Agrafik Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 Ahoj, včera trošku přimrzlo a po odemčení auta se mi neodklopilo zrcátko na straně řidiče. Dal jsem to tedy do garáže, že to rozmrzne, ale pořád nic. Navíc ještě díky tomu - nefunguje paměť sedadel, pokud přepnu ovládání zpět. zrcátka na spolujezdce, tak ovládám zrcátko u řidiče. U zpětného zrcátka řidiče nejde vyhřívání. Z ovládacího panelu u řidiče jde ovládat stahování jen okna u řidiče. Jo a ten ovládací panel svítí pořád i při zamčeném autě. Na dia se chystám, ale dostanu se k ní tak nejdřív za 14dní. Prolezl jsem to tu všechno, ale nic. Máte někdo páru, v čem je zakopanej pes?. Nebo schéma, kde co je? Řídící jednotky.... Díky. P607 2.7HDi FULL černá metla 2006. [upravil dne 14/4/11 10:31 Agrafik] Citovat
Agrafik Odesláno 22. leden 2011 Autor Odesláno 22. leden 2011 Ehm. Zkusím to jinak. Jak je to s umístěním jednotek, které řídí jednotlivé části. Zrcátka, okna, paměť řidiče. Trošku to chci prozkoumat, ale potřebuji nasměrovat. Nebylo by nějaké blokové schéma, kde co je? Podle toho co jsem našel tady a na netu je řídící jednotka pro okna, zrcátka a paměť v ovládacím panelu ve dveřích řidiče? Díky. Citovat
P607Olda Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 Nevím, já měl r.v. 2000, tam je elektronika úplně jinak. Páčku tempomatu a páčku na rádio máš placatou, že? Asi kontaktuj Přemu, kvůli diagnostice. Anebo přijeď sem, je tady rozumný servis. Citovat
Agrafik Odesláno 22. leden 2011 Autor Odesláno 22. leden 2011 Jo páčky jsou placaté. No nic. Jdu dále Googlit. Snad něco najdu. Citovat
jofo Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 Neviem na 100 percent ci to je tvoj pripad, ale podobne vecy to stvara ked je ta lodicka s tymi vypinacmi v haji. Niekedy tam trosku zatecie, plus prach a je pohroma na svete. Alebo dalsia vec. ulomene vodice v tej priechodke z dvery dovnutra. Citovat
Přema Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 Chce to načíst......na googlu nenajdeš co s tím přesně je...... Citovat
Agrafik Odesláno 22. leden 2011 Autor Odesláno 22. leden 2011 Jen jsem chtěl mít představu, co by mě mohlo čekat. Jasně že diagnostika bude. Jo ,ono to svícení ovladačů možná žere baterku. Na ty tlačítka se kouknu, ty mě napadly jako první, ale je tam sakra torx a jaksi je numůžu najít . Ta přechodka mezi dveřmi a autem je s konektorem? ,nebo to leze ze dveří do auta v kuse?. Díky. Citovat
jofo Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Je to prepojene konektorom, ale skontroluj vodice v tom gumenom krku. Este skontroluj aj vodice a konektory vo vnutry auta. Niekedy ked sa menilo predne sklo a neutesnilo sa to poriadne tak trochu tam liezla voda a sposobovala koroziu na vodicoch co isli do toho konektora. Citovat
Agrafik Odesláno 23. leden 2011 Autor Odesláno 23. leden 2011 Díky. Nejdříve kouknu na ten ovladač ve dveřích. Mohlo na to zapršet. Okna mám všechny původní . Pak zkusím ten konektor co vede do dveří. Citovat
Agrafik Odesláno 24. leden 2011 Autor Odesláno 24. leden 2011 Asi budu tele, ale jak rozdělat ten ovladač. Měl jsem to venku a připadá mi, že to jde rozdělat na tři kusy. Spodní kryt, střední s tišťákem a vrchní s tlačítky. Co tedy rozebrat? Nevyskočí nějaké pérka? Jsou tam dva konektory, porovnával jsem to s tím jak vypadá ovladač bez paměti sedaček (forum na opravu stahovačky) a myslel jsem, že do toho budou zapojené i tlačítka paměti sedaček, Ty ale asi vedou jinde. Jo a ještě, jak se odpojí ten konektormezi dveřmi a kapotou, bude tam nějaká aretace. Díky za odpověď na docela blbý odkazy. Citovat
jofo Odesláno 24. leden 2011 Odesláno 24. leden 2011 Tlacitka na pamat sedaciek nie su pripojene na tlacitka ovladania okien. Tu prechodku treba otocit a konektor sa povytiahne. Citovat
