DOGGy.04 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 zdravím. vlastním 406, 1.8, 16V rv. 1997 kombi. mam tet na zimu dost podstatný problém. nefunguje mi topeni. z ofuku ve středovém sloupku fouká arkticky severák.... a z levého a pravého ofuku jde vlažný vzduch. nevím čim to je někde sem četl že to muže byt tím že není doplněna klima to mi přijde jako blbost protože v létě když sem zkoušel topeni tak topilo jak šilene... nevíte kde by ještě mohl byt problém?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 mam ručni ovladani. ok podivam se na to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Motor se se ohřívá správně? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Motor se se ohřívá správně? teplota se drži kolem 70 stupnu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 klapka topeni to neni tahla jsou v pořadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 A dělá to jak při vypnuté tak zapnuté klimě? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 A dělá to jak při vypnuté tak zapnuté klimě? jo zapnuta nebo vypnuta tak pořad jsem jak v ledničce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joseph1 Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Zdravim mam taky isty problem netopi ani trochu stale studeny vzduch ......chladiaca kvapalina vymenena, termastat vymeneny sustava odvzdusnena....kde moze byt poblem????? pripadne ako sa dostanem k tomu radiatoru co ohrieva ten vzduch??? moze byt problem v radiatore alebo niekde inde ??? pripadne je tu niekto v okoli Usti nad Labem alebo pri DE hranici kto by si s tym poradil??? Dik mam manualnu klimu aj ovladanie r.v. 1997 1.8.16V [upravil dne 4/12/10 09:04 Joseph1] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 teplota se drži kolem 70 stupnu Nějak málo ne? a neni zavzdušněný topení? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave_k Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 70 stupňů se mi zdá taky nějak málo. To by chtělo zkontrolovat termostat, jestli se nezasekává nebo neotevírá brzy. Mě 1,8 16V topila jak o život. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted December 4, 2010 Author Share Posted December 4, 2010 teplota se drži kolem 70 stupnu Nějak málo ne? a neni zavzdušněný topení? můžu to zkusit, kde nejdu odvzdušnovak? A jak a se odvzdušňuje na zahřátém nebo na studeném motoru ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joseph1 Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Zdravim mam taky isty problem netopi ani trochu stale studeny vzduch ......chladiaca kvapalina vymenena, termastat vymeneny sustava odvzdusnena....kde moze byt poblem????? pripadne ako sa dostanem k tomu radiatoru co ohrieva ten vzduch??? moze byt problem v radiatore alebo niekde inde ??? pripadne je tu niekto v okoli Usti nad Labem alebo pri DE hranici kto by si s tym poradil??? Dik mam manualnu klimu aj ovladanie r.v. 1997 1.8.16V skusal som to rozchodit ked som trochu pretlacil hadicu tak to zacalo tak na 30% topit .......... nebude to zaneseny radiator? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted December 4, 2010 Author Share Posted December 4, 2010 70 stupňů se mi zdá taky nějak málo. To by chtělo zkontrolovat termostat, jestli se nezasekává nebo neotevírá brzy. Mě 1,8 16V topila jak o život. termostat je nedávno měněny, jediné co mě tak napadá je vyměnit výměník tepla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 Já bych to zkusil ještě propláchnout, přípravků je na to kopice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chozeluizskuner Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 Osobně bych hodil prvně karton před chladič a odvzušnil topení (skouknul kolik máš vody),pak bych dělal nějaké další operace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ohzyd Posted December 5, 2010 Share Posted December 5, 2010 mne sa to stalo dva dni nazad,z vetraku studeny vzduch,pritom som bol zvyknuty,ze mi to kuri hned,no a zistil som,ze som tam mal malo fridexu,z vody sa stala akasi rosolovita zmes.len dufam,ze to neodsrala vodna pumpa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOGGy.04 Posted December 11, 2010 Author Share Posted December 11, 2010 Já bych to zkusil ještě propláchnout, přípravků je na to kopice. to je dobry napad ale musel bych nejdřiv vědět kde ji hledat..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Co kde hledat? Ty přípravky? http://www.zbozi.cz/items?q=radiator%20flush&r=zbozi1&thru=&itemType=new&sId=xhbwhuFSCRWXs-SjYG39 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubokpz Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Minulý rok tu niekto popiosval, že prepláchol radiátor tak, že dopojil hadice od kúrenia, prepláchol ho jednoducho prúdom vody hadicou z vodovodu a potom mu to kúrilo dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojti26 Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 mam naprosto stejny problem... vcera odpoledne topilo jak o zivot a kdyz jsem do nej v jednu rano sednul tak \"nic\"... kdyz jsem jel a proste motor zabiral tak vzduch postupne tepla a kdyz jsem stal nebo cokoliv tak to stalo za....bylo to na prd a jeste ledovy ... nekoukal jsem na nic a podivam se az odpoledne. otazka zni- kde se da odzvdusnit topeni atd nejake rady na co mrknout atd? moc dik vsem, zacinam byt nestastnej, uz mam auto namrzly i zevnitr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts