Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kamera do auta


oddie

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

O víkendu jsem se dostal trochu oslavit své nedávné výročí mého narození a dcera mi darovala kamerku https://www.arecenze.cz/kamery-do-auta/xiaomi-yi-dash-camera/

Takže tím je rozhodnuto o následovníku mé bývalé kamerky. Součástí nebyla SD karta, takže nyní vybírám co do ní - asi to bude https://www.alza.cz/kingston-microsdxc-64gb-uhs-i-u3-sd-adapter-d4789047.htm

 

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 15. 9. 2018 at 10:38, Radek Hurvajz napsal:

Tak A7s je teda překvapení určitě :o

Já bych se moc nevzrušoval. Nikde není odkaz na test jako takový - nevidíme zdrojová data, rozsah různých měření a zkoumání, použitou techniku při testování (nemyslím techniku jako samotné kamery, ale techniku jako speciální kalibrované měřicí přístroje), podmínky, za kterých byl test prováděn, nikde nejsou vidět dosažené výsledky a poměry, z jakých vycházeli při výpočtu výsledného ohodnocení. Navíc hodnocení stylem, jaké je prezentováno, je dosti nepřesné (chtělo by to místo plus, mínus nebo kolečka třeba nějaká procenta). Takže takový článek v podstatě nemá žádnou vypovídací hodnotu. Je klidně možné, že ten test vůbec neměl profesionální pozadí, nebyla použita profesionální technika a nakonec jde jen o subjektivní dojmy posuzovatele (nebo toho, kdo si zaplatil, aby v testu vyšel lépe). ;)
Myslím si, že vzhledem k tomu, kolik je zde klubáků disponujících různými kamerami, tak bychom si základní test (bez odborných měření) dokázali udělat sami, kdyby každý pořídil vzorové snímky dle předem definovaných podmínek (např. ve dne proti slunci, ve dne bez slunce, v noci za pouličního osvětlení, v noci za použití potkávacích/dálkových světel apod.) a myslím si, že by si každý dokázal udělat přesnější představu o kvalitách jednotlivých kamer než z takto nicneříkajícího článku. :)

Upraveno uživatelem Stifler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já našel u číňana tohle, kolega to má v autě a je spokojenej. Já sám mám kameru, nějakou lepčejší, ale používal sem ji jen chvilku, nebaví mě to mít na skle. Oproti tomu tohle je na zrcátku furt a napájení by k tomu šlo dát ze střešního okýnka, jak sem viděl, takže pak je to dost komfortní. A cenovka jsou 3 kila :D tak snad jen už pro tu srandu. Co vy na to?

kamera.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak už ji mám na zrcátku, hned to po jízdě vyzkouším, jak vypadá záznam.

Napájení mi kolega udělal ze střešního okýnka, takže mi kouká jen kousíček kablíku a při otočení klíčkem kamera naběhne. Takle jako musím říct, že pokud by navíc i nahrávala, bylo by to príma :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kartu mám, záznamy už jsem zkontroloval a jsem spokojenej. Zvuk dobrej, poslouchám akorát suprovou detektivku, tak to vůbec k tomu přiblblýmu provozu nesedělo, ale co :D

Když to srovnám s kamerou, co mám na přísavku a to je tušim Truecam A4, tak A4 má lepší rozlišení, ale tohle je prostě ultrapohodlný! A navíc, za tři kila...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek Hurvajz Na druhou stranu si myslim, že i kdyby nebyla spz dobře čitelná, tak na kameře bude stejně ten nešťastnej manévr zachycenej. A to by jako mohlo stačit k pochopení situace, kdyby to prošetřovali třeba benga nebo nákej pojišťovák.

Mě kdysi v praci poškodil auto jeden debil náklaďákem. Shodou okolností sem stál na dohled kamery, ale bylo to tak mizerně natočený, že pomalu ani nebylo vidět, co se stalo. Já byl zaparkovanej a on se postavil vedle mě, no a když se pak rozjel, tak za mě tou traverzou, co maj náklaďáky vzadu, zatáh. Jen trošku, zjistil to, cuknul těch pár cenťáků zpátky, vytočil víc kola a odjel. Ze záznamu sem v podstatě rozluštil jen tu reklamu, co měl na boku. No, ale zajel sem na vrátnici, tam sem našel záznam jak pár minut po incidentu odjíží ze závodu a v knize našel spz. Když sem po tom kontaktoval firmu a řekl jim, co se stalo, požádali o záznam, kterej sem jim poslal a oni to uznali. I na základě dost z*neumím psát slušně*enýho rozlišení, kdy velká kostička tahá za malou kostičku. Takže si myslim, že i kdyby ta kamera měla fakt malý rozlišení, jakože nemá, tak by to v řadě věcí pomohlo.

SPZ by pomohla leda třeba kdyby z toho auta něco odlítlo (šutr, nebo plachta, nebo řepa třeba..) a fláklo mi to do skla. Jinak to přece není tak podstatný, jestli ji přečtu, nebo se mýlim?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolega si podobnou poridil do A6 - nechapal jsem to zrusit si samozatmavovaci zrcatko timto ( mozna jsem to uz pasal )
A kdyz ho nad Novacem na tradicnim miste trefil pan z Golfem - jel od Spu
Vytahl kartu zaznam jako ze je ale prehrat to v nicem neslo a v nicem se nam to nepovedlo predelat ....
Jak dopadla reklamace nevim ale jsou zajiste dnes kamery nenapadne male s celkem dobrym zaznamem.
Ale zaznam pouzivam az kdyz budu vyvracet vypoved druhe strany v opacnem pripade muzu mit smulu
a zaznam nebude bran jako dukaz 🤫 zijeme v kocourkove.
A pak je asi  fakt potreba hodne dobra kvalita obrazu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já když dostal tu kameru truecam, tak sem s ní samozřejmě jezdil, jenže..párkrát to v zimě spadlo z okna, pak mi třeba vadil ten kabel, manželka o to zavadila a strhla to a tak podobně. Takže skončila milá kamera v šupliku. Takže pokud by byla kamera, která se dá dát někam zezadu na zrcátko třeba a rozumně zapojit a nestála by milion, tak proč ne.

Tohle je čína za tři kila, funkční, přehrát to jde normálně v přehrávači, SPZ přečtu a navíc se o ni nemusím ale vůbec starat. Ještě zkontroluju jak to snímá za šera, to je oříšek asi u všech kamer, ale i kdyby blbě, tak naco bych ji sundaval, je tam, nevadí, naopak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...