Jump to content
  • Aktuální cíle darů

vysoká spotreba?

Ondrík

Recommended Posts

neviem ako vám,ale ja som môjmu Peugeotu 309 karburátor 1,3l 47 kW rv.1987 napočítal spotrebu okolo 8 litrov na vzdialenosť 100Km.Jazdím večšinou mimo mesta rýchlostou 90 občas 110km/h .čo si myslím že je dosť vela.Alebo je to normálka?

Taky mám karbec a taky to tak žere... v zimě je to holt horší... musíš dýl jezdit na sytič, takže na spotřebě se to projeví... já už teda dlouho spotřebu nepočítal, teď mám špatný i těsnění na ventilech, tak to žere i olej, možná i ta spotřeba stoupla... ale 8l/100 je na karbec normálka

(kdyžtak mám 1.4 1360ccm 47kw - kód motoru K1G, karburátor mám momentálně Weber)

• 4 weeks later...

dostal som taký nápad :D . neviem aký je rozdiel v motore zo vstrekovaním a kaburátorom.Nebolo by možné jednoducho nahradiť karurátor vstrekovaním?myslím ten istý motor,iba odstrániť karbec a namontovať vstrekovaciu jednotku.

tak dajme tomu že by som splašil vstrekovanie z Peugeot 205.Ako to s tým je?Potrebujem vstrekovanie z motora rovnakého objemu?čo je trba vymeniť na aute? Bude treba to dať do servisu aby to napichli na počítač:D?alebo sa to dá spraviť aj doma na dvore?Prepáčte za toľko otázok:D ale keby na ne niekto poznal odpovede,poprosil by som ho aby sa podelil :roker ďakujem

tak dajme tomu že by som splašil vstrekovanie z Peugeot 205.Ako to s tým je?Potrebujem vstrekovanie z motora rovnakého objemu?čo je trba vymeniť na aute? Bude treba to dať do servisu aby to napichli na počítač:D?alebo sa to dá spraviť aj doma na dvore?Prepáčte za toľko otázok:D ale keby na ne niekto poznal odpovede,poprosil by som ho aby sa podelil :roker ďakujem

jj potrebujes vstrekovanie s toho isteho motoru (najednoduchsie bez komplikacii) a potrebujes to proste len prehadzat a natiahnut zvezok kablov novych na riadiacu ktoru si tiez budes musiet zobrat s toho druheho auta:) a na diagnostiku na pocitac to auto nedas... ale tieto riadiace jednotky maju autodiagnostiku co jest vyblikanie ak si o tom uz daco pocul :) ale to iba ak by ti chybove hlasky pisalo

no to je pre mňa skvelá správa :) fakt si ma potešil ! aspoň o tom už mám aký taký obraz.Lenže čo ak nezoženiem to vstrekovanie z rovnákeho motora? a bol by z Peugeot 204 alebo z 405?:Dalebo niečo podobné?..nemôže byť z motora iného objemu? A ešte otázočka :) čo je riadiaca jednotka? je to ten panel ktorý je za poistkami pod volantom na lavo od volantu?Takže riadiaca jednotka a vstrekovanie musia byť z jedného auta OK:). díky moc

Musí to být z TU3 motoru(1.4)... dá se najít v: 106, 205, 309, 306, 405, myslím i v Citröenech ZX, AX viz: http://en.wikipedia.org/wiki/PSA_TU_engine

Řídící jednotka je schovaná v palubce - když otevřeš velkej kastlík u spolujezdce, tak je vevnitř navrchu ještě takový plastový kryt, pod který se montuje ŘJ

Podle štítku na motoru si můžeš najít, jaký přesně typ motoru to je, pomocí téhle tabulky: http://www.205gti.com/techchassisnr.htm

Ale být tebou to radši svěřím do ruk někomu, kdo tomu rozumí:roll