáky plánuju nechat přečalounit...myslím jen středy... zbytek je zachovalej... jak jsi dodělával vyhřívání ? bylo to hodně složitý ? mám to taky v plánu, tak abych věděl co to všechno obnáší No, po neúspěšným pokusu dodělat origo výhřev, hlavně ho sehnat i s tlačítky, jsem to vzdal a koupil unirzální vyhřívání cca 1100 za sedadlo, funguje to parádně, má to dvě úrovně teploty. Ještě uvažuji i o dodělání dozadu. Náročný to nebylo, stačí sundat sedák, na krajích sundat potah a nalepit. Opěradlo je ještě jednodušší, aspoň u těch sport. sedaček, stačí odcvaknou tu střední část vyklopit nahoru a nalepit. Natahat kabeláž, elektriku mám od zapalovače a tlačítka mám jak origo v mincovníku. Teď ještě asi budu mít origo tlačítka, tak to zkusím zapojit na ně. [upravil dne 30/1/11 22:08 Machy_CZ] Citovat
Mizlerek007 Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 ok... já jsem právě našel nějaký uni na autokelly, tak je teda asi koupim a udělám uni... Citovat
Mizlerek007 Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 já našel o něco levnější na obě sedačky , tak uvidíme jak to dopadne až to tam budu cpát... jen doufám, že nezlikviduju edeny... to bych se zastřelil jinak ty máš ty sedačky taky bomboví... kde jei na ně scháněl koženku ? nebo jsi je dal do čalounictví a tam ti to tekhle udělali ? [upravil dne 31/1/11 12:38 Mizlerek007] Citovat
Machy_CZ Odesláno 8. únor 2011 Autor Odesláno 8. únor 2011 Nové rádio JVC KD-AVX44 aneb pokusy s Dolby Digital a DTS prostorovým zvukem v autě. http://www.jvc.co.uk/site/kd-avx44/ Citovat
milan78 Odesláno 9. březen 2011 Odesláno 9. březen 2011 tie sedacky su paradne , radio JVC vyzera dobre, inak cesta tunovania mne moc blizka nie je , 306 najviac sedia origo cyclone kde sa ti podarilo kupit hard top? Citovat
Machy_CZ Odesláno 15. březen 2011 Autor Odesláno 15. březen 2011 Celobéž z aukra X Uprava do dvoubarevné [upravil dne 15/3/11 22:00 Machy_CZ] Citovat
Machy_CZ Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 Zatím jen takto, ještě mi nepřišly podložky. Citovat
MiriM Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Ahoj ,prosim tě kde jsi sehnal tu větrnou clonu díky Citovat
Machy_CZ Odesláno 16. září 2011 Autor Odesláno 16. září 2011 Omlouvám se za pozdní odpověď... za tu cenu celkem ujde http://www.spoilercentrum.cz/eshop/tuning/peugeot/306/vetrolamy/ Citovat
GRiMx Odesláno 16. září 2011 Odesláno 16. září 2011 Pěkné, ale udělej něco stím duplexem!!! zasadit do nárazníku, nebo aspoň zakitovat tu díru Citovat
Machy_CZ Odesláno 16. září 2011 Autor Odesláno 16. září 2011 Mám rozdělaný nový přední/zadní nárazník a originál prahy, snad to na jaro zvládnu i s lakem. Citovat
Machy_CZ Odesláno 16. září 2011 Autor Odesláno 16. září 2011 Akorát málo času, přes týden jsem v Brně a o vikendech moc času není, teď chci ještě do zimy spravit 106ku. Citovat
Stráňa Odesláno 20. říjen 2011 Odesláno 20. říjen 2011 kde si prosim tě objednával ty Bremba Max? Citovat
Machy_CZ Odesláno 26. prosinec 2011 Autor Odesláno 26. prosinec 2011 Ahoj, bremba max jsem kupoval v Anglii přímo od dovozce, vyšly odba dva, za cenu, co u nas vyjde jeden... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.