Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím chlapci...

Tak som s mojou 605 dotiahol hranicu 300 tisíc km. Podarilo sa mi mimo odkladať trošku peňazí a tak ich chcem investovať do auta.

Vedel by mi niekto poradiť čo všetko sa robí pri generálke motoru ? Jedná sa V6 ročník 1997. Ja sa v tom moc nevyznám a nechcem sa nechať niekde ojebabrať. Len mi rozpíšte čo sa všetko mení, či krúžky, či piesty..Proste všetko čo si vyžaduje Go motoru. Tiež rozmýšľam nad novým lakom a ešte drobnými chybami krásy...a taktiež chcem z časti porobiť nápravu.

K dispozícii mám cca 4 tisícky. Myslíte, že by sa za to dalo dať auto do ako tak-nového stavu ?

A ešte sa chcem spýtať niekoho z českých kolegov či by nebol tak ochotný a nepopýtal sa mi na dostupnosť nejakých náhradných dielov v Peugeote v ĆR. Lebo tu nemôžem nič zohnať..

Díky za odpovede a želám prijemný deň...

Odesláno

Servus...

Viem, že je to dosť na staršie auto. Koniec koncov veľmi veľa ľudí ma odhovára. Ale tým viac ho chcem dať doporiadku.

Mám na to viacero dôvodov.

1- Auto bolo od novoty v našej rodine. Mal ho tatko

2- Má servisnú knižku do 220 tisíc km

3-Mám k nemu citový vzťah

4- V žiadnom inom aute sa necítim tak dobre ako v tej 605

5- všetko príslušentstvo na nej funguje, tak je mi jej ľúto...

A koniec koncov som nedávno trošku upravil predný nárazník..A proste chcem mať to auto in TOP :D

Odesláno

4000 EUR...

Ak sú to silné citové dôvody, tak áno. Budeš mať zachovalého veterána. Ten motor 3V6 je trochu nevýhodou, lebo poistka je veľká a aj veľa žerie.

Porozmýšľaj, či do toho ozaj ísť. Keby si ho predal, utŕžiš asi 25000 CZK (1000 EUR), a s Tvojimi peniazmi si môžeš kúpiť napr. peknú a praktickú 307 s klimou. Čo na to manželka a či máš deti (kočík)?

300 t. km - to je nič pre taký motor

V prípade opravy:

Motor - ak nežerie olej, škoda ho rozoberať.

Podvozok - odstrániť vôle, samozrejme

Karoséria - dôrazne vravím - daj do originálneho stavu, žiadne tuningy a estetické úpravy, inak veľmi stratí na cene.

Ak by si chcel, je tu dobrý servis s dobrými cenami aj za prácu, môžem ti dať kontakt. Aj lakovňa.

PS: som fanúšik 605 3V6, jazdil som v nej 200 t. km

Odesláno

Moja 2,1 td r.v. 1991 má 975tis. km , nežerie olej ide 190km/h , aj keď na to potrebuje tri minúty , ale karoséria je v nie dobrom stave , ale neriešim to a jazdím veselo ďalej . Tiež zastávam názor že V6 po 300tis nepotrebuje absolútne žiadny zásah , pokiaľ funguje a neberie nejako extrémne olej , je škoda do toho motora šprtať . Ale pre istotu som si kúpil 2,5 td 1997 , aby som mal plynulý prestup do novšieho bez zbytočnej nervozity ....

Odesláno

Ahojte...

Ako si písal vyššie, myslím, že mi to za to stojí. Čo sa týka spotreby oleju tak na 15 000 km dolejem vždy asi 1,5 - 2 litre. Takže niečo určite žerie.

Výhoda je tá, že zatiaľ nemám ani manželku ani deti takže mi tá spotreba nerobí problém a viac menej tú 605 mám preto, lebo ju chcem mať. Mám k dispozícii ešte fabiu 1,4 takže sa dá aj s tým jazdiť. No nedá sa to porovnať.

A ešte doplním k tomu tuningu či polepom na 605 - to sa proste s takým autom nerobí. Teda ja to nerobím so žiadnym autom. Chcem úplne pôvodný stav bez škrabancov s pekným čistým a novým zvukom motora.

:D

Odesláno

Taky bych do motoru nesahal, dokud bude držet takovou hodnotu. Dolej olej, je to nejlevnější. protože při rozborce se může něco podělat a už se to sype...

Dej fotky, ať si zavzpomínám...

Odesláno

drzim palce! Taky mam citovy vztah k 605kam a ted si dovezu dalsi V6ku s plastama od Gutmanna a tesim se,ze ji damdo top stavu! Fandim ti!!! A tez se tesim na fotecky! :mrk:papa

Odesláno

No, vela zdaru,

tiez by som povedal, ze GO po 300 tis nutny nie je, iba ak by ti nieco nešlo buchalo, trhalo a pod.

ja som mal 2.1 td rv 91 a mala najazdene tiez 300 tis ale motor isiel ako hodinky, olej sa dolieval len pri vymene a voda len pri zmene na zimu.

skor vymenen capy, rozvody, loziska na kolesach, pozri volu na polosiach, stabilizatory, vyfuk, prahy a podvozok celkovo.

menil som prahy L aj P a jeden ma vysiel na 5000 Sk ( 2 - 10 000), pred 4 rokmi + robota + lakovanie.

mozno kotuce na kolesach, a zadnu napravu.

Inak razsej nebabrat ked to ide.

:myslim

Odesláno

drzim palce,nech sa ti podari urobit z toho naozaj luxusne vozitko.su to elegantne auta a tiez by som investoval,keby som na to mal,nekupoval by som nove auto.dnesny trend kozmotvarov robi z aut hlupe patvary na jedno kopyto,nezaujimave fadne obluky a obluciky-vsetko to vypada rovnako,neviem tie auta ani rozoznat od seba...a ta debilna elektronika!!!mame v praci noveho forda a vw,ale co tam sa dokaze dojebat,to je neuveritelne-nikdy som na svojich starych pazoutoch neriesil take sracky.tak to daj dokopy,myslim,ze neobanujes.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...