Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest sukpavel
Odesláno

Rozdíl není žádný OBD je normovaná zásuvka, všechny jsou stejné, maximálně je osazena více dráty podle výbavy- čím více řídících jednotek, tím výce osazená.

Odesláno

Ono rozdiel je určite. Už len v tom že po roku :myslim 2000, alebo až po 2001, je už EOBD u benzínoch. A chcel som , ak by sa niekto našiel a ten novší ročník (2001) pozrel ako a aké čísla vodičov sú napojené v zásuvke(od zadu).

Odesláno

No chcel som vyskúšať pripojiť ELM 327 s programom Scan Master ELM, no ECU sa nie a nie prihlásiť. Čo som sa informoval tak potrebujem napojiť len 5 pinov.A asi takto nejako- citujem:

Budem vychádzať zo zapojenia OBD zásuvky na strane automobilu (vid. priloha):

- na 7 a 15 sa nachádza komunikačná linka podľa štandardného predpisu pre EU

- na 4 a 16 sa nachádza napájanie pre diagnostické zariadenie

- 5 je kostra pre komunikačnú linku, ktorú budeme potrebovať

Odesláno

s ELM 327 se muzes u benzinovyho motoru leda vyfotit, komunikovat nebude, potrebujes PeugeotPlanet 2000 a origokabel (nebo aspon cinskou kopii)

Odesláno

Zapojeni mas asi spravne:

4,5 = kostra

7 = k-line

15 = l-line

16 = 12V

dalsi jednotky (ABS, airbagy, ...) maji jen k-line a ta je pripojena tusim na piny nekde kolem 12, 13, ..

Ale ELM327 s zadnou starsi jednotkou motoru komunikovat nebude, to umi jen original diagnostika nebo multi-diag od bosche. Teoreticky by se dalo s jednotkou komunikovat i pres normalni seriovej kabel (VAG, Galetto, apod.), ale software, co by to umel, jsem jeste nikde nevidel a pri soucasnych cenach lexie nejspis ani nema smysl snazit se ho vytvorit.

Guest sukpavel
Odesláno
Ono rozdiel je určite. Už len v tom že po roku :myslim 2000, alebo až po 2001, je už EOBD u benzínoch. A chcel som , ak by sa niekto našiel a ten novší ročník (2001) pozrel ako a aké čísla vodičov sú napojené v zásuvke(od zadu).

OBD a EOBD je tatéž zásuvka jen EOBD je norma evropská

Odesláno

Tak som dnes pozrel na črevá riadiacej jednotky.

Mám tam Magneti Mareli IAW 48 P.11 , no a neviem či vobec tá DIA pojde aj spraviť. No ked som premeral napätie medzi pinmi, tak piny 16 a 5 bolo 14,3 V pri bežiacom motore, pri zhasnutom (zapnuté zapalovanie) 12,75V.

Medzi 15 a 4 -nameráné 0,018V

Medzi 7 a 4 - namerané 0,018V

A dalšie čo som našiel bolo medzi 12 a 4 - namerané 12,75

a medzi 1 a 4 tiež namerané 12,75

Inde nebolo už žiadne napätie, tak neviem....:myslim:myslim

Odesláno
A chcel som , ak by sa niekto našiel a ten novší ročník (2001) pozrel ako a aké čísla vodičov sú napojené v zásuvke(od zadu).

OBD a EOBD je tatéž zásuvka jen EOBD je norma evropská

tie čísla vodičov som chcel na porovnanie či sú rovnake alebo nie prípadne ich prehodiť, tam kam sa dajú napojiť do origo pripojenia

Odesláno

Magneti Mareli IAW 48 P.11 jde s Peugeot Planet bez problemu napichnout a zdiagnostikovat, s ELM ti to nepujde, tak holt nezbyde nez zajet nekam, kde maj origo diag

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...