Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar borci, moc sa do toho nevyzam, tak sa pytam takto amatersky :)

Mam 1.8 16V 110konovu verziu menil som tam povodny filter, za klasicky za 10€,len sa mi zda ze motor sa strasne pomaly rozbieha do otacok,myslim na volnobeh a aj pri normalnej jazde...

A vobec nepocujem filter ako si nasava motor vzduch... Je to bezne ze nepocujem ten zvuk nasavania ?

CAsom by som tam chcel dat sportovy filter-normalne sisku, ale neviem ako sa to predava a co to stoji ci je to ako KIT aj s trubkami alebo zvlast filter a zvlast trubky,teoreticky trubky sa daju spravit a len niecim obalit.

A este mam otazku,vykon sa asi pochopitelne zvysi, ale ako je to so spotrebou? Ta sa meni alebo zostava povodna? Preistotu sa pytam:)

Diky za rady a typy :papa

[Edited on 25/12/10 20:00 KapriQ]

Odesláno

No tak ja píše ygnor206 výkon se pochopitelně NEZVÝŠÍ :D na to zapomeň jediné čeho docílíš je vyšší spotřeba a hlučnost . uvědom si že motor je z továrny nastaven a konstruován na určité množství nasávaného vzduchu a určité množství vyfukovaných spalin a pokud jednu s těchto hodnot změníš ať už tím super hříbkem který nasává horký vzduch od motoru což je ještě horší nebo laďákem , jen rozhodíš motor . a výkonu rozhodně nepřidáš :D nemysli si že dáš hřiba a ze 110koňí uděláš 130 koní :D

Odesláno

KapriQ : Jak jsem ti psal do SZ,tak to zkus,neboj se,hřib nebude nasavat teplo z motoru,kdyz ho dobre umistis,musis si s tim pohrat,dat vývod ze spoda,ale pozor na kaluže :D nebo i na jina mista...a kdyz vyndas ten katalyzator a das misto nej rezonator,tak se ti vykon trohu zvysi,hlavne akcelerace a nebudes tu soustavu ucpavat a tim padem i klesne spotreba,katalyzator tam neni z vyroby kvuli vykonu a spotrebe,ale kvuli emisim...ten tam patri jen kdyz jeden na tehnickou a emise ;) musis si s tim pohrat...a hlavne me tady nikdo nezkousejte presvedcovat o tom,ze rezonator zvysuje spotrebu,z toho jsem tu uz nejaky lidi vylecil..jen uz nevim kdo to byl.. ;):D

Odesláno

takove picovyny jsem delal na svem prvnim aute co bylo levne a tuzerske tak jsem tam nacpal :D urezal pruziny dal sisaty litaky sprejem nastrikal narazniky vejfuk jen trubka! a jednoho dne na to auto koukam a rikam si ja musim vypadat jak nejvetsi dement kdyz s tim rachotem dojedu a vystoupim z tak stareho hnusneho vraku tak jsem to radeji prodal :P

[upravil dne 25/12/10 22:26 Vítek1]

Odesláno

Dadadavid - tak přesvědčovat tě nechci ale nahrazením katu rezonátorem nic kromě většího brajglu nezískáš pokud nemáš další úpravy výf. potrubí a samotným filtrem taky nic kromě brajglu nezískáš:D krom subjektivního pocitu že to jede líp na to bys musel dělat zase další úpravy sání a.t.d. prostě bavl.vložku do filtrboxu a je to nejlepší volba:papa

Odesláno

ygnor206 :vsak jak pisu...musi si s tim pohrát...nechtel jsem to tu vse rozepisovat...dobry je treba i snizit hlavu,dat sportovni svody....ale myslim,ze to jsou zbytene prachy..kdyz chce nekdo vykon,tak jedine 406coupe..ja si s tim hrat nemuzu,mam jen naftu:(ale 306,to bylo neco jinyho :D

Odesláno

takže jak píše ygnor206...len nasadenim konusu neziskaš nič len rachot pri sešlapnuti plynu a zniženie vykonu pretože ti po zahriati bude nasavať teply vzduch. Treba si s tým pohrať dať od klabky nerezove trubky a filter umiestniť najlepšie do laveho podbehu(šoferova strana) a odtieniť ho od tepla z motoru a chaldiča a privisť mu studeny vzduch najelpšie z prednej masky...aj napriek tomu nečakaj velky narast vykonu prinajlešpiom ti auto pojde lepšie do otačok, pri rovnakom štýle jazdy ako máš čul bude lepšia spotreba a smozrejme športovy zvuk.

Pri namontovani laďaku sa ti spotreba aaaaaabsoluuuuutne nezviši len bude lepši zvuk ale spotreba a vykon zostane uplne rovnaky. Takže aby to sanie malo najlepši vyznam tak to treba dať ešte aspoň ladene zvody a rovnu trubku až po koncovy tlmič ktory bude tiež priechodny. A ako si všetci myslite tek pri rovnakej kludnej jazde spotreba ostane taka aka a možna kapanek trchu nižšia (nemám to prakticky vyskušane ale teoreticky určite to tak je), no samozrejme ked máš už ladeny vyfuk a dobre sanie tak určite nebude jazda nikdy pokojna a kludna takže sa bude točiť a tým sa spotreba zvýši, ničim inym nie.

podtrženo a v skratke: ked chceš narats vykonu tak sprav poriadne sanie, celopriechodny vyfuk a par koni asi tak 15 sa ti pod kapotou narodi. No ked ti ide len o športovy zvuk plus lepšie dýchanie motora a dole aspoň 2 deci zo spotreby tak daj len bavlenenu vložku do airboxu stoji tak 60€

Odesláno

dal jsem konus HPS, lepe ho umistil a do zadniho naraniku dal dva remuse, a jsem spokojen, zvuk je peckovni, jak vyfuku, tak sani, a jede to taky jako svina. Minimalne si myslim, ze jsem neklesnul :), ale laboroal jsem takhle asi dva roky :)

Odesláno

Pata: no prave, pri predstave, ze casem zacneme ladit Horneta, tak se mi......... no uz to laka :D

winco: ano, je to o cteni, a taky o rozumnem usudku, nemam to dokonaly, treba pri desti mam strach, ale jinak to i za tepla jede jako pila :D

Odesláno

tak to ti verim.....ja mám filter v lavom podbeu nad tým plastom takže je zo spodu chraneni ale tiež som sa bal ked bol trochu vysunuty že sa mi neako namoči a podobne...

Odesláno

hps jen v americe, ale s dopravou za polovicni cenu oproti kone, a je to o uplne necem jinem, naucil me to tom406 :)

Odesláno

rad som si precital vase nazory :) a rady skusenejsich, tak potom tu u mna v meste je asi sami tuzer a ja urcite nechcem patrit medzi nich :) co stoji ta bavlnena vlozka, pripadne kupit uz K&N ^^ ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...