Agrafik Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Odpovím si sám ať se tu něco děje. Jestli to dobře chápu, tak veškeré ovládací povely běží po sběrnici. Podle blokového schématu a podle toho jak se to chová buď dostává BSI povely od jednotlivých podružných jednotek a na základě toho poveluje dále, nebo rovnou ty podružné jednotky předávají povely dalším jednotkám se stejnou adresou. Panel s tlačítky paměti sedaček by měl být přece jen připojen do ovládacího panelu řidiče. Jelikož panel ovládá zrcátko a okno řidiče, předpokládám, že pokud nekomunikuje s BSI ,pracuje autonomně a ovládá co má k dispozici (volba pro ovládání prvků spolujezdce hýbe s prvky řidiče), tudíž to musí být přerušený některý z datových vodičů a řekl bych to bude ta přechodka ve dveřích . (BSI je OK, jinak by při otevřených oknech a zamčení auta nevyjely nahoru - teda kromě okna řidiče). Pokud by byla komunikace s jednotkou ve dveřích řidiče OK vyjelo by i to. Takže teoriji mám a potřebuju poradit prakticky. Musí se něco na tom konektoru mezi dveřmi a kastlí něco zmáčknout? Nejde to normálně otočit a auto mám venku a v tom mrazu se mi nechce moc experimentovat. Už jste to někdo v té gumě spravovali? Moc by mi to pomohlo, jak se k tomu dostat. Jde to odsunou někam do dveří, aby se odhalily ty vodiče v té gumě? .Díky a snad tu bude vyřešené vlákno. Teoreticky snad je . Citovat
jofo Odesláno 28. leden 2011 Odesláno 28. leden 2011 Lenze ak mas niekde odhnite silove vodice co napajaju motorcek atd vo dverach tak funkcna zbernica je k nicomu. Priklanam sa k tomu ze su niekde zlomene vodice a robia o seba skrat podla toho co si pisal ze panel avieti aj ked je auto zamknute. Poviem ti jednu fintu co stvaraju blaznivi iri. Zoberu ostry noz a vopchaju hodo tej spary medzi dvere a blatnik a pekne upizlu vodice v tej priechodke. Vacsinou sposobia skrat na drotoch co ovladaju central a dvere sa otvoria. Potom majitel pride ze sa mu vybija bateria, nejde otvorit okno atd. Ak si chces byt uplne isty ci je kablovacka ok, tak zhot tapacir z dveri a prepipni vsetky vodice co idu ku konektoru do kasne. Citovat
Agrafik Odesláno 28. leden 2011 Autor Odesláno 28. leden 2011 Myslel jsem to tak, že sběrnice je přerušená. To by odpovídalo tomu, že panel svítí, okno jezdí, zrcátko jde seřídit,ale povel pro ostatní dveře neodejde, protože nemá po čem. Tak snad jsem na to přišel. Až bude pěkně tak to pípnu. Co ten konektor, něco zmáčknou a otočit? Kterým směrem. Citovat
jofo Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Otocit myslim ze smerom dolava. Otacat nim a on sa otacanim povisunie. Citovat
Agrafik Odesláno 8. únor 2011 Autor Odesláno 8. únor 2011 Takže jsem rozebral ten ovládací panel a vypadá jako nový, žádná vlhkost, žádné smetí, prostě nádhera. Podle provedení do toho snad ani nemůže natést, pokud se tam něco zrovna nevylije. Taky jsem kouknul do té gumové průchodky ve dveřích a drátky bez poškození. Ještě zbývá možnost to proměřit, jestli opravdu vedou, v podstatě by to mohly byt jen dva datové vodiče. Pokud to nebude ono, tak jedu na DIA. Za chvilku budu vědět, jak to všechno funguje. Citovat
Agrafik Odesláno 9. únor 2011 Autor Odesláno 9. únor 2011 Tak vodiče jsou taky OK, takže jsou dvě možnosti. BSI nějakým způsobem zapoměla jednotku ve dveřích, nebo je vadný ten ovládací panel (mimochodem, neví někdo kolik ten ovládací panel stojí?. Takže DIA to jistí a uvidíme co vypíše. Citovat
Agrafik Odesláno 14. duben 2011 Autor Odesláno 14. duben 2011 Takže jsem to dneska připojil na dia a trvalá závada chyba komunikace s jednotkou ve dveřích řidiče. Stačilo se trošku prohrabat položkami na test ovládání prvků dveří u řidiče a ejhle ono to začlo vše fungovat tak jak má - zrcátka, okna i paměť sedaček. Takže hurá, autko bez závad. Akorát nechápu, jak to BSI mohla ztratit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.