Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Praha - Berchtesgaden Land - Dingolfing - Praha, celkem 1028 km, ve čtyřech, auto naložený tak akorát (nejisté počasí), spotřeba 6.5.

Spotřebu mi vyhnalo hlavně pojíždění v Berchtesgaden Land, bydleli jsme nahoře a každý den jsme stoupali do 22% kopce. Ostatně nejen domů, ale i na výlety. Když jsme tam přijeli, měli jsme 6.1, když jsme odjížděli, tak 6.8, cesta zpět a courání kolem Isaru to trochu spravila.

Odesláno

O kolik vam keca pocitac vs realita?

Vzdy tankuji plnou nadrz (cca 50-55l dle toho jak moc vyjedu) a vzdy byl rozdil PC vs REAL 0.3l/100km na prumerne spotrebe. Vim ze to nikdy neni presne, ale 0.3 mi prijde docela dost rozdil

Odesláno

Tak cesta Kurim - Sveti Filip i Jakov , cca 860 km, za 5.3l /100 vypoctom (PP ukazoval 5.5 :myslim) , Auto nalozene po roletku, 2 decka v sedacka, 2 dospeli.

Je fakt ze som to moc nehnal (110-120 km/h), potreboval som byt o 7 rano najskor na \'exit\' mytnici koli kupe ENC.

Cesta naspat bola za 6.5 l/100, tempomat nastaveny na 150.

Odesláno

Tak cesta Kurim - Sveti Filip i Jakov , cca 860 km, za 5.3l /100 vypoctom (PP ukazoval 5.5 :myslim) , Auto nalozene po roletku, 2 decka v sedacka, 2 dospeli.

Je fakt ze som to moc nehnal (110-120 km/h), potreboval som byt o 7 rano najskor na \'exit\' mytnici koli kupe ENC.

Cesta naspat bola za 6.5 l/100, tempomat nastaveny na 150.

Odesláno

Mě počítač od reálu dlouhodobě ukazuje o jednu desetinu míň. Akorát, když jsem jezdil cca 2 nádrže víceméně po městě, tak ukazoval o tři desetiny méně. Jsem s přesností PC spokojený.

Odesláno

Pokud jde o spotřebu, tak mám průměr 5.0l/100km (auto má teď najeto 5tis km). V reálu to je tak 5.3 až 5.4 protože ten počítač používá jakousi optimistickou korekci. Poměr mám asi 50% dálnice (jezdím do 140km), 30% okresky a 20% město. Takže já jsem spokojen, čekal jsem to dokonce o něco horší.

Co mě zaujalo je to, že většinou kupuji naftu u Eurooilu bez biosložky, ale při návratu z dovolené jsem musel koupit naftu u Lukoilu (za Brnem) a než jsem ji dojel, tak mi to hlásilo cca o 0.3 větší spotřebu (a to jezdím do práce stejné trasy). Tak nevím, máte někdo zkušenost, že by nafta mohla ovlivnit spotřebu, nebo je to spíš jen náhoda ?

Odesláno

Co jiného by mělo ovlivnit spotřebu, než kvalita paliva, styl jízdy a provozní podmínky? Náhoda to může být (podmínky, protivítr, počasí), ale kvalita paliva je určující faktor.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak mi napadla jedna otázka. V predchádzajúcej verzii je papierová hodnota spotreby asi o pollitra vyššia ako vo faceliftovej vezii. Facelift by mal byť len nová maska a nová grafika na displeji a dosť, motor sa nemenil. Ale čím dosiahli menšiu spotrebu, keď motor má rovnaké parametre a nič iné sa tam nemenilo, ani prevodovka a pod.

Odesláno

změnil se čumák (třeba lepší Cx) a mohli měřit s jinými pneu, změnila se BSI a soft. Já myslím, že tam jsou u manuálu asi jen dvě desetiny, ne? Velký rozdíl je u automatu, ten je nový.

Odesláno

Anebo EU mění metodiku výpočtu.

Oficiální spotřeba se stanovuje matematicky, na simulovaném okruhu, na brzdě. A pak to oficiálně udávají do papírů. Se skutečností to koresponduje vzdáleně.

Odesláno

EU bude měnit metodiku, ale tohle je podle stávající platné. Ale ke změnám na autě došlo, takže výsledky jsou jiné. Předpokládám, že se řešilo, aby auto splnilo euro 6.Zjednodušeně je to tak, že auto se projede na dráze, kde se změří aerodynamické koeficienty (zde je prostor pro "podvádění" v tom, že se zalepují spáry, ucpávají se vstupní chladící otvory, sundávají nebo zakrývají se prvky zhoršující odpor). Pak se postaví na brzdu, která simuluje "trať", po které auto jede (zde jsou hlavním prostorem pro podvádění asi pneumatiky).

Hlavní důvod pro podvádění je ten, že ze spotřeby se počítají emise a jejich překročení znamená to, že automobilka zaplatí 100€ za každý gram o který je překročená norma (x počet vyrobených aut). Takže důvod dostat se papírově do norem je jasný. Automobilka "pokutu" zaplatí, i když auto neprodá...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...