Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ovládanie pod volantom


tulox

Recommended Posts

Zdravím. Uvažujem o kúpe nového autorádia (CD/MP3/USB), na ktoré chcem mať neskôr napojené aj ovládanie pod volantom (dosť som si naň zvykol a nechcem ho mať nevyužité :) ). Podľa čoho zistím aké rádio sa na toto ovládanie dá napojiť?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se nepletu tak by jsi to mel mit jako u me 206ky :) packa jsou vlastne jen 4 spinace. Ja kupoval radio od Pioneera a ten ma W/R vstup, pak staci koupit jen odpory dle tabulky ktera je na netu a dat je do serie se spinacem a vse zapojit pres ten jack do radia :)

Zitra to budu zkouset na svem, driv jsem se k tomu nedostal, dam ti vedej jestli to faci :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze sem dneska vzal 4x trimr 100K, nastavil hodnoty dle tabulky pro pioneer

viz: http://www.jvde.net/pioneer_wired_remote/pioneer_wired_remote.htm

Mam nastavenou hlasitost a lazeni frekvence/prepinani pisnicek z CD a USB

Zkousel jsem i ostatni funkce a slape bez problemu.

Nevim jak u jinych vyrobcu to je,ale pioneer ma vzadu 3.5mm JACK oznacen jako W/R (cerny! modry je AUX!) a dle hodnoty odporu provadi uvedenou fci jak je vyse v tabulce, mereni spinacu z packy bylo otazkou vterin, pak jsem vzal nepajive pole zapojil trimry, propojil s konektorem od packy a jackem do radia a testoval, vse slapalo na 1! naletoval jsem kabliky, zadelal do buzirky, nasadil jack, nasadil dratky do konektoru a vysledek je vice nez vynikajici :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem nastava az u MUX verzi kde radio ridi ridici jednotka, nejjednodusi je vzit multimetr, najit konektor od packy v prostoru radia a zkusit najit co kde je, napriklad na multimetru nastavit tester diod a propipat, pak by si vedel dal co a jak :) jeden kabel je privodni pro vsechny polohy packy a pak kazda poloha ma jeden vystupni , vse konci v tom konektoru, ja tam mel tedy 5 kabelu a mam 4 polohovou packu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem o tom zjistoval dlouho hromadu informaci, neodvazil jsem se 2 roky koupit radio aby slo s packou, nakonec jsem tejden lezl po forech a webech a zjistil jsem ze konektor jsou jen spinace :) takze jsem to promeril a pak uz jen vybrat radio, nejprve jsem koukal na Kenwood, kde je taky vstup,ale musel bych modulovat data pres mikroprocesor, coz by nebyl zas takovej problem pro me,ale nakonec se mi libil pioneer a zjistil jsem ze na nej jde dalkove ovladani takle jednoduse, tak jsem nic neresil a objednal :) Montaz trvala cca 20 minut, akorat hralo slabe proti staremu, byl potreba antenni zesilovac, tak jsem jej dokoupil a ted to hraje jak hodiny :) mam Pioneer DEH-2220UB ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne na tento Pioneer som aj ja dnes narazil pri pozeraní autorádií. Mňa ešte celkom zaujal ALPINE CDE-100UB. Snažím sa vybrať niečo okolo tých 80-90€. V tejto cenovej hladine je aj pár Kenwoodov, Panasonicov, JVC, Sony, LG... popozerám ich podrobnejšie a uvidím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Alpine je taky spicka,ale nevim jak to je u tehlech radii s ovladanim na dalku tedy z packy pod volantem :)

LG nevim jak v autoradiich,ale mam od nich FULL HD 107cm LCD a za pul roku si nemuzu stezovat, prekonala moje ocekavani :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani jeden kabelový to není. Jeden je USB, druhý BT a třetí antena samozřejmě. Nicméně ty další dva konektory nemám ponětí k čemu jsou, tedy nezkoumal jsem. Proto se ptám, jestli máš nápad, jak to zapojit zde.

[upravil dne 10/1/11 16:25 wefa]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...