Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

xenony blikání


micki407

Recommended Posts

Zdar chlapi. Minulý týden jsem si koupil HID sadu na mojeho Pažouta. Namontoval jsem jí o víkendu a zjistil jsem že obě výbojky lehounce problikávají když se zahřejí. Vyzkoumal jsem že to je nepravidelným vysokonapěťovým tokem který je ve výbojce, všelijak tam ten oblouk hoří, ale bohužel se naprosto neustálí tak aby to ani nebliklo. Ještě k tomu dodám že nemyslím blikání zhasnout rozsvítit, ale pouze takové problikávání. Nevím zda-li je to normální, ale troufl bych si tvrdit že ne. Jinak xeny svítí parádně, celkově to na osvětlení není ani moc poznat ale když si člověk stoupne před auto tak je to vidět Jsem elektrikář, ale s vysokonapěťovou technikou zkušenosti moc nemám, tak bych se vás chtěl zeptat jestli s tímhle nemá někdo zkušenost. :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dělají to obě světla? Jestli ano, jsou nekvalitní výbojky, nebo nekvalitní ballasty. Jestli jen jedna, mohla by to být vada výbojky, nebo ballastu. Každopádně je to na reklamaci. Jestliže to dělaj obě, chtěl bych vrátit peníze a nakoupil bych jinde. Jestli jen jedna, je to na výměnu kusu.

Hodně by pomohlo mít jiný ballast a jinou výbojku, o které lze 100% říct, že jsou OK. pak to přehazováním prověřit.

[upravil dne 9.1.2011 23:28 Edison]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dokonce stálejším.. Za pohybu výbojky (třeba za jízdy). Ve výbojce není co by se chvělo, oproti žárovce, kde může kmitat vlákno (s čímž se lze občas na silnicích někdy setkat u protijedoucích aut, bývá to vidět, až nepříjemě).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky to může být tím, že tam nemáš

CAN-BUS měnič - ballast vhodný do nových vozů. Eliminuje problémy s instalací v nových vozech, kde je použita datová sběrnice Can-Bus, jako např. odpojování elektrického obvodu světel při zážehu výboje (problikávání xenonů). Elektronika totiž zvýšený odběr vyhodnocuje jako zkrat a obvod odpojí. Tento měnič také potlačí upozornění na přepálenou žárovku. U tohoto měniče nemusí být tedy ani warning canceller..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žádný problém s odpojováním světel ani PP nic nehlásí. Při startu výbojky normálně svítí až po minutě kdy se zahřejí se začne objevovat mnou zmiňovaný problém. Nad problémy se sběrnicí jsem uvažoval než jsem nakoupil ale dle zkušeností jiných majitelů prý nebyla potřeba speciální ballasty. :roll

[upravil dne 9/1/11 23:56 micki407]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezkoumal jsem ballasty.. Ale není to nijak kritické, takže to bude nastaveno pevně v ballastech jako čas. Mohlo by to být postavené i na poklesu proudu. V první fázi jako zapalovací sekvence, ve druhé jako provozní sekvence. Tam by to mohlo být špatně nastaveno, nebo spíš navrženo (podle toho, že to dělaj obě)

[upravil dne 10.1.2011 00:19 Edison]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...