Bossik Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Zdravim mam mensi problem s 307 hatchbackem pres zimu mi nedovre viku kufru delalo mi to i minulou zimu. Muzu bouchnout jak chci a nic zamek udela cvak cvak a je otevrene musim to ruzne vychytat aby se to zavrelo ale pak se stane ze zamknu auto a odemknu a zamek povoli a je kufr zas otevren. Dela to jen pres zimu v lete ne. Nemate nekdo zkusenost ?? Zkousel jsem to ocko do ktereho zaklapava zamek zvednout ale tam byla vule minimalni a stejne se to nevyresilo dik za rady:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PEUGEOTIK307 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Rozober zadný tapacír a vytiahni zámok, vyčisti ho a následne ho potom nahoď naspäť, ale nedotiahni ho úplne nafest, lebo ti to bude robiť opäť. PS: Osobná skúsenosť. [upravil dne 27.11.2010 12:30 PEUGEOTIK307] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bossik Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 ok zkusim vyndat zamek prostrikat uvidime Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado345 Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 caute, akurat dnes som to riesil, problem nebol v zamku, ale v tlacitku, ktore ho ovlada. Je tam ta plastova \"platnicka\" ktora po stlaceni zopne mikrospinac a otvori sa zamok, no a ten maly kus plastu, ktory ma platnicku vracat do povodnej polohy bol ohnuty, takze sa vracala iba vlastnou vahou a niekedy sa to zavrelo, inokedy ostal ten mikrospinac zopnuty a kufor sa nezavrel. Vyriesil som to tak, ze som tam dal zdrhovacku, ktora funguje ako pruzinka a teraz sa kufor pekne zatvara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalibor307 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 mne to robilo tiez minulu zimu ale vzdy len vtedy ak bolo vlhko a mokro tento rok je to to iste, dik za radu skusim to rozobrat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerr Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Toto isté mám aj ja hlavne v zime a keď mrzne. Nemôže to spôsobovať námraza? Keď su teploty vyššie ako minusové zatvára normalne, ale keď mínusové musím špekupovať ako to zatvoriť aby sa neotvoril. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lví-ček Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 wlado345: Díky za radu. Dělá mi to podobnou věc.Občas otvírám kufr na druhý třetí pokus. Bud kufr po stisknutí neotevře nebo při zavření zase zámek kufru nezavře. Nejspíš jedna z dětských nemocí Peugeotu 307. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buboman1 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Zdravim....mal som podobny problem.....staci zhodit plast z kufra,odsrobovat 2 skrutky,vybrat mechanizmus s mikrospinacom a vlozit kusok molitanu pod ten plastovy kolicek ktory stlaca mikrospinac....isto,ako aj v mojom pripade bude nalomeny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Existujuci Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Aj mne to minulu zimu raz nechcelo zatvorit(pribuchnem kufor a cvak cvak a je otvorene). Tak som zvolil sposob jemne som privrel kufor a iba dlanou pritlacil a zatvoril sa. Proste som silno nebuchal. Ked uz sa auto zohrialo bol pokoj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bossik Posted December 5, 2010 Author Share Posted December 5, 2010 cau tak jsem se na to dnes konecne dostal a bylo to opravdu v tom madle kde je ten spinac rozebral jsem to vubec jsem nechapal jak to tam funguje protoze se to nevracelo a stale to bylo sepnute a kufr se nezavrel vyresil jsem to perkem z propisky ktere mi to vraci tak vsem dik za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PEUGEOTIK307 Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Šikovný chlapec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohumil Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Dělá to taky. Dostane se tam blátíčko ze silnice, nebo sníh a po zmáčknutí se ta blbá destička nevrátí a zámek se po zaklapnutí dveří nezamkne. Já to řeším tak, že před zaklapnutím dveří několikrát bouchnu pěstí po krytu, destička se uvolní a pak zámek zamkne. :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarbi Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 taky oprava :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarbi Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Mě zatím šel otevřít pokaždé, ale občas nejde otevřít, takže se připojím do řad samoopravářů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reznaluki Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Dělá to bordel v madle. Chce to jednou za čas vystříkat vodou pod tlakem a vysušit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajvet Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 taky mi to dělá. jednou se do kufru nemůžu dostat. Podruhé se mi otevře při otevření dveří či odemčení dvěří, pak zase chvíli funguje tak jak má... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matulo Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 robi mi presne to iste, co kajvet-ovi. Najcastejsie sa mi otvara kufor pri otvoreni hociktorych dveri alebo pri odomknuti. Skusim to vycistenie zamku.. dam vediet, ci pomohlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lví-ček Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Kajvet, matulo: Ahoj kluci, měl jsem stejný problém a už je vyřešeno. Jak je konec kabelu s koncovkou do mikrospínače tak tam byly zoxidované dva kontakty. Když jsem opatrně vysunul konec konektoru z mikrospínače tak se jeden ulomil. Vyměnil jsem mikrospínač za nový a ještě pro jistotu vyměnil na madle těsnění (co jsou ty dva svorníky) co dosedá na dveře kufru a je klid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajvet Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 u mě nebude problém asi v mikrospínači, ten se mi zdá být ok, spíše se mi nevrací ten celý plast který se mačká při otevírání kufru:myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts