Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

poruchy 5008


mrky

Recommended Posts

ahoj 5008, nebudu se ani vyjadřovat o mém nákupu tHP, to už tady proběhlo a stará vlákna vytahovat nechci. Je to propadák, jsem pořád v servisu. Už jsem musela přijít i do autorizovaného. Nic..tohle téma už mě dokáže jenom vytočit.  Aby toho nebylo málo muž nechal auto zaparkované na místě kde se blbě otáčí kamiony. Takže zadní plast na světle rupl. V servisu za to chtějí 12 500 cca. :o což nepřipadá v úvahu když je tam  na opravě za 17000 benzínového čerpadla.  K tomu ještě předcházela oprava 50 000 komplet za motor protože neustále žral 1L oleje na 300km, pak prasklé těsnění které mi s krytem dali na sebe protože nejpíš uznali že je to jejich chyba když zasahovali do motoru. Jenže i přes to se pořád a stále ser..další věci. Moje otázka zní: Když si koupím světlo za těch 5500 cca jak inzerují dokážeme ho vyměnit sami? nemáte stím někdo zkušenosti ? Opravdu nekradu... :(

 

najeto 50 000

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...

Ahoj, vlastním 5008 měsíc a po počátečním nadšení z nového vozu začínám být lehce rozladěný. Vůz je rok výroby 2011 a najeto má kolem 87000 km. Jedná se mi o následující věci:

 

1) zvuk turba. Při studeném i zahřátém motoru má turbo, dle mého, nestandardní zvuk (hučení). Viz..: https://youtu.be/-5LLEF1efoI u teplého motoru a https://youtu.be/pTO-hGaKfZY?list=PLWXZwd8tmdQz_m_8HrDsekVPChoSUZf9F u studeného. Vlastnil jsem předtím Xsaru Picasso a takový zvuk neměla ani při 270 tis. km.

Nevíte zda je to normální? Přijde mi, že je slyšet i při normální jízdě.

 

2) zadní náprava. O zadní nápravě a problémy s ní se toho napsalo dost. Něco podobného co řeším já tu loni v jiném vlákně řešil uživatel McQeen, viz.

 

Zdravím všechny,

před 14dny jsem se stal hrdým majitelem peugeot 5008 2,0hdi a chtěl jsem poděkovat všem, kteří zde píší své příspěvky, neboť i díky nim jsem se rozhodl koupit toto auto.
Auto je super, jsem moc spokojeny a jen jedna věc mě překvapila,a to vyrázné vrzání od zadní napravy při přejezdu nerovnosti. Mám najeto něco málo přes 1000km tak se ptám jestli to třeba přejde nebo mam jet do servisu :-( Máte někdo podobné zkušenosti?
Diky moc

 

Slyším to jak za pomalé jízdy, tak i při lehkém rozhoupání karoserie při vypnutém motoru. Přijde mi, že to jde někde od pružiny levého zad. kola, ale jist si nejsem. Pokud by se tu mihl McQueen, popř. by měl někdo radu, co by to mohlo být, byl bych velmi vděčen.

 

Snad jsem vlákno moc nezaplevelil, ale chtěl bych vědět na čem jsem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Ozzy: prostříkal jsem co se dá, ale ještě vše zkusím rozebrat...

 

to Laďa: pročetl jsem toho tady hodně, je to od vadných tlumičů po bordel v nádrži..takže mi spíše jde o to, zda se tu nemihne ještě McQueen se svou zkušeností...

 

to Jirous: ten zvuk vypadá podobně, zítra to nahraji. Je to zralé na repas? Ty jsi toto také řešil? Myslel jsem, že auto s km nájezdem kolem 80 tis. nebude mít s turbem problém a ono je to jinak. Resp. problémů je víc, než je asi zdrávo.

 

PS: jak se přidá video z Youtube, tak aby se tu rovnou zobrazilo?

Upraveno uživatelem Heinrici
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

To video  jsem našel na  Youtube  a tak mi ten zvuk přišel stejný jako maš ty.Já jsem to zatím neřešil, ale u toho šroubu to mam taky černý od sazí a mam taky jen 90tis. Nájezd 80tis je opravdu málo  :( na výměnu turba .

PS: video jsem sem dal, že jsem zkopčil adresu odkazu a sem jsem ji vložil. Žádná věda  :bojim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...