Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Škubnutí a ásledná ztráta výkonu P406 2.0 HDi 80 kw


pilot numero uno

Recommended Posts

Zdravím,mám dotaz ohledně svého pažouta 406 2.0 Hdi,80 kw.Občas mi při jízdě spadne tachometr,auto škubne a ztratí výkon,palubní počítač mi přestane zobrazovat akt.spotřebu.Po chvilce mi to opět naskočí,škubne a jede normálně.

Čím by to mohlo být?Je to příčina v řídicí jednotce nebo jen důsledek něčeho jiného?:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle kámoše mechanika by to mohlo být nějaké čidlo na převodovce,co vypočítává rychlost,že nemusí správně komunikovat z řídící jednotkou a ta pak nějak nařídí čerpadlu at se přepne do nouzového dávkování paliva,ale nesedí mu do toho ten tacháč:nevim.Takhle nějak mi to vysvětloval.Nevím,nevyznám se v tom:myslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pilot numero uno:mám to samý auto a asi dvakrát mi to udělalo taky, ale po několika kilometrech se to znovu vzchopilo. Zůstala mi svítit kontrolka na diagnostiku. Když jsem s tim dojel ke kámošovi na počítač, tak nejprve počítač nemohl najít řídící jednotku a když už se podařilo navázat s ní kontakt, tak bylo všechno naprosto v pořádku. Neobjevila jediná závada na autě, ale co jsem se bavil s některými odborníky, tak závada by mohlaa být někde v jednotce nebo v připojení na jednotce. Jednou jsem chvátal do práce a tak jsem mu nakládal na dálnici místy i 190 km/h. Chudák motor potom asi dva dny nemohl popadnout dech. Myslim tim, že při volnoběhu kolísaly otáčky z 800 na 1100-1200. Po dvou dnech se to opět srovnalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj motor nemá problém rozdýchat trošku ostřejší jízdu.S těma otáčkama jsem na tom podobně,a ještě se při tom změní zvuk motoru,jako by tam bylo něco přidřené:(.Diagnostika by měla odhalit závadu v případě,že se porucha zrovna v tu chvíli objeví.Dneska mi to zase udělalo,že mi spadl tacháč a kilometry mi to nepočítalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně to dělá i mě. Spadne tachometr, otáčky jdou dolu a s tim i výkon, jako by to jelo na dva válce. Přestane to počítat sspotřebu. Zatim jsem teda nezjistil, čim to je. I když už mi to dlouho neudělalo. A je to o to zajímavější, že mi to dělá vždycky jenom v zimě. Jestli na to přijdeš, tak dej vědět.

I když teď mám docela jinej problém. Mám originál rádio. Jednou jsem vzal ve městě na ulici nějakou díru a jak se auto otřáslo, tak se mi z repráků začalo ozívat dunění a praskání. Myslel jsem, že mi odešlo rádio, ale když teď startuju s vypnutým rádiem, tak po nastartování se to začne zase ozívat. To pak musim zanout a znovu vypnout rádio a pak to přestane. Myslel bych, že je to rádiem, ale abych nekoupil nový a nedělalo mi to pořád. Budu rád když někdo poradí.

[upravil dne 21/12/10 00:36 Angelus]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš tam ,,tempomat\"? Když dám dvojku a nedržím plyn,tak mi to samo drží rychlost a to i do 12% stoupání,aniž by to škublo. na jiných rychlostech mi to nedělá. V obytné zoně fajné,ale jinka se mito moc nelíbí.Moje rádio se raději po otřesu raději úplně vypne a najede klidně i za tři měsíce.Nejde do něho vůbec proud,takže někde chybička v napájení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná jsem tu našel příčinu té naší závady: buďto ucpaný FAP(filtr pevných částic na výfuku), nebo špatné čidlo před FAP. Motor začne být značně zatížený a přejde do nouzového režimu-ztratí výkon v důsledku automatického omezení paliva řídící jednotkou a samozřejmě to vyhodnotí tak, že vozidlo prakticky stojí. Takže spadne tachometr, jelikož řídící jednotka ho vlastně odpojí. Celé to trvá cca 15 minut, než se znovu restartuje řídící jednotka a auto znovu funguje. Takhle bych to diagnostikoval já. Samozřejmě při následné prohlídce řídící jednotky by se měla objevit chyba s názvem jako \"antipollution fault\". Zkusil bych vyměnit FAP, nebo to čidlo. Nebo máte nějaký jiný nápad?:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...