Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny klubáky,

už se tady na foru pohybuji nějakou tu dobu, tak sem si řekl, že taky založím vlákno o mém Cabriu...

Můj kousek je ročník 97, 306 mě uchvátila na první pohled. Tu svojí jsem koupil v červnu 2009, od jednoho zakladatele cabrioclubu, u benzínky v HK. Byl trochu ťuklý na bok a lehce na přední blatník. Najeto sympatických 120 000km se serviskou. Plná vybava mimo klimu, kůži a výhřev. Ale hlavně to byl 2.0 16V v hezké modré barvě. (řekl jsem, že zbytek nebude problém dodělat, protože v té době jsem nemohl sehnat 2.0 s kůži)

A dále moje vlastní zkušenosti/úpravy:

2009:

Po koupi proběhla výměna rozvodů, oleje (mobil), silentbloků.

Přes léto jsem jezdil bez potíží a těšil se, co příští rok vyměním a upravim.

Ještě v létě 2009 jsem vyměnil origo reproduktory za 16ky Helix a ovály Alpine.

Na konci sezóny jsem dodělal Subwoofer 2x Boschmann 20cm.

V listopadu přišlo zazimování, prodej originálních kol Cyclone 15\" (u stejné benzinky, kde jsem kupoval auto :D) a koupě RSW (druhá chyba).

2010:

První věcí byly sedačky, sehnal jsem béžovou kůži, sice v horším stavu, ale na moje účely postačila. Sedačky jsem si nechal přešít, podle mého návrhu a dodělal jsem si i výhřev.Koberečky v barevné kombinaci jako sedačeky, nový koberec v kufru i na víku kufru.

Výměna světel za čirá angel eyes černá, zadní chrom, poté přestříkány na černé, ledky v zadních světlech.

Moje \"audio\" šlo pryč od kabeláže rádia až po reproduktory, výsledkem jsou 4x středobasy Kenwood, 4x výškové repro Kenwood, kompletně znovu natahaná kabeláž, reproduktory doplněny novým rádiem Blaupunkt MP56 Queens, zesilovačem Clarion 4x100W. V kufru jsem udělal zástavbu pro 2x 30cm Infinity doplněné zesilovačem Crunch 2x 150W. Kvůli muzice 63Ah baterie Varta Silver

Přidělána rozpěrná tyč mezi přední tlumiče, rozpěrná tyč mezi spodní ramena.Snížení předku, pružiny V-MAXX.

První závada, odešel termostat, začal téct chladič = nový chladič a termostat na 89°C

Koncem léta jsem koupil prahy (306), křídlo(Opel Astra) a nárazníky (př. 306 a zadní Fiat Coupé) a na jaře 2011 půjdou po úpravách na auto.

Na podzim jsem dokoupil větrnou clonu a Hardtop.

Před zimou jsem na auto doplnil spodní kryt motoru a kryt alternátoru.

S hardtopem jezdím i v zimě, na auto jsem sehnal 14ky ocel. disky a co nejvyšší pneu :-D

Co chystám (2011):

Spodní rozpěrou jsem hobloval o zem, takže na zimu šla dolů.

Do předních čoček jsem dal přestavbovou sadu na Xenony, v dálkách Osram Cool Blue

Podsvícení vnitřku v kombinaci modrá/červená

Vyřazení katalyzátoru

Přešití předních tapeců

Vyhození rezervy

Nová kola OZ Racing 16\"

Nové Rádio JVC KD-AVX44

Duplex Laityng

Pneu 225/40 Toyo Proxes

Podložky pod kola 5mm & 15mm

Kotouče Brembo, vpředu i vzadu

Sportovní podvozek KW/Weitec

Nové sání a svody GTI-6

Repase nápravy

Nová zavařená kapota

Křídlo, prahy a nárazníky půjdou na auto.

Podsvícení přístrojů do modra + hliníkové kroužky (event. Přístrojovka z GTi-6)

?Podsvícení spodku auta, prosvícení kol

?Pedály Sparco, podsvícená řadička

Barevné polepy na bok

Moje přání:

Nový kompletní lak (Vínová Peugeot/Oranžová Ford/Modrá Škoda)

6-kvalt z GTi-6

Motor z GTi-6

PRODÁNO, bude mi chybět k prvnímu autu si člověk vytvoří vztah na celý život.

Děkuji Ti za krásné čtyři roky, co jsem tě řídil.

post-23766-14109623328993_thumb.jpg

[upravil dne 6/3/13 14:48 od Machy_CZ]

Odesláno

bomboví kabrio :super taky sví Eden sedáky plánuju nechat přečalounit...myslím jen středy... zbytek je zachovalej... jak jsi dodělával vyhřívání ? bylo to hodně složitý ? mám to taky v plánu, tak abych věděl co to všechno obnáší

Odesláno

Díky za pocvhaly

bomboví kabrio :super taky sví Eden sedáky plánuju nechat přečalounit...myslím jen středy... zbytek je zachovalej... jak jsi dodělával vyhřívání ? bylo to hodně složitý ? mám to taky v plánu, tak abych věděl co to všechno obnáší

No, po neúspěšným pokusu dodělat origo výhřev, hlavně ho sehnat i s tlačítky, jsem to vzdal a koupil unirzální vyhřívání cca 1100 za sedadlo, funguje to parádně, má to dvě úrovně teploty. Ještě uvažuji i o dodělání dozadu.

Náročný to nebylo, stačí sundat sedák, na krajích sundat potah a nalepit. Opěradlo je ještě jednodušší, aspoň u těch sport. sedaček, stačí odcvaknou tu střední část vyklopit nahoru a nalepit. Natahat kabeláž, elektriku mám od zapalovače a tlačítka mám jak origo v mincovníku. Teď ještě asi budu mít origo tlačítka, tak to zkusím zapojit na ně.

[upravil dne 30/1/11 22:08 Machy_CZ]

Odesláno

já našel o něco levnější na obě sedačky , tak uvidíme jak to dopadne až to tam budu cpát... jen doufám, že nezlikviduju edeny... to bych se zastřelil :D jinak ty máš ty sedačky taky bomboví... kde jei na ně scháněl koženku ? nebo jsi je dal do čalounictví a tam ti to tekhle udělali ?

[upravil dne 31/1/11 12:38 Mizlerek007]

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 3 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
  • O 2 měsíce později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...