Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co udělat s favoritem?


mejk

Recommended Posts

Zdravím všechny. Chci se zeptat chytřejších a zkušenějších co udělat s tímto už skoro veteránem.Postupně se přestal používat a teď když mu skončila technická,jsem se rozhodnul, že bude nejlepší se rozloučit.Jezdí bezvadně(nemá ani 100 000) a špatně taky nevypadá.Každej říká dej mi 500 a já tě toho zbavím,ale ani náhodou nebudu za pojízdný auto ještě někomu platit peníze.Jakej je postup abych ho mohl odhlásit a následně vystavit na aukru?Rád bych ho za nějakou alespoň propagační cenu prodal v kuse.Díky:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Chozeluizskuner

V Budějovicích to v kasárnách veme zadarmno a vystaví ti doklad o likvidaci... a až odjedeš tak to auto totálně rošmelcuje do jinýho auta :D jinak osobně bych to vzal na pole a oddělal.pak nechat zlikvidovat.Nebo udělej technickou a prodej začínajícímu řidiči za slušnou částku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zmuchlat ho určitě nenechám, k tomu není důvod. Jak funguje ten přepis?To je to lítání,evidenčka a tak? Je to rok 87 - karburátor,takže daň nejvyšší možná a vyhnout se jí asi nejde. Jinak by to bylo jednoduchý. Řekl bych, dej mi 3.000 a jeď si kam chceš:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přepsat bez eko daně se to dá. \"Prodáš\" auto někomu, kdo má ZTP, ten zaplatí jenom evidenčku a jinak nic a ten to pak \"prodá\" (bacha- za stejnou částku- kvůli daním) tomu dotyčnýmu novýmu majiteli, kterej zaplatí evidenčku a 800,- za přepis.

Nebo sepíšeš nájemní smlouvu, dotyčnej si sjedná pov. ručení, kde bude uvedenej jako provozovatel a bude jezdit. Taky v tý smlouvě musíš ošéfovat věci jako nehody, pokuty apod., abys něco eventuelně neplatil za někoho jinýho...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vedle baráku mám (bohužel) kovošrot a už mají taky certifikát na ekologickou likvidaci. Taky jsem zvažoval co s pojizdným a poměrně i zachovalým (krásné chromy) wartburgem. A nakonec než ho nechávat nějakým děckám, co se v tom nedejbože zmrzačí, nebo to nechat další rok chátrat na louce, tak jsem ho dal do šrotu, dostal papíry k vyřazení z evidence a ještě 500 kč na pivo a měl jsem klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zmuchlat ho určitě nenechám, k tomu není důvod. Jak funguje ten přepis?To je to lítání,evidenčka a tak? Je to rok 87 - karburátor,takže daň nejvyšší možná a vyhnout se jí asi nejde. Jinak by to bylo jednoduchý. Řekl bych, dej mi 3.000 a jeď si kam chceš:)

My jsme to udělali tak, že jsme to odhlásili, nahlásili jsme tam, že to půjde na toho a toho majitele, zašli odhlásit pojištění a o víc jsme se nestarali.. nový majitel si to odvezl, přihlásil, zaplatil ekodaň a bylo..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Scratchi - nesouhlasím. Je spousta lidiček, kteří se potřebují dopravit z vesnice na nákup a zpátky nebo mlaďasů, kteří si rádi koupí auto za pár kaček (převod), aby se naučili jezdit. Má první 3 auta jsem kupoval po 1000,- Kč, následoval Š 105 za 9000,- a jsem tu a beru to jako super školu. Dnes díky Bursíkovi máme na plečky uvalenou 10 000,- Kč EKOdaň a tak jsou-li tací, kteří za auto nechtějí ani floka a dají ho novému majiteli, aby ho po zaplacení Bursíkovného nakonec vyšlo na dnes směšných 10 litrů, je to jedině dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale jsou to vetsinou uz dnes nebezpecne vraky, ktere sotva splnuji emise a crash testy.

Formana jsem mel za 40 000 od taty a na splatky, ale ve 22 letech mi doslo, ze kdyz se potkam s Octavii, tak rozhodne nevyhraju, a ze tech blbcu v Octaviich jezdi, a kazdej druhej je schumacher. 406 jsem koupil s 0 v kapse, zaplatil jsem hodne moc navic, ale za ten pocit bezpeci mi to proste stalo.

