Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kamera do auta


oddie

Recommended Posts

Mám v 807 kameru už řadu let. Musel bych se podívat co to je zač. Ale v době kdy jsem ji kupoval tak v dané cenové kategorii to bylo to lepší co šlo koupit. Mám ji na okně že si ji málokdo dokáže zvenčí všimnout a zevnitř se jí spolujezdec všimne maximálně když mu řeknu aby se podíval jestli " hraje ". Napájení mám natažený ze zásuvky pod obložením sloupku a zastřčený pod tapecem když zapnu klíček tak se zapne po vypnutí klíčku se sama vypne. Jednou už byla v servisu oprava vyšla na cca 500 Kč. Občas se stane že nenaběhne tak ji restartnu vytažením kablíku napájení.  Čímž chci napsat že není potřeba nějaké složité instalace aby nebyl vidět kablík napájení apod. Pomalu začínám uvažovat o nějaké náhradě. Něco takového s displejem v zrcátku by se mi líbilo ale nechci přijít o ztmavování zrcátka. Po pravdě ten displej v zrcátku bych využil asi spíše k zobrazování z couvací kamery kterou bych taky chtěl namontovat.  Takže mám o čem přemýšlet za dlouhých zimních večerů.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono to zrcátko je stmívací, respektive tlumí ostrá světla. Má takovej nádech do modra. Viděl jsem i verze s couvací kamerou. Schovat kablíky pod tapecy je určitě snadný, nicméně ten kolega mi ušetřil pátrání a zkoumání, protože to udělal stejně jako ve svym autě a auto má stejný jako já :D

Truecam by šla použít taky, umístit za zrcátko tou přísavkou, možná nalepit kamsi. Mě se líbí teď tohle, je to elegantní a minimalistický. Navíc mám větší zrcátko, takže takové bezvýznamné plus.

To je vše...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po dlouhým vymejšlení jsem si pořídil "prcka" - Navitel R1000, mám v tom 64GB Sandisk kartu (Kingston už mi nesmí přes práh - menší kapacity jsou ještě celkem OK, ale 32GB a 64 GB mají v mobilech a kamerách životnost cca půl roku až rok, než zdechnou) - je to mrňavý, komplet schovaný za zrcátkem, takže nepřekáží, udělal jsem si skrytý napájení (CLko zásuvka na origo zdroj + pojistkovej držák s odbočkou v pojistkovce), když parkuju tam, kde je riziko vykradení auta, sundám jedním pohybem (drží to na silném magnetu, kupodivu i na pražských tankodromech se to ani nehne), pořizoval jsem hlavně kvůli idiotům a taky zmetkům, co zkouší pojišťovací podvody*, jinak 64GB karta je v mém případě cca na 3 dny záznamu ve FullHD (průměrně denně 3-4h za volantem), na youtube je docela slušně ukázáno, jak to natáčí, reálně to natáčí ještě o stupeň líp, než jsou ty záznamy na Youtubu.

Kamarád má tuším TrueCam A5ku, nejsem si úplně jistej, ale funguje mu perfektně (možná i štěstí na kus), na autech SDH jsou myslím taky A5ky, možná jsou to starší A4ky, musím se podívat, záznamy slušný, ale neskladujeme je, vytahujeme jen záznamy, které jsou nutné (např. přijezd k zásahu, potřebuje-li to HZS k vyšetřování požáru apod.)

* - kamarádovi se stalo, frajer do něj úmyslně couvnul na světlech, držkoval o nedobrždění a pak se divil, když mu kamarád ukázal na kameru za oknem (škoda naštěstí nula, akorát poškozený rámeček značky, kterej mu ten pitomec na místě zaplatil)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I u nás se vybírá kamera do auta. Už mě nebaví ti nedávači přednosti, chodci skákající pod auto a předjížděči za každou cenu. Dostal jsem tip na tuto https://www.arecenze.cz/kamery-do-auta/xiaomi-yi-dash-camera/

Rád bych ale, aby měla i GPS a když bude databáze radarů, na škodu to nebude. :myslim;)  Máte někdo osvědčený tip v přijatelné ceně a velikosti?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten můj Navitel radary neumí, ale GPS má 😄, kamarád má Mio MiVue myslím C330, zeptám se, jak s ním budu mluvit, obraz ve dne i v noci super, je to poměrně malý, umí radary, GPS, zahlásí, ať si rozsvítíš ..., tuším stála kolem 2ky ??? - zítra s ním budu mluvit, tak se zeptám na typ a detaily 🙂

to XIaomi jsem neměl možnost vidět v reálu, recenze na něj jsou hodně dobré, akorát mi připadá strašně velká 😞 - to, co mám je trpajzlík (víceméně koule o průměru cca 5cm).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kameru používám OA již řadu let jak je psáno výše. Také se rozhlížím po něčem novém. Ale protože jsem jaksi od přírody člověk který nemá rád slídění a dohlížení tak mi přijde zbytečné cpát do auta další krám který se umí lokalizovat sám o sobě.  K čemu je dobrý modul GPS na kameře kromě toho že záznam je lokalizovaný a když se budu chtít ukájet na svým řidičským uměním tak že se záznam dokáže v počítači v příslušné aplikaci "namalovat do mapy".  Párkrát už jsem byl požádán o poskytnutí záběrů a nikdo neřešil jestli tam je " razítko se souřadnicemi" .  To aby na mě kamera " křičela " to taky nepotřebuju pokud chci / potřebuju jet " kudlu " a kvůli tomu si hlídám radary tak na to mám v WAZE.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona se ta rychlost, zaznamenaná přes GPS, taky nakonec může otočit proti Tobě. Nyní bych se spíš zaměřil na kamery s WiFi, protože, když se chci nyní podívat na záznam, tak vyndám kartu, doma ji přehraji a potom ji zapomenu vzít zpět do auta, takže jezdím třeba týden bez karty a kamera nenahrává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlásím - kamaráda jsem se dneska zapoměl zeptat 😞 - zítra mu zavolám, doufám, že nezapomenu 🙂

Ten Navitel mě stál 2185 Kč, dá se sehnat i levněji, na heurece jsem našel za 2089 Kč 🙂

Kartu mám 64 GB Samsung Evo Plus, stála 511Kč, je to Class10 UHS-I U3 (je celkem rychlá - až 100MB/s čtení, až 60MB/s zápis) - prve jsem se seknul a poplet si je (Sandiska mám taky, ale jen 16GB do foťáku :-D)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...