JoseA Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Tak jsem nedávno dokončil svoji dílnu a teď celkem silně uvažuju jak objekt zabezpečit proti vykradení. Dříve jsem to bral tak nějak na lehkou váhu a ani mě nenapadlo že bych to někdy řešil (šak zamykám). Ale když slyším každou chvílu jak někomu vykradou garáž, dům či stodolu, tak si říkám že by nebylo špatné vhodné zabezpečení a možná i pojištění. Kdysi jsem koupil v makru atrapu bezpečnostní kamery asi za stovku, ale leží to ve sklepě a přijde mi to zbytečné tam dávat. Taky jsem koupil alarm na kód, se snímači na dveře a okna a pohybovým čidlem na aukru asi za 500kč. Ale zase upozernění vestavěné sirény v garáži bych rozhodně doma neslyšel. Jedině hodit nějakou velkou sirenu nad vrata. Pak funkční jednoduchou kameru, co by mohla spínat jakmile zapne halogen s čidlem. Tak by bylo pořešeno snad i dostatečné osvětlení pro záznam (500W halogen nad vratama). Jako poslední možnost mě napadá pořízení psa. [upravil dne 28.11.2010 22:11 JoseA] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Péťa Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Co tohle: http://www.mshop.cz/koupit/brondial20trio/elektrozbozi/brondi/domovni-alarm-brondi-al-20-trio/ - dělá rámus a ještě telefonuje Stačí dolnit o tohle: http://aukro.cz/item1331137513_gsm_brana_level_gb_100_160.html a volá to i po GSM síti [upravil dne 28.11.2010 22:21 Peta] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Tu kameru bych nepodceňoval, já už byl zoufalej a co měsíc nám postříkali sprejeři na firmě průjezd. Koupil jsem v Makru atrapu kamery na baterky. Dal jí tam a kromě stížností jednoho kolegy který podvádí s docházkou, že je ilegální natáčet zaměstnance, se od té doby neobjevilo na zdi nic !!! Minimálně rok už je klid. Ostatní je spíš otázka nákladů, já zase spíš než alarmy preferuju mechanické zabezpečení. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benžík Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Podle toho, kolik do toho chceš dát, podívej se na stránky jablotronu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haryk Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 do garáže zavřít tygra a dávat mu syrové maso 1x týdně ať má hlad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meldik Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 ......tady se to trosku resilo..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoseA Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 koblih69: Ta moje kamera je taky na baterky, měla by blikat a točit se, ale nefunguje to. Benžík: Samozřejmě bych chtěl co nejúčinější zabezpečení za co nejnižší peníze. Jablotron je hodně drahý. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Točení bych neřešil to by byterky moc dlouho nevydržely, Stačí blikací ledka, 4 monočlánky a bliká to cca 3 měsíce. Namíříš správně tak aby to bylo na očích a je to Jinak pokud to není domů moc daleko tak se to dá celkem vtipně řešit třeba bezdrátovým zvonkem. To se koupí za pár korun a přidělat to na vrata tak aby to cinklo při otevření vrat je jednoduchý. [upravil dne 28/11/10 22:02 koblih69] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoseA Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 Mám dílnu hned vedle baráku, bezdrátový zvonek by snad mohl dosáhnout těch 20metrů. Ale to zapojení na vrata nechápu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 No tak pokud nechceš řešit nic složitého tak třeba nahoru nad futra upevnit původní tlačítko ( nebo k němu přidělaný jiný vhodný spínač ) a na křídlo dveří udělat třeba z nějakého kovového pásku profil, který při otvírání křídla dvěří cvrnkne o to tlačítko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts