Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kamera do auta


oddie

Recommended Posts

Já mám Truecam min 4 roky a drží a drží a drží. Je na té samolepce, žádná přísavka a to jsem ji každý den sundaval. Teď co jsem ji přestěhoval jinam už ji ani nesundavám.  A to že se při nárazu sklopí . . . .  Pchhhhhh.  Hlavně že nahraje důvod. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem si pořídil novou kameru, řekl jsem si že zkusím něco nového a velmi mě zaujala Xiaomi YI Dashboard. Poměr cena/výkon byl totiž neuvěřitelný (1580,-). Aktuálně ji mám přesně týden a jsem s ní naprosto spokojený, točí perfektně i v noci za deště/sněžení, obraz se neklepe (po dlouhém váhání jsem nakonec použil samolepicí držák na sklo), má obrovský úhel záběru a krásně se mi schová pod zrcátko že o ní skoro ani nevím. V porovnání s mou předchozí Mio MiVue 538 Deluxe (tehdy 3000,-) jsou to nebe a dudy, jediné co má Mio lepší je kvalita zvuku, ale to neznamená že by u Xiaomi nebylo rozumět. Není to zas tak velký rozdíl, ale zrovna ten zvuk není až tak moc důležitý. Točím na 1080p 60FPS a 3 minutové video zabere cca 470MB, bonus ale je že podporuje 64GB karty. Co je jako jediné trochu nešťastné je tzv. bezpečnostní systém ADAS který má řidiče varovat před nedostatečnou vzdáleností od auta před sebou či mikrospánku (vyjetí z pruhu). Po městě naprosto nepoužitelné, kamera nepozná že jste v koloně a proto jste blíž autu před sebou, nebo stačí vyhnout se kanálu, přiblížit se ke krajnici a kamera opět řve. Ale to se dá vypnout takže pohoda :)  

Shrnuto, pokud někdo chce kvalitní kameru za málo peněz, můžu Xiaomi YI Dashboard doporučit! :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že ji někdo odzkoušel a podělil se s námi o své zkušenosti. Popravdě jsem předpokládal, že bezpečnostní systém ADAS bude spíš jenom taková hračka v praxi nepoužitelná. Zajímalo by mne, jestli to hlídání jízdních pruhů a vzdálenosti u některé kamery opravdu dobře funguje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reálné video mám, ke konci i v porovnání s mou předchozí kamerou. Nemám tam ale popis nastavení, což ale není nic těžkého. Zrovna Xiaomi YI Dashboard má velmi jednoduché nastavení, nic složitého. Fajn je hlavně že má WiFi, takže ji můžete nastavit z telefonu přes appku která je česká. 

PS: Nejedná se o žádnou propagaci kanálu!

Upraveno uživatelem Rikic339
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vypada fakt slusne...

Ja mam Lamax C7 a hlavne potme mimo mesto to je slabota.

Akorat jsem zvyklej kdyz me neco zaujme stisknout tlacitko na kamere a zamkne se mi cely aktualni zaznam...v mem pripade 5 minut.

To tady asi nejde? Zamkne se jen tech 20 sekund jak jsem cetl v nejake recenzi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rhinos Lamax je slušná kamera, ale ty noční záběry bohužel nejsou nic moc. Jinak s tím zamykáním, taky jsem to četl - zkusil jsem to a je to jinak. Zamklo mi to v podstatě celé 3 minutové video, jen to bylo trochu nešťastné. Vyšlo to totiž tak, že to uzamklo cca 2:40 před zmáčknutím a 20sekund po :D Dá se tedy říct, že to zamkne celý 3 minutový úsek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tuto kameru Xiaomi YI Dashboard mají mojí dva kamarádi. Jeden ji má od vánoc a je maximálně spokojený (je to fanda do takových věcí ) a druhý ji má dva dny, takže zatím moc zkušeností nemá. V kameře není čeština, ale jde stáhnout na google play aplikace v češtine a přes WIFI lze kameru jednoduše nastavit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to jo přesný - záleží kdy ji nejvíce používáš.  :super  Já jen že žádná z levných kamer prostě technicky "noční" neumí. Mě moje Truecam také stačí - denní záběry absolutně v pohodě a po městě je všude světla dost, takže také dostačující.

A holt v noci budu couvat,  protože kdo neviděl jak svítí u 308 couvačka tak nepochopí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pochopil som, ze to bola ironia. :) dokonca stretavam auta, ktorym kamera svieti aj cez den, nie len v noci

Pokial sa jedna o tie uplne lacne kamery, nazvem ich cinske, aj ked vsetko, aj Truecam sa robi v cine, ale myslim tie uplne smejd kamery, tak tam tu srnku nezbadas ani za svetla, respektive nerozoznas srnku od auta, ale uz aj tie lacne, ale kvalitnejsie kamery nemaju uplne zly obraz v noci.

EDIT: @Péťa aku mas kameru ?

Upraveno uživatelem TomasARN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi zalezi aj ake auto, respektive ake svetla, coli xenon, LED alebo nejake stare znicene reflektory s Hckovou ziarovkou, vtedy nepomoze ani kvalitna kamera.

A tiez od rychlosti. Ale mat aj horsiu kameru, je lepsie, jak ziadnu

Upraveno uživatelem TomasARN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...