Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotřeba 5008


petrpard

Recommended Posts

Nafta se do výfuku nevstřikuje, víc se zatíží motor a obohatí směs, takže se celá nespálí a nespálené palivo se použije na podporu vypálení filtru. Díky aditivu se tak děje při nižší teplotě a regenerace je rychlejšíí -> filtr tolik netrpí a je možné jej vyrobit výrazně levněji (dokonce při optimálním režimu - teplota/zátěž - může s aditivem teoreticky dojít i k pasivnímu vyhoření sazí bez vyvolání regenerace, což je u suchého filtru prakticky nemožné). U FAPu s aditivem a s adBlue má největší vliv na spotřebu to, že soft není naladěn na emise, ale  na nejvhodnější charakteristiku motoru. U suchého filtru bude rozdíl ve spotřebě s a bez adBlue vidět výrazně víc.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojky,  při vypalování FAP se nafta u některých motorů vstřikuje zvláštním vstřikovačem přímo do výfuku a nebo ji normální vstřikovač stříkne při otevřeném výfukovém ventilu a proudění ji strhne do rozpáleného výfuku kde vzplane a vypaluje saze. To platí, co vím, u všech (PSA i VW,...). Močovina, myslím, nemá vliv na vypalování FAPu, ta je tam pouze kvůli redukci oxidů dusíku a filtr se vypaluje stejně jako dřív. Jinak regenerace u mého motoru trvá docela dlouho a že by saze chytaly sami od sebe?

Upraveno uživatelem Charlie Rose
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píšu, když snížíš zápalnou teplotu na cca 450 st, tak se teoreticky mohou vznítit saze samy, ale je to teoreticky, prakticky asi udržet podmínky pro jejich vznícení není snadné, protože řídící jednotka si se zvýšením zátěže pomáhá, jak může. Vstřík přímo do výfuku to mi asi uniklo, pokud vím, tak třeba u autobusů, určených do městského provozu je ve filtru pro zvýšení teploty elektrická spirála, takže lze vypálit prakticky kdykoliv, není to primárně závislé na provozních podmínkách.

Právě systém bez aditiva to má těžší, protože musí teplotu dostat až na 600st, což zvýší nejen spotřebu, ale i prodraží konstrukci filtru (a následně i jeho výměnu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
  • O 2 týdny později...
před 12 hodinami, Pacho69 napsal:

To je skvělý já mám reálných 130 (tachometrových 136) mezi 6,2 - 6,5 (proti větru i o litr víc). Teď mám za zimu průměr 6,6 (40% dálnice, 40% okresky, 20% město)

tak samozrejme celú kilometráž som neprešiel 130 km/hod., ale aj tak fajn. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 3 týdny později...

zdravim...

pozeram, ze dvojliter 150 koni s manualom ma o liter nizsiu spotrebu, ako dvojliter 160 koni s automatom. chcem sa opytat, ci je aj prax taka? lebo mi to pride v dnesnej dobe trochu naopak...ma to niekto odskusane, manual 150HP vs automat 160HP? jedna sa o rocnik 2012, alebo jemu pribuzny.

Upraveno uživatelem stati
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rok 2012 (to není "dnešní doba") má ještě starý model převodovky (vývojově z roku 2007/8), realita je tedy taková, že tehdejší automat žere o litr víc. Po FL přišel nový automat (sice zas jen 6st.), rozdíl mezi spotřebami manuál/automat pak prakticky zmizel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 rokov dozadu neni na automat dnesna doba??? mozno tak u francuzov...automaty, ktore zacinali mat dokonca mensiu spotrebu, ako manualy zacali ine automobilky montovat na prelome tisicrocia a u peugeota ostali na stromoch este v roku 2012???

vazne som uvazoval hlavne kvoli cene, dizajnu a uzitkovosti nad kupou 5008 rok 2012, ale vidim, ze kupou 5 rocneho auta by som sa vratil v technologiach o 20 rokov...ale dobre vediet, aspon sa moze clovek rozhodnut a neurobit chybu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...