John_Ice Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Jak funguje ESP,teda jak je to z jeho vypínáním?Vypnu ho a ono mi zase naskočí po čase.Myslel jsem,že když tam je vypínání a zapínání(manuelně)tak by to mělo reagovat na ten spínač a ne na to,že když mi to jde do skluzu tak se mi to automaticky zapne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Vypínačom sa vypne, ale pri prekročení cca 30km/h sa zapne. Vypínač je tam na to, že na niektorých povrchoch ako piesok a sypký sneh sa vyhrabeš skôr bez ESP (resp. ASR) ako s ním. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 no to vím,když jsi zapadlí...právě proto jsem se divil,že se mi opět zapíná,takže při překročení rychlosti...a to jsm si chtěl zablbnot,to musím vyhodit pojistku co? Zase jsem o něco chytřejší.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kujon106 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Existujou různý systémy, u některejch nejde vypnout úplně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 třeba já na astře nemám vypínač ani.... tam je prostě napevno zaplí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaudax Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 na 307mě jsem měl taky bez vypínače! Tuším že do roku 2002 byly bez. Jinak se teda zapne při těch 30ti km/h. Ale je to dobrá pomoc. V Ceedu byl podmínkou :-) A funkce je zhruba, že snímá otáčky kol ze senzorů ABS a polohu volantu a pokud se točí rychleji, tak ubere plyn (ASR) a pokud vyhodnotí smyk, tak přibrzdí kolo. Hodně laicky [upravil dne 29/11/10 18:45 jaudax] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NotFound Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 a kdyz zacne fachat, taky slysite takovy divny zvuk? Ze to \"pracuje\"? Mam 607 neco pres tyden, a az kdyz dneska nasnezilo, tak jsem to mel moznost vyzkouset a ten zvuk me prekvapil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Přema Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Do 50 km/h jde vypnout nad 50km/h se samo zapne a už vypnout nejde....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
straki007 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Do 50 km/h jde vypnout nad 50km/h se samo zapne a už vypnout nejde....... Presne tak.A k necemu je to dobry.Hlavne kdz ve 130 vylitnete na dalnici na most:D:D:D:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajvet Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Vypínačom sa vypne, ale pri prekročení cca 30km/h sa zapne. Vypínač je tam na to, že na niektorých povrchoch ako piesok a sypký sneh sa vyhrabeš skôr bez ESP (resp. ASR) ako s ním. To už jsem také slyšel, ale jak to? Myslel jsem že prostě ASR je to nej na rozjezd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Práve na uvedených povrchoch ASR nefunguje dobre, jediná možnosť je sa cez to prehrabať. Je o tom zmienka aj v manuáli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 a když se vyndá pojistka???? nezůstane ta chyba zapsaná a bude se muset zajet na diag. nebo ne???? teď se mi jedná o Astru H jestli tady nějaký znalez i soplů Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pata Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 wooody: snoplů? Můj zážitek ze sopla je: tvrdé a zlatá elektronika u francouzů :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wooody Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 pata: jj služebák si hold nevybereš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 No upřimně říkám,že jezdím poprvé na ESP a ve městě teď to je o zvyk...nevím jestli je to výhra to mít zaplé.Když se chci rozjet,tak vlastně ,,stojím,,.Raději mám,když cejtím,že ty kola se protočej a jedu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chepp Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 poprve sem ted v tom huuumusu ocenil ESP... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vítek1 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 tak ja mam prvni zimu taky ESP a musim rict ze je to OK na krizovatce zaradim slapnu na plyn a vic neresim kdyz jedu do zatacky a zacne to klouzat nekam spatne tak pokud jsem to dobre poznal tak vzdycky zabrzdilo samo nejake kolo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
automale Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 no videl som test kde sa na zasnezenej ploche mierne do kopca pokusali rozbiehat s identickymi autami - jedno s protipreklzovym a druhe bez - to bez bolo daleko v predu. ono na zasnezenom kopci ked kolesa nemaju takmer prilnavost a stale preklzuju je ten system stale funkcny a v podstate stojis alebo cuvas inac to je fakt blby pocit ked zamnou niekto je, snazim sa v prudkom kopci rozbehnut a kolieska si hrabu a auto cuva, tak stupim na brzdu a auto este chvilku cuva to len zatnut zuby a cakat co sa stane asi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Je to tam, ani ESP nie je všemocné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 ESp je dobré při rychlosti ale při rozjezdu stojí za prd...stojím na na kruháči chci se tam dostat a ono nic stojím a zase čekám až se tam dostanu (kdo jezdí přes Kolín určitě ví o jakém kruháči to mluvím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts