Mišak Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Na manželčině povozu se v pátek rozpadlo spojkové ložisko včera jsem převedovku vytáhl ven z auta z ložiska zustali dva plíšky a kousek plastu. Kuličky se vysipaly ven. Díval jsem se na autokelly a na můj motor 1.9D DJY 50kw jsou od každé značky dvě ložiska vždycky jedno dražší než to druhé.Nevím ktere mam vybrat. ložisko 1 nebo ložisko 2 Zatím jsem nevykoukal jaký je v nich rozdíl:( mám převodovku se zpátečkou za pětkou. Děkuji za rady ktere ložisko vybrat:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 nie je blbosť meniť iba spojkové ložisko? Skôr či neskôr ti môže odýsť zvyšok spojky a zas to budeš rozoberať? Kúp nejaký komplet od Sachs, LUK alebo Valeo a máš po dileme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted December 5, 2010 Author Share Posted December 5, 2010 myslíš že moje otazka zněla jestli mam vyměnit zbytek spojky nebo né? Pokud mi spojka neklouže nezabíra až nahoře myslíš že je nutné ji měnit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 zväčša sa mení vždy komplet a súčasti spojky (ložisko, prítlačák a spojkové obloženie) majú približne rovnakú životnosť. Je mi jasné, že to nemusí byť tvoj prípad, že terajšia spojka čo tam máš bola daná so všetkymi tromi súčasťami naraz, ale v drvivej väčšine je to tak. Takže preto si myslím, že by Ti mohlo odýsť po chvíli jazdenia niečo iné. Je to iba môj názor, čo urobíš Ty, je iba na tebe. [upravil dne 5/12/10 18:45 marko306] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
syrrius Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 rozdíl je v typu převodovky a kodu motoru.... nejsem 306-kař tudiš s přesným výběrem bohužel nepomohu ale utčitě to půjde zjistit z VIN.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 myslíš že moje otazka zněla jestli mam vyměnit zbytek spojky nebo né? Pokud mi spojka neklouže nezabíra až nahoře myslíš že je nutné ji měnit? myslím,že se zbytečně čertíš, Marko306 ti napsal rozumně ,jak to s výměnou je, ale jestli si hovíš v časté demontáži převodovky--je to tvoje věc číslo ložiska si najdi v serboxu podle VIN a pak ho koupíš přesně a všude Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brko Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 je to podle roku vyroby,ted jsem ji menil taky,jedno je do roku 98 a druhe od, tak podle toho sem vybiral a sedelo, jen jsem teda menil celou spojku,s nejakou slevou vysla do 3tkc cela a nez to znova rozdelavat, to radsi komplet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted December 5, 2010 Author Share Posted December 5, 2010 Kluci moc se omlouvám všem, kteří si myslí že se čertím.Budu vypadat asi jako neandrtálec ale já nevím kde se mam na nějaký servisbox mrknout natož to v něm najít. Takže pokud je tu ještě nějaká hodná duše kterou sem neurazil tady je vin: VF37ADJY231355160 . V nejhorším si zítra beru zbytky ložiska a koupím podle podobnosti a toho co bude na skladě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 ložisko spojky 204167--cena v pežo 1062 kč, podle toho čísla koupíš i v druhovýrobě (KELLY, BENEX atd.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mišak Posted December 5, 2010 Author Share Posted December 5, 2010 Klobouk dolu pane smekám až lížu sůl s cesty.Podle číselka co jsi mi poslal je to to za 444 kč od skf. Děkuji moc za radu a pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 není zač Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts