Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Svítící kontrolka ABS

ThorR

Recommended Posts

Ahoj lidi.

Dneska jsem měl menší servisní den.

Přehazoval jsem všechna kola + jsem měnil startér + výměna oleje

Po prvním startu bylo vše v pohodě, ale po druhém startu (cca po 1h) se mě rozsvítila a stále svítí kontrolka ABS. Nejde mi ale do hlavy, proč se nerozsvítila už po prvním startu. Měl jsem odpojených pár konektorů v motoru, neví někdo kde bych měl hledat příčinu? Předem díky za nějakou pomoc.

hele, kontrolka se rozsvítí, když jedeš víc jak cca 15 km/hod. a nemá korektní údaje z čidel

takže buď si při výměně kol někde zavadil o kablík nebo je někde špatnej spoj. Třeba přední čidla abs maj soje konektory v blízkosti blatníků, jsou zelený, nerozpojoval si je? Jinak s autem si jel nebo sijen nastartoval? Jestli chyba dále není, po chvilce ježdění kontrolka zhasne. Já třeba měl zvedlý přední kola, když jsem montoval tempomat, abych nemusel nikde jezdit, přední kola se točila, zadní samozřejmě ne a jednotka ABS to vyhodnotila jako chybu a kontrolka se rozsvítila. Dost mě to vystrašilo. Pak jsem udělal kolečko okolo baráku a zase zhasla

Ujel jsem cca 100m a nejel jsem více jak 15km/h. Ale podruhém nastartování už svítila a ještě jsem se nerozjel, jinak konektor jsem odpojoval akorát od klapky a od klimy, možná jsem o něco jsem zavadil o ten kabel u kola. Zítra se na to zkusím podívat, ale nevím jestli to stihnu ještě za světla :(