vrto1 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Prosim o radu. Ked sadnem do auta a otocim klucikom teplomer ukazuje dobre no po chvili jazdy ukazuje postupne aj o 6 stupnov vyssiu vonkajsiu teplotu. kde moze byt problem, vadi mi to hlavne v zimnych mesiacoch ked neviem ci mrzne alebo nie. 2.0 i r.v.1999 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ivo67 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 jediné co mě napadá že se hlo čídlo..nemám vůbec tušení kde se nachází ale když během jízdy se teplota zvyšuje tak reaguje na teplotu motoru..asi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 čidlo teplomera sa nachádza v pravom spätnom zrkadle. Je to dosť častý problém, že ukazuje blbosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrto1 Posted December 5, 2010 Author Share Posted December 5, 2010 hmm...no aj som rozmyslal ze by sa uvolnilo, no nieje tomu tak je pevne na svojom mieste. Skor ma zaujima ci ste nemali niekto tento problem a nevyriesili ho. Sudim ze cidlo asi zle nebude ked chvilu po starte ukazuje velmi presne hodnoty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 mně taky blbne teploměr. Po nastarování ukazuje reálné teploty (odhadem), ale za jízdy ukazuje hluboko pod nulou. Bylo - 16°C a ukazovalo mi to - 30°C a chvílema --- (tři pomlčky), asi méně než 30 to neukáže. Problém se objevil, co jsem mi vylítávala pojistka 28 (nešel teploměr) - ještě, když bylo nad nulou. Sundaval jsem kryt zrcátka a zkoušel ho více rozebrat. Vyšrouboval jsem tam nějaký torx 20 - držel fakt fest, ale poté jsem ho tam zapomněl dát a nacvak kryt. Když jsem opravil tu chybu s pojistkou, tak už mrzlo a teploměr si ze mě děla dobrý den. Dokonce, když jsem stál na místě a klíčkem na první polohu (aby hrálo rádio), tak kolísaly teploty v rozmezí šesti stupnů! Pokud mi někdo řekne, k čemu tam ten torx je, budu rád, protože ani poté drželo zrcátko jako přibité .... (asi ke dveřím drží zevnitř). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest StibTo Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Mivam obcas podobny problem,teplomer se zblazni a treba kdyz bylo venku na nule zacal ukazovat treba od -15 a postupne co pul minuty to stupen nahoru az se ustalil na tom co bylo venku.. Nestava se to nicmene pravidelne,takze jsem to zatim nijak neresil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ivo67 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Tak to by mě ani ve snu nenapadlo že je to čídlo v zrcátku.. no a je to problém vyměnit čídlo za nové..nevím,ptám se.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 pozrite si káble v prechodke dverý. Možno sú prelámané káble a opierajú sa o seba. Keď je auto v kľude tak ukazuje normálne lebo v ostatných kábloch prúd neni. Po otočení kľúčika tam už prúd je a môže to o seba skratovať. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts