Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
Odesláno

7,6 dlouhodobá. Kombinace město dálnice a fakt nešetřím plynem.. ;) kdybych jezdila na spotřebu tak půjdu tak o 1,5 možná 2 dolů.. :)

Odesláno

Já se taky pochlubím - mám najeto cca 30 000 a spotřeba průměr 6,1l.

Podotýkám, že auto má už celkem 175 000 a já jezdím polovinu km sám a polovinu zase úplně plný - čtyři dospělí a plný kufr.

Jsem spokojen. :cool:

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

nevím jak to děláte s tak malýma spotřebama :)

Mám 2.0 HDI a podle počitadla mám průměrně 7.0--7.2 l na 100 km. Najeto přes 50.000 km, nejsem brzda provozu, ale ani to nijak nepřeháním. Profilově jezdím cca 50 % dálnice, 20% okrsky a zbytek město. Dálnice 130 km/h.

Odesláno (upraveno)

aNo dělají to tak, že nejezdí po dálnicích a po městě (míněno MĚSTO, né vesničku střediskovou). Jezdím za celou dobu 6.8, ale pak třeba pár nádrží za 7.4. Ale měl jsem třeba 2-3 nádrže za 5,9, stačilo nejezdit po Praze a po dálnicích. Vyjet nádrž jen po městě je za 8. Dálničních 130 (reálné, ne podle tachometru) je za 6.5 - 7,5, podle profilu a podmínek (50km vítr proti je hnedle skoro litr navíc). Bývá rozdíl mezi PP a realitou, třeba i půl litru a více. Zvlášť, je-li v tom město.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Tak ja sa tiež pridam.Mám 5008-2.0 HDi-110 kW.r.v.2011. Mám ju cca 2 mesiace. Zatial som najazdil cca 4000 km. 60% okresky a mesto,40% dialnica.PP ukazuje 5,6-5,7 a realna spotreba je necelych 6 l. Tankujem obyčajnu naftu,na spotrebu nejazdim.Je pravda,že po strop naložený som zatial nebol,ale som nadmieru spokojný. 

• O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Nechápem ako môžem mať v TP napísanú spotrebu 4,1l. Peugeot 5008 2.0 HDI 110kw.

Auto je síce úplne nové kúpené pred 6 týždňami a do teraz som najazdil 5.000km. no priemer ukazuje 5,7l.

Viem že to ešte môže trochu klesnúť no určite už nie o moc. Jazdím normálne (teda teraz zabieham) bez vytáčania motora.

Hnevá ma len to že auto som si dal na firmu a účtovať spotrebu môžem na základe spotreby ktorá je zapísaná v TP!!!

Samozrejme reálna je podstatne vyššia  :grr

Kedy už konečne začnú automobilky udávať reálne spotreby svojich aut a nie že rozdiel oproti tomu čo udáva výrobca je aj dva litre?  :nevim

Odesláno (upraveno)

Maroš08: nastuduj si směrnici EU pro udávání spotřeby.

Případně - vyhlídni si rovinku, tempomat na 80 km/h, oba směry a ono to vyjde... Prostě optimum v mimoměstském provozu.

A pro účetnictví se řídíš podle průměrem z uvedených tří údajů v TP. V účetnictví je taky tuším 20% povolená tolerance nad tento údaj.

Tady mi nadával pracovník, že se s Partnerem 1,6 HDi nemůže vejít do povolených 6,7125 l (podle TP 5,37). Zkusil jsem to projet "normálně" mimo město a hle, 4,45 l (mimo město má psaných 4,8).

Je fakt, že tam píšou čím dál míň. Jedno řešení je jednou za pár měsíců tam nabrat 10 l mimo paragon. Je to nejjednodušší řešení, protože jinak bys musel podat žalobu na automobilku, což je dost namáhavé.

Oni musí v tom údaji respektovat požadavky EU na spotřebu a emise, a taky musí mít nižší spotřebu, než minulý ročník a než konkurence. Na druhé straně - pokud auto dobře jezdí a jsem s ním celkově spokojen, tak tato chyba se dá prominout.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Zdravím :papa

Po výměně filtru 6,2 l/100km :super  průměrná rychlost 42KM/H najeto 1600km,  před tím 6,9 l/100km :grr

Upraveno uživatelem Jirous
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Ahojky, mám najeto nějakých 8 000 km od října a s průměrem jsem se nedostal pod 5l na 100 km ( v TP je napsán průměr 4,2l) a to jezdím převážně mimo město do rychlosti 110 km/hod.

Ale i tak je to na tak velké a hlavně těžké auto dobré.

Trošku mě ještě mrzí, že palubní PC dělá průměrnou spotřebu lepší než skutečně je. A to o 0,3 l.

Odesláno

Zdravím :papa

Po výměně filtru 6,2 l/100km :super  průměrná rychlost 42KM/H najeto 1600km,  před tím 6,9 l/100km :grr

Čau. To myslíš po výmene FAP filtru? Po koľkých kilometroch si ho menil a aká bola cena?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...