Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Topná nafta


Hiky

Recommended Posts

Ahojte, mám dotaz, kamarád mě pořád přesvědčuje, že na topnou červenou naftu se dá docela za levno jezdit kupuje jí od někud z německé benzínky a v přepočtu to vychází asi na 21 Kč. Leje to do Golfa 19 D prej už asi přes rok. Chci se vás zepta,t je to vůbec možný? máte s tou topnou červenou naftou nějaký zkušenosti? A nevíte co by na to říkal můj motor v P 406 2,1 TD ??? díky všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mala by to byť normálna nafta, keď do nej dáš nejaké to aditívum. Pre TD ani možno nebude treba. Lacnejšia je preto, že je určená na topenie alebo pre poľnohospodárske stroje. Je tam nižšia spotrebná daň z palív. Dá sa zohnať aj u nás. To červené farbivo tam ale nie je pre srandu. Keď pri cestnej kontrole zistia, že jazdíš na červenú naftu, mastnej pokute sa nevyhneš. Ja viem nezisťujú to pri kontrolách často, ale čert nikdy nespí. Navyše to červené farbivo sa v nádrži dá zistiť aj keď už dlho po tom jazdíš na normálnu naftu. Dosť sa čudujem, že mu ju predajú len tak, u nás sa to tuším nedá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z motorom to nič neurobí jazdia na to aj stavebné stroje ktoré majú CR motory..ja som skúsil dať do pet flaše hodil som to na 2 týždne na slnko a ostala normal farba. len divne páchla a asi tam bol aj nejaký povlak možno že z flaše.na slovensku sa vyrovnáva daň tak chvvalabohu červená ropa končí teda dúfam:potlesk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cervena nafta ako tu bolo napisane je pre polnohospodarov a pod.u nas ju nepredaju len tak.bezna fyzicka osoba nema sancu kupit.kseftovalo sa s nou,polnohospodari to predavali ale par ludi chytili a tie pokuty a problemy za to nestali.

mozno v cechach by som sa toho nebal,vy to tam mate celkovo nejake povolnejsie.ked colnikov netrapi na rozvadove ze sa na trhu predavaju nekolkovane cigarety tak myslim ze cervena nafta ich netrapi ani tolko.

kvalitou je rovnaka.

potom je este topna nafta a to neviem presne ci je kvalita rovnaka.videl som len ukrajinsku topnu naftu,ta je cierna (vraj nefiltrovana).nechtiac nato chvilu jeden znami jazdil a nic sa nestalo ale nic blizsie ku kvalite neviem.urcite by som sa bal to naliat do hdi.

co je v skutocnosti za naftu to v de skusenost nemam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je to normalni nafta, je jen obarvena, protoze nepodleha dani, vyuzivaji to opravnene hasici, zemedelci aj. , pokud te v nemecku chyti s cervenou naftou, tak tu pokutu (po tom co te pusti z lochu) budes do smrti splacet .....

nechci tu chytračit ale asi si pleteš naftu,kterou používají zemědělci a říká se ji zelená nafta a když ji použije tak se mu vrátí za 1l nafty sazba SPD která činí 10950/1000l x 60% = Kč,takže asi 6,6kč/1l.

Potom topný olej je vlastně nafta,která je obarvena na červeno...barvit mohou jenom ty kteří mají povolení...na čerpacích stanicích to rozhodně nanačerpáš.Používá se k topení a kdo s tím topí může si požádat o vrácení spotřební daně,které je snížena o 660kč...takže 10290kč/1000l=10,29kč/1L

Když budeš na to jezdit autu to neublíží,ale jestli tě chytnou celníci,kteří kontrolují i právě nádrže,tak zaplatíš (jako kdyby jsi měl plnou nádrž) a budeš mít popotahovačky.

vítek1:a to jsi slyšel kde,že to poznaj z výfukových plynů...sice papírky jsou,to je jenom informativní,musí se poslat prostě vzorek na rozbor.

Můžeš jezdit na co chceš a co ti auto veme,tady jde,že se nesmí krátit daně.Takže teoreticky lze na červenou naftu jezdit,když prokážeš,že jsi ji nakoupil se vším co k tomu patří a ten od koho jsi ji nakoupil atd. až k výrobci.Ale kdo by barvil jen tak naftu,že.Barvivo něco stojí atd.

[upravil dne 12.1.2011 12:55 John_Ice]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...