Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

IT-Asus-dobijanie


automale

Recommended Posts

jedna sa o starsi Asus A6RP. dnes som potreboval dobit svoj tiez starsi Asus tak som kamaratkin Asus odpojil od siete a svoj dal dobijat. jej book medzitym normalne siel na baterku az kym sa nevybil - automaticky sa \"uspal\". po nabiti mojho booku som ten jej znova napojil na siet a spustil. jej baterka sa dobijala normalne tak do 70%. potom sem tam kontrolka nabijania zacala blikat akoby bola baterka uplne vybita pricom mala viac ako 70%. ledva ju dobilo na 100% kontrolka vsak nezhasla. Obcas sa book javi ze je baterka dobita a uz ide len na siet ale kontrolka baterky blika akoby bola baterka vybita a po chvilke ju zacne znova dobijat. Skusil som ju vybrat a ist len na siet a v pohode, tak isto som skusil ist len na baterku a v pohode - vydrzala cez pol hodiny. Skusil este baterku znova vybit a uplne nabit ale to iste. A je jedno ci je book vypnuty alebo zapnuty - robi to to iste. kontakty na baterke som pozeral a tie su ciste.

neviete co stym? co by to mohlo robit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak 4 roky ale ten ntb na baterku siel mozno tak 5 krat

okrem toho mne vydrzi este menej a v pohode - s dobijanim nemam problem

skoda ze nemam ten isty tip baterky inak by som ich skusil vymenit.

este ma napadol nejaky virus alebo ci nieco softverovo nezblblo

[upravil dne 8.1.2011 15:31 automale]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 roky je dosť, trvale nabitá batéria nemá byť. Prepdokladám, že to je Lithium-ion batéria a tá by sa mala raz za čas úplne vybiť a nabiť. Navyše tento typ batérií samovoľne starne aj bez používania, hovorí sa o výdrži dva roky. Batéria má v sebe aj nejakú elektroniku na sledovanie nabitia, aj tá môže byť vadná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nic no - pozrel som zbezne ceny na nete a 97€ je riadna palka :-( len ma zaraza ze na moj vkus este celkom dlho vydrzi ntb na nej fungovat. v podstate otravuje len ta kontrolka a tym ze ju chvilku nabija a potom ide na siet sa bojim ze sa \"minaju\" cykli baterie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AnotherOne: to pravidlo pro občasné vybití a nabití platí pro Nicd a Nihm, Lion se má nabíjet okamžitě, tj. žádné vybíjení (nemá paměťový efekt). Skladovat by se měla zhruba ve větší půlce nabití...

automale: Pokud jsi ji nepoužíval, měl jsi ji vytáhnout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co uz ,

a este jedna vec - som si vsimol ze ma nalomeny display pri \"pante\" - inac ide jej dost z tuha, len neviem ci sa to da niekte povolit.

tu prasklinu by som chcel prelepit nejakym bud plieskom alebo tenkym plastovym pasikom nech to dalej nepraska. len neviem ake lepidlo by to udrzalo - nieco co by som aj dokazal niekde kupit.

baba na vony ntb nema - tento musi este nieco vydrzat.

post-16065-14109614505022_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tomhle místě není moc prostoru. Sundej celý ten rámeček zvenku máčkni na tu prasklinu, jak se otevře den ten s rozumem nějaké vteřinové lepidlo. Až to vytuhne tak to z vnitřní strany zdrsni a naboduj pájkou po cca 3 mm. Pak celý to místo překryj přiměřeně ( tak aby to nezavazelo ) tímhle: http://www.rcm.cz/e-shop/barvy-lepidla-tmely-spreje-strik-pistole/lepidla-aktivatory/epoxy/epoxy-alteco-4min-10g-3-ton-14955-s-kovovym-plnicem-id:11179.eshop

PS: až to budeš dělat tou pájkou tak ten kyanid co z toho půjde štípe do očí tak dej hlavu stranou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...