Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tiahla radenia na P405


573v0

Recommended Posts

Zdravím, dnes pri jazde mi vyskočilo jedno tiahlo radenia. Keď som sa v tom hrabal, zistil som že v tých tiahlach vôbec nie je tá gumová výplň ktorá zabraňuje ich vyskočeniu. Napadlo mi, že by som tam mohol dať bežný montážny silikón, šlo by to? Prípadne je na to niečo špeciálne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm...vieš čo nejaké zbytky pások som tam našiel...už chápem čo tam robili :D Ale ja by som to chcel vyriešiť nejako trvácnejšie...a na strane prevodovky majú tie tiahla také veľké oká s priemerom 3cm a tam tá páska nepomôže...

[Edited on 4/1/11 21:22 573v0]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud mě paměť neklame, tak tam jsou 2. Z řadící páky vede táhlo na kloub za motorem a z tohoto kloubu vedou právě dvě na převodovku - jedno přenáší pohyb řadící páky do stran a druhé pohyb dopředu a dozadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Xantia clubu a na BXclubu.com je návod na výrobu neorigo táhel ,viz odkaz ( http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=tahla-razeni-levna-a-rychla-oprava&cisloclanku=2010050001 )Na citroenu BX14RE mi vyskakovala a po delší době jsem přišel proč-škubnutí motoru při rozjezdu způsobilo vyskočení uložení motoru ze silenbloku -táhla pak nešla v optimální poloze a navíc motor se pak více \"mlel\"při každém šlápnutí na spojku a tak vyskakovala.(při opravě spojky nebyl motor řádně uložen do silenbloku a nedostatečně utažen)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dýzl: No vyrábať si ho určite nebudem, ja nemám problém s tiahlom ako takým, len s tou gumenou výplňou :-) A tak či tak na to nemám skill ani čas :D A tvoj problém sa ma netýka, keď mi to vyhodilo, nasadil som ho naspäť a posadil som do auta kamoša ktorý mi postupne radil všetky rýchlosti. Problém nastáva pri zaradení 5 a R, kedy sa to tiahlo stočí natoľko, že ho to tesnenie neudrží a spadne to. Motor je vtedy nehybný takže silentblokmi to nie je.

Oddie: Tak to zatiaľ pls nevyhadzuj, keď budem mať náladu postávať v mraze nad autom, odmeriam tie dĺžky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...