Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ventilator topenia


Joseph1

Recommended Posts

zdravim ludia mam problem s ventilatorom a v historii som nenasiel nic konkretne ............... takze vcera som zapol ventilator a nic tak som sa pustil do hladania problemu ale poistka je ok a nikam inam som sa nedostal ........ viete mi niekto poradit ako ho vymontujem ???? pripadne nejaky navod s foto alebo co to moze byt???? ide hlavne o to ze ked skusam ho zapnut na max. tak tam len nieco cvakne........... dik za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravim takze ventilator uz odstavil auto :((( dnes ked som ho nastartoval tak sa ventilator spustil s tym ze sa rozsvietilo dobijanie a nedosiel som ani z prace domov a ostal som visiet na dialnici v DE....... kde moze byt problem ?????? alternator je po celkovej GO pred 2000km ........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

netusim kde moze byt problem som v DE v praci a hlavne ma sere to ze altik som daval robit komplet takze som s takou vecou neratal ani vo sne a moje vbavenie tvori skusacka hviezdicove kluce a plochy a krizovy srobovak :D....... staci mi dat nejaku radu alebo zachytny bod.....nikomu sa nieco podobne nestalo???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

netusime ani aky mas agregat!!

inak zmeral by som napetie na baterke.

neviem ci si skusal nastartovat auto je dost mozne ze prebijala baterka alebo nedobijala prva varianta je ta najhorsia.

Inak ak to nenastartujes nabit baterku alebo kupit novu a nechat skontrolovat altik ale taku moznost mat asi nebudes tak ze by som doporucoval nabit samozrejme skontrolovat v mot.priestore poistky a nastartovat.

Tu neviem prene aky typ motora mas bo su jednotky ktore niesu schopne vydrzat napetie vysie ako 17V ak ty rebijal az moc je to v ....... . Je tu vela moznosti tazko sa radi.

premerat

kontrola poistiek

nabytie(kupa) baterky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto normálne ide, dobíja, len ventilátor hnevá?

Vyber ventilátor a skús odpojiť (preskočiť) elektronickú reguláciu. Urob to núdzovo tak, že natiahneš +12 V od baterky alebo od zapaľovača (neviem, či má zapaľovač dosť silnú poistku). Napatie priveď rovno na motor ventilátora (elektronickú reguláciu odpoj!) a ako predradný odpor daj žiarovku 55W, teda čo ide do hlavných svetiel. Vtedy sa bude točiť na polovičné otáčky a možeš jazdiť.

Na fotky pozri to vlákno, čo píše paric.

[upravil dne 18.12.2010 12:41 P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze ventilator nesiel na druhy den po praci sa spustil s tym ze hned na to sa rozsvietilo dobijanie apresiel som 13 km v kolone a zostal som stat....... dnas som kupil nabijacku a nabijam baterku kupil som aj multimeter tak zajtra sa dam do toho ak to neporiesim tak zacnem hladat nejaky servis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpoj vadný ventilátor, aby neskratoval. Zmeraj napatie na baterke pri naštartovanom motore, musí byť vyše 14 V. Vtedy je nabíjanie OK.

Potom vyber ventilátor, nájdi elektroniku na ňom a odpoj ju. Skús motor, či sa ľahko točí, či nie je zadretý. Samotný motor skús pripojiť na baterku - buďto rovno, alebo lepšie cez rezervnú žiarovku hlavných svetiel. Pozor, motor sa pritom veľmi cukne, vrtula sa roztočí, aj to zaiskrí, tak nech ti to nevypadne z ruky.

Ak by to takto fungovalo, tak to sprevádzkuj s tou žiarovkou - možeš tak jazdiť aj pol roka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vytiahol som ventilator ale nemam ho ako skusit kedze mam obmedzene prostriedky a kabel nemam odkial zobrat ....... skusal som ho zatocit a urobi jednu otocku tak neviem ci je zadrety .......auto som nastartoval dobijanie svieti a po zmerani som zistil ze stale nedobija ....poistky su ok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...