Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké jsou nevýhody mulčovače trávy?


ozzy56

Recommended Posts

Chci si pořídit na jaro něco nového na sečení trávy, mám normální rotační, benzínovou, výhody mulčování jsem si přečetl na webu, zajímaly by mě spíše NEVYHODY...,prosím ty z vás, kteří máte zkušenosti s tímto pomocníkem, aby pomohli :) Nechci se napálit a koupit něco, co mě bude v provozu prudit. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám sekačku s mulčováním, ale Martina mi to zakázala používat ;) , protože se nosila tráva do domu. Trávník se snažím udržovat hezký, seču ho obvykle 1x týdně (pokud je sucho), ale posekaná tráva putuje na kompost a hnojivo dodávám v podobě granulí ;)

[upravil dne 5.12.2010 12:52 Peta]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz to rozeberu.mulčování trávy je vlastne zelene hnojení,ktere ma dodavat travniku okamzity dusik.Trava je pak lip zelena a lepe roste... To je obecne pravidlo.

Mulcovaci sekačka ti vraci rozsekanou travu na malilinkate častice do travniku tudiž ti je ensebere do koše a trava tam lezi.....

NEVYHODY: trava ti zustane.lepi se na boty a jak uz se rikalo,nosis si to do baraku. Dalsi nevyhodou je vysoká tráva,pokud travnik nechaš vyrust tak kolem 15cm a bude travnik husty,zůstanou ti po posekani cucky a na travniku se ti delaji casy po koleckach kde to vyhnije a zbyde tam flek bez travníku pokud to neodstraníš. Dalsi nevyhodou je skeani mulcovacem na podzim...pokud to nenahnojis draselnou soli,trava ti prez zimu vyhnije a napadne ji snežná plísen.taky se tam pak tvori vice houbovych zarodku a muzou se ti tam udelat čaroverny kruhy(kdyztak pak vysvetlim:))))

Taky zaleží jak velkou mas travnatou plochu,kdyztak pak okem změr ten pozemek a ja ti doporucim neco. nJo jinak nejelepsi sekacka je vřetenová.ta travu uřízne jako nůžky a neseka ji jako rotačni sekačky:))))

NEJLEPŠÍ ŘEŠENÍ JE PODLE VELIKOSTI POZEMKU pořizeni rotační benzínovky nebo vřetenové sekačky.A dale hnojit granulovanym hnojivem podle potřeby:)...

kdyztak napis poradim:)))) nejsem v tom uplne blbej.delal sem z toho maturitni praci a zivim se tim:-D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sekám zahradu o ploše asi 2000 m^2, pokud to jde, tak 1x týdně (někdy po 10ti až 14 dnech). Pořídili jsme si novou sekačku s pojezdem a prodejce říkal, jak je super mulčování, ale nám šlo hlavně o boční výhoz (do koše fakt ne, to bych se nachodil a dozadu na nohy, na to stačí obyčejná :D). Tak jsme hned to mulčování zkusili, stačilo pár metrů a sekačka se dusila, uvnitř nalepená tráva ... jezdit s tím opravdu pomalu, tak sekám celé odpoledne, takže ne. Nahodili jsme boční výhoz, sekačku poslali na druhou nejnižší výšku a za hodinu posekáno.

Neříkám, že tráva je nějaká suprová, ale zelené to je a pokud to nesekám příliš vysoké, tak při dalším sekání tam ty zbytky trávy nejsou. Být to menší pozemek okolo posezení, tak trávu klasicky sbírám do koše a občas to nějakou chemií prohodil. Toť můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rejty

sekám cca 1200 metrů čtverečních, ale problém je, že cca polovinu ve svahu, který se všelijak vlní a seká se tam špatně...,chci koupit jen JEDEN stroj na celou plochu, samozřejmě s pojezdem, vybírám mezi kvalitní sekačkou (rotační) s motorem Honda (cca 20tisíc), bubnovou sekačkou Líza,nebo Adéla, nebo mulčovačem F530,všechno motory Honda, asi odsud--http://www.vari.cz/.

Díky moc za radu.:)

P.S. doteď sekám tu část ve svahu benzínovou rotační, tu v rovině elektrickou--obě už odcházejí a tak chci jednu, pořádnou na celý pozemek, ušetřím i místo v garáži...:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...