Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

palivové (podávacie) čerpadlo? - vyriešené


miko-art

Recommended Posts

Zdravím vás.

Dnes som chcel naštartovať svojho Pažoutíka a nič. Teda asi sekundu motor bežal, potom zdochol a ďalej už nechcel naskočiť (baterka točí motor v pohode). Včera som však na ňom normálne chodil. Potom som skúsil na palivovom filtry vybrať hadičky, boli suché ani kvapka nafty nevykvapla, otočil som kľúčik do pozície zapaľovanie, aby sa pustilo palivové čerpadlo a nič. Tak či nebude to čerpadlo v čudu. Poraďte mi prosím kde je, koľko asi stojí, a či to vymením sám. Díky

[Edited on 12/1/2011 08:26 miko-art]

[Edited on 14/2/2011 12:21 miko-art]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, jo, je to palivové čerpadlo. Měnil jsem ho před měsícem.. je pod pravou zadní sedačkou. Máš dvě možnosti. Koupit celé čerpadlo oplastované za cca tři čtyři tisíce. nebo si na aukru kup samotné čerpadlo (funkční díl) bez toho plastu kolem.. pokud jsi šikovný tak si to vyměníš. na aukru jsem ho koupil nové za cca 1700kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

No tak som už čerpadlo vymenil. Teda vlastne celý ten sersan aj s plavákom. Čerpadlo funguje, motor beží, ale. Keď som vypol motor počul som ako beží čerpadielko aditíva - a to v kuse. Tak som sa zľakol a vytiahol ten sivý konektor pri čerpadle s plavákom - aditívovanie vyradené. V nádrži mám asi 40L a asi mu zašibalo, keď bol plavák odpojený a možno si myslel že je v nádrži 0 L, tak asi chcel dotlačiť aditívum na 40L. Viem, mal som to robiť bez baterky. Ako dlho beží asi toto čerpadlo na aditívum, keď natankujem, neviem. Nikdy som to nesledoval. Myslel som si, že to len tak cvrkne. Poraďtemi prosím. Zatiaľ som to aditívum nechal odpojené a bojím sa aby sa mi neminulo všetko aditívum alebo aby nedosralo naftu.

Ďakujem :grr

[Edited on 11/1/2011 21:57 miko-art]

[Edited on 15/1/2011 18:58 miko-art]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Tak už som konečne vyjazdil všetku naftu (ostalo mi tam cca na 20 km), prišiel som na pumpu, zapojil konektor od aditívovacieho systému, natankoval plnú a čakal ako sa to zachová. Prešiel som od stojana cca 20m ku kompresoru, že si pomerám tlaky v gumách a budem počúvať čo to aditívovacie čerpadielko bude robiť. Bežalo ako basné a po cca pol minute zastavilo. Takže asi to funguje tak ako má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...