Neuvedomujes si, ze v dobe, kdy jsi mel 105, tak bylo o mnoho tisic aut mene na silnicich a ridic autobusu byl pan sofer, dnes mam pocit, ze ten autobus ridi kdejakej vul :(, ale to je stejne s kamiony. Dodnes otec kamionak vzpomina, jak to bylo super, kdyz ridici jeste meli rozum :(

Ale maximalne souhlasim s tim, ze je spousta lidi, kteri potrebuji aspon nejake auto, chapu je, ale i tak se jim takove veci snazim vymluvit a presvedcit je, ze kdyz budou setrit o pul roku dele, tak se to nepo.... a mohou mit neco aspon trochu bezpecnejsiho :)

PS: nemyslim vylitanyho passata :D

[upravil dne 14/12/2010 00:44 Scratch]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na emise si nehraju a kvůli tomu, že jsem viděl pár hovad v Q7 neprodám byt, abych měl na X6 a mohl se vůči nim cítit bezpečně. Nevím, jak vypadá Fáčko o kterém je tohle vlákno, ale toho Golfa, co tu je taky zmiňovanej, jsem sám pár lidem nabízel a to zcela beze studu.

Co se týče 406ky, tak někdo sem dával výsledky NCAPu a nedopadly pro naše auta zrovna lichotivě (určitě líp než starý fáčko, ale možná hůř než současná o pár tříd menší Fóbie).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyvoj nezastavis, soucasna fabia ma taky jinou koncepci, nez ta sragora, kterou si casem koupim od otce na jezdeni na chalupu :(

adelka chce toyota tundra, me se taky libi, ale jak jsi psal, neprodam byt, i kdyz, to auto fakt stoji za hrich :(

pan pise skoro veteran a ma najeto pod 100 000, takze bud nejezdil, nebo vecne stalo, to taky neni dobry :(, ale u tebe s muzu byt jisty, ze bys sracku nenabizel dale.

[upravil dne 14/12/2010 01:01 Scratch]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím, slušnej pokec o všem možném:) Je to pakárna..nakonec to dopadne tak, že z toho vytáhnu rádio a repráky a prodám aspoň to.Tak jasně, že favorit není žádná hitparáda, ale nemá se cenu bavit co je bezpečnější - nikdo přece nechcem slyšet jak skřípaj plechy!Je mi 23, bylo to moje první auto a ta nejlepší škola pro začínajícího řidiče.Za 2roky jsem s ním najezdil 30 000 a pamatuju si jak jsem jednou cestou na hory potkával auta po příkopech a na parkovišti v Peci jsem vytroubil a nakonec musel objet A6 která hrabala až se zahrabala a 40-ti kilová přitelkyně toho ridiče šla ještě tlačit:D A je to vidět i dneska, že bouraj pořád ty samý auta,ale favorita člověk nevidí, protože jezdí normálně a přitom nikoho nebrzdí.Každej začátečník by měl začínat stejně jako já nebo vy a ne si hned půjčovat auto od rodičů, ale i podle mě je to už dneska zkrátka neprodejný:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

njn, ale platit ekodan na takovou sracku muze jen kokos..... sorry, ale je to tak.....

Nemyslím si. Takový student je rád za všechno. Nehledě na to, že ta auta nic moc nepotřebují, mají nízké provozní náklady a i když se něco pokazí, seženeš to za pár korun. A to je prostě rozhodující - do města to naprosto stačí. Hned Ti je \"jedno\", když Ti to někdo odře při parkování atd.. Nový majitel to koupil primárně pro přítelkyni, sám má Golfa o mnoho let staršího a to je ještě lepší, protože holka se na tom naučí a je to ;-). Nehledě teda na to, že to nakonec dopadlo tak, že s tím jezdí převážně on, zamiloval se do něj ;-)).

Bezpečnost je jasná, tady není o čem.. vždy záleží, k čemu to auto člověk potřebuje. I když já s tím jezdila fakt všude.. (ťuk ťuk, že jsem neměla to \"štěstí\" a nesmetl mě žádný kamion atd.). Ale tu jistotu bezpečí při takové srážce nemáš ani v jiném autě.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

radsi jsem teda obetoval lak a kus odrenyho plechu na 406 pro manzelku, nez ji dal nechat jezdit ve felicii.

Mel jsem favorita, takze vim, o cem mluvim, a je to proste papir. Dobrej na nauceni relativne byl, ale kdyz jsem videl jednou jednu bouracku, pri ktere se ve facku zabili 4 mladi lide cestou z disco (nebyli ozrali), a jedna mrtva slecna, byla moje kamaradka, tak jsem se definitivne rozhodl, ze tohle auto proste pujde z domu............

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...