Keml Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Včera jsem jel do Plzně a během cesty mi začal pomalu stoupat palivoměr a motor na křižovatkách chcípal. Mam benzína 1,6 .Chtěl jsem vyndat víčko od nádrže, ale nešlo to, bylodvětrávaná.o přisáté podtlakem,musel jsem použít hrubší sílu. Nádrž zasyčela a ozvalo se tlumené bouchnutí jak se ztažená nádrž vrátila do normálu.Pak se i palivoměr vrátil do původního stavu.Když nádrž zavřu tak se vše opakuje,proto teď jezdim bez víčka . nevíte kde je chyba ? Nádrž musí přece bejt někde odvětrávaná. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Je tam soustava odvětravacích hadiček, jedině to skusit profouknout, taky je možný že ti tam zamrzla kapka zkondenzované vody, mě se to stalo vloni v zimě, od te doby už to neudělalo. Nejjednodušší je vyvrtat do víčka 2mm dirku a je klid [upravil dne 27/11/10 11:30 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko306 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Odvetrávacia hadička by mala viesť popri nalievacom hrdle nádrže. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 nejjednodušší je opravdu ta dírka do víčka:myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vendelinek Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Jj,dirka dělá divy:D kdysi jsem taky řešil [upravil dne 27/11/10 12:16 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 uz sa to tu riesilo na 1.8 micke a na vine bol uhlikovy filter(cierny valec) pod pravim blatnikom pri blatnikovej smerovke(u spolujazdca) ,z neho ide hadicka na hrdlo nadrze bolo to tam pricpane dotycny ho vymenil a bolo to ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HonzaZ Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Stačilo by ho na zkoušku odpojit a vidělo by se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Stačilo by ho na zkoušku odpojit a vidělo by se. napad je to dobry:super len ci na 1.6 ten filter je:myslim [upravil dne 27/11/10 11:38 krtek 2] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keml Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 No právě,žádnej filtr jsem nenašel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 dal si dole ten plastovy podblatnik nad prednym kolesom spolujazdca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keml Posted November 27, 2010 Author Share Posted November 27, 2010 Počkej, nebude v místě jak je blinkr v blatníku na straně spolujezdce ? K čemu je ten filtr vlastně dobrej ? Já se sice koukal pod pr. přední blaník, ale do přední části.Asi blbě čtu forum [upravil dne 27.11.10 17:12 Keml] [upravil dne 27.11.10 17:13 Keml] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 ano je za kolesom nie pred nim . POSTUP-no tak najprv daj auto na zdvihak (pravy predok)potom odmontuj prave koleso,potom nad kolesom je plastovy podblatnik (cierny plast ktrory zachytava bordel od kolesa za jazdy ,vyplna celu dutinu blatnika tu jeden mas na ukazku http://www.autobazar.eu/sk/podblatnik-pz-406-id1553101.html je zo zadu ale predny je podobny no az potom ked ho das dole uvidis ten filter (cierny plastovy valec) z hadickami ,vo vnutri blatnika tam kde je blatnikova smerovka.(mala smerovka ,nie ta velka pri svetle)ps-ten filter je nadoba s aktivnym uhlim a zachytava benzinove vypary z nadrze no a z neho tie vypary idu do skrtiacej klapky ( hadickou)na tej hadicke je este ele-magneticky ventil (ktory tie vypary pusta a zastavuje do skrtiacej klapky [upravil dne 27/11/10 17:37 krtek 2] [upravil dne 27/11/10 17:38 krtek 2] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 pozri sa vyssie Radek Hurvajz tam dal prilohu ,na obrazku cislo 10 a ta sipka z cisla 10 smeruje za predne koleso tak tam to najdes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keml Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 Chlapy,díky za snahu , rady a vyčerpávající návod demontáže,jen co přestane padat ten bílej sajrajt tak se na to mrknu a pak poreferuju.Podle nákresu jsem ani netušil ,že je tam tolik všelijakejch hadiček a bazmeků Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fousek Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 mrkni sem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keml Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Tak mám podezření že asi ten podtlakovej ventil je vadnej (udržuje jinej podtlak ) .Protože když odpojím hadičku od nádrže k uhlíkovému filtru tak se pod tlak v nádrži netvoří . Jestliže jsou připojeny všechny hadičky - nastartuju auto a potom a po chvilce zhasnu motor je slyšet u filtru jak se natahuje vzduch do okruhu. Po chvilce to přestane a já když jdu k víčku nádrže tak si to stejně ještě přisaje vzduch.Skoušel jsem okruh propojit . Místo filtru jsem dal propojovací hadičku a stejně se podtlak dělal i když tam nebyl ten filtr,takže filtrem to asi nebude.pokud fouknu do hadičky jdoucí od filtru k nádrži tak je normálně průchozí (dá se profouknout), a ta hadička jdoucí od filtru k motoru po nastartování taky saje ,tak už opravdu nevim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 vyber ventil a vyskusaj ho na baterke(ci cvaka)a taktiez ci preusta v zapnutom stave a neprepusta vo vypnutom stave (alebo naopak )ustami alebo pumpou teraz ma napadlo vravis ze ked to napojis priamo bez filtra tak tak ze sa to nodvzdusni,a kade to ma nasat vzduch z vonka? ked ked si krtiacu klapku(sanie)priamo prepojil s hrdlom nadrze respektive s nadrzou. ps ten filter musi mat nejaku pdtlakovu klapku alebo niecotake ze ked tam vznikne podtlak urcitej hodnoty ta klapka sa otvori a nasaje vzduch z vonka cez hadicku ,neviem si inak predstavit ako to moze fungovat ,ten cvakajuci ventil len skrti a pusta benzin pary do skrtiacej klapky,naprd je to ze ten filter sa rozobrat neda(bez poskodenia) si myslim inak by sme boli hned mudrejsi [upravil dne 29/11/10 15:46 krtek 2] [upravil dne 29/11/10 16:14 krtek 2] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 tak som nieco nasiel ako rj ovlada ten elektromagneticky ventil kedy otvara a zatvara pre zaujimavost http://img27.imageshack.us/img27/8921/pict20081127100312.jpg a este popis ele-mag ventilu http://img526.imageshack.us/img526/702/eleventil.jpg [upravil dne 29/11/10 20:21 krtek 2] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keml Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Takže to shrnu: Pokud jsem vytáhnul hadičku vedoucí z filtru k nádži a přerušil tak obvod, podtlak nevznikal.Pak jsem filtr vyhodil úplně a propojil obvod jenom hadičkou tak podtlak se udělal , takže filtr zřejmě není příčinou. Tak jsem vymontoval ten ventil (na fotce).Byl umístěn pod podběhem a zřejmě bude na vině on, protože vůbec nezavírá a permanentně propouští. A tím zřejmě vzniká ten podtlak v nádrži , sání saje vzduch z nárže neustále bez zavření ventilu. Zkoušel jsem ho připojit na 12 V ,ale vůbec nereagoval , necvaká a je stále otevřený (foukal jsem do něj vzduch) . Možná ,že má na vině i zvýšenou spotřebu ,protože poslední dobou se mi zdá ,že auto strašně žere. Zkusím ho tedy sehnat a uvidíme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 pomeral si tie dva kontakty na ventile ohmetrom?mozno je len pridrety mozno by siel rozchodit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts