neutral Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Zdarec. Potřebuju radu ohledně pružin. [upravil dne 30.11.2010 22:29 neutral] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 na 106, 206, 306, 406, 607...? a čo potrebuješ vedieť? farbu alebo čo:myslim pýtaj sa výstižnejšie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Mám nabídku snížených pružin. Ale dle foto se mi zdá,že už to maj za sebou. Tak mrknout na to. http://dweeb.rajce.idnes.cz/pruziny/# Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MilanF1 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 No vypadají, že jsou jetý ... ale změn si nadpis vlákna - \"Poradí mi někdo?\" to nikomu nic neřekne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 No sou jetý,ale otázka kolik ještě vydrží. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 To ti nikdo nezaručí. Ono totiž platí, že nejen starý, ale dokonce i nový věci se kazí. U starých to sice platí víc, ale stává se. A dávat na auto jetý pružiny nejistýho původu je podle mě blbost (pochopim nouzovku na pár dní, než např. přijde výplata nebo dorazí nový, ale na denní provoz na dobu neurčitou určo ne). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 A tak co dělat,když nejsou prachy. Ono ávat na starý auto uplně nový věci se mi zdá zbytečný. A dočasně by ty pružiny mohli stačit. Mi jde jen o jedno, o korozi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dundee Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Když nemám prachy, tak nesnižuju, ale plnim nádrž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Tady je někdo zas až moc chytrej. Nejezdím,tak chcu dělat aspoň něco. Takže když nemůžu jezdit,tak aspoň dělám na autě a nenechám ho jen stát v garáži. [upravil dne 30.11.2010 22:47 neutral] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Struny sú hrdzavé, používané (nevieš ako dlho) a môže ti skôr prasknúť. Ja osobne by som ich už na auto nedával, pokiaľ by som nepoznal ich 100% stav a pôvod. Dundee ti napísal svoj názor, s ktorím sa tu stotožní hádam 95% členov. Chcel si počuť, že by ešte čo to pojazdili, ale kedže nemáš prašule tak sa ti názor, že je to blbosť kupovať nepáči. Tak na čo sa potom pýtaš na názor druhých? Ak chceš tak si ich tam daj, ale nikto ti nezaručí či budú na veky alebo na 2dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Chlapi já vím,že tohle sou vaše názory. Ale já se ptal čistě na otázku koroze. Jestli je tam dám nebo nedám. To už je druhá stránka věci a čistě moje. Ale je jasný, že pokud maj za sebou víc než jen něco, tak je na auto dávata nebudu. Nejsem sebevrah. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Já se přidávám k Dundeemu, tedy peníze si odložit na nutné věci (brzdy, benzín, dárek pro milou) a na zbytečnosti se vykašlat - zvláště, když jsou pochybné (rezavé). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 Tak mi bylo receno,ze pruzina nemuze jen tak snadano rupnout. Ze nemam mit strach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lape Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Pružiny praskají naprosto běžně a snadno.Pár lidí už zažilo,že večer zaparkovali,ráno přišli k autu a auto už bylo nakloněné na stranu,páč pružina praskla.Mě taky praskla pružina a dokonce za jízdy,ale zjistil jsem to až asi po půl roce,kdy mě na to upozornil mechanik při výměně rozvodů.Jinak za jízdy to byla docela rána,ale protože se nic nedělo a auto jelo normálně dál,tak jsem myslel,že jsem jen něco přejel.Pružina se ulomila ve spodním uložení.Takže hned jak mě to bylo oznámeno jsem vyměnil pružiny i s tlumiči.Druhá vypadala O.K ,ale po demontáži jsem to normálně rukou ulomil ten spodní závit.Jo a na pohled vypadaly líp než ty tvoje.Já bych si na auto jeté pružiny nedal,nové nestojí extra ranec a s těma jetýma bych měl strach jezdit.Ale tak každého věc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 No já mám právě taky strach. Přece jen bezpečnost na prvním místě. Taky vím,že pružina může rupnout jak nic a viděl sem i video,kdy rupla při 60,ale tak blblě, že auto skončilo na sračky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neutral Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 no tak kdyz teda ne snizovat,tak aspon upravit naraznik. jen nvm jak. mam dve varianty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts