Guest Jarmyl Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Zdravim všechny autobusáky Tak mám doma stříbrnou 807 2.2HDi 7/2005 pullmann v plné výbavě (kromě barevné obrazovky). dovoz z DE Zatím ji oťukávám a měl bych pár dotazů: Auto je při pohledu zezadu nakloněné mírně napravo - od kola k blatníku cca 3cm rozdíl, ale je to vidět. Servisák co mi to do dotáhl říká, že je to OK a je to dáno konstrukcí nápravy a nějakou tyčí napříč (stabilizátor?) mě se to ale moc nezdá. Na středovém tunelu, jak je ten multifunkční ovladač a tlačítka tak jedno tlač. (esc) nepruží a nepřepíná. Měl jste to někdo rozebrané?, nerad bych něco hned podělal. V jednom výdechu je ulomená vodorovná lamela, dá se vyměnit jen jedna, nebo se musí celý ten výdech? Když běží přídavné topení, dost hlasitě to píská . Je to normální? Když mám tažné sundavací (takové kolečko n a klíč) tak bych ho asi neměl mít na autě trvale co? Nechal jsem si ho tu prověřit a je bez oprav v záruce, není to divné? co jsem tu viděl, každé auto tam něco má. Jo a co a jak často použít na kožená sedadla a volant? Díky za vaše zkušenosti! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haryk Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Tak vítej :papa a k té kouly-když nezakrývá espézetku tak snad ne,ale nevím určo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bibo807 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 vitej..na ty sedačky doporučim kosmetiku porzelack a nebo si nech vyčistit auto a pak doporučim na čiste sedadla nanest včeli vosk lehce natupat na houbičku na nadobi a tim samym pzusobem nanest i na sedadlo pokud maš děrovane potahy pokud ne stači rozetřit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bibo807 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 vitej..na ty sedačky doporučim kosmetiku porzelack a nebo si nech vyčistit auto a pak doporučim na čiste sedadla nanest včeli vosk lehce natupat na houbičku na nadobi a tim samym pzusobem nanest i na sedadlo pokud maš děrovane potahy pokud ne stači rozetřit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filas1 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Když běží přídavné topení, je normální, že to píská, nebo spíš hvízdá a až se topení rozeběhne naplno, tak to hučí. Kouli mám taky sundavací ( klíč s kulatým červeným kolečkem) ale jezdím většinou pořád s ní. Dnes už koule nemusí být sundavací. Když mám multifunkční ovladač, měl bys mít i barevnou obrazovku s navigací, ne? Všechny opravy nemusí být v servisní historii viditelné, pokud je technik lempl a nezadá je do počítače. Taky by mě zajímalo, jestli kůži nějak pravidelně ošetřujete nebo jestli je to vůbec potřeba. Já zatím nepoužil nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 S tou koulí bych polemizoval. Mám pocit, že stále platí, že pokud je sundávací tak se s ní nesmí jezdit, jednou jsem za to dostal pokutu. U jiného vozu. To tlačítko chce zkontrolovat odspodu celá konzole jde lehce rozebrat, napřed odloupnout stříbrnou lištu mezi volantem a schránkou u spolujezdce a pak už to je jednoduché. Jen si nepamatuji zda tam je nějaký šroub,ale myslím že ano. Někde to tu je popisováno k vůlu výměněn žárovek. Přídavné topení mi také hvízdá jako prase a řekl bych že pořád i když jede naplno, pokud tedy jede naplno, teď mám brouka v hlavě. Jak se pozná že dobře topí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filas1 Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Na 2. autě mám taky sundavací kouli ale nikdy během 10ti let co auto máme sundaná nebyla, protože někdo zlomil klíček v zámku. Nikdy problém nebyl, tak nevím jak to přesně je. Ten středový panel stačí jen vycvaknout směrem nahoru, šroubky tam nejsou. Nedávno jsem měnil žárovky od podsvětlení klimatizace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
golias Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 On má asi multifunkční ovladač, k display od rádia některy modely to měli, ale tím pádem by tam měla být navigace, taková jednoduchá ukazuje ti jen šipky ne ulice. Aspoň jsem to viděl na některých když jsem kupoval moji 807ku. A s tou nápravou se mi to taky nezdá, jestli to jde vidět tak jak říkáš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Pokud je odnimatelné tažné bez použití nářadí, tak nesmí být na vozidle - dle zákona, ale praxe je jiná. Jednu dobu to bylo aktuální a policajti se na to zaměřovali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haryk Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 bufik píská taky a žena pokaždé ,,něco ti píská a smrdí\" ,hold ženská Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Mě jen zarazilo to jak tu někdo psal že píská na začátku a pak jen hučí. Tak mě píská stále. Tak mě šlo o to abych nedělal zbytečně ovládání. Píská tak hlasitě, že představa že nechám běžet topení a zkusím si zdřímnout je asi neuskutečnitelné. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jarmyl Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 jj má to navigaci, ale na monochrom obrazovce. je tam normálně RT3, teď už počeštěná s MP3. až přijdu na to, jak vložit foto, dám sem. nemá někdo manuál v češtině? odkazy co jsem tu našel jsou už nefunkční. stáhl jsem na C8, ale přeci jen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagic Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Mně bufik nejde, sice dýl mrznu, ale nic nepíská a můžu si klidně zdřímnout:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Manuál je nejlepší stáhnout na stránkách Citroen.cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MotoMoto Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Mně bufik nejde, sice dýl mrznu, ale nic nepíská a můžu si klidně zdřímnout:P No jak si zdřímneš tak umrzneš. Já se na to děsně těším, dost často se mi stává že někde skejsnu a potřebuji orazit a vždy to znamenalo nechat běžet motor a tohle bude přijemější. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
somira Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 odkaz na manuál je aktualizován ke stažení Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Ice Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Na 100% je,když tažné zařízení nezakrývá SPZ může koule být nandaná,ikdyž je sundávací.To je když je SPZ daná vlastně do nárazníku. A jestli někdy někdo platil pokutu za to,že ji neměl sundanou a nezakrývala SPZ,tak....prostě přispěl do státní kasy ,,zbytečně,,. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milan+ Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 No tak to se mylíš,když je tažné sundavací bez pomoci nářadí musí dolů vždy,pokud s pomocí nařadí,t.j. šroubovací,tak to musí dolů pokud zasahuje do spz jináč ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laďa Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Jsem stejného názoru jako Milan+, i jsem to psal o pár příspěvků výše. Johny tvých 100% není spolehlivých:papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudko Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 tak vitaj medzi \"busákmi\":D najprv k tým 3-cm, ak ti niekto povie že to je v poriadku asi by som zašiel aj do druhého servisu Není možné aby bola jedna strana vyššie ako druhá prídavné kúrenie najprv píska akeď sa rozbehne hučí /aspoň mne/ a \"smrdí\" /ženské/ ťažné ak je odnímatelne /bez naradia/ musí dole aspoň podľa slovenskej vyhlášky kožené sedačky a volant sú na to špeciálne prípravky, ale doporučujem s prídavkom včelieho vosku Tak veľa šťastných a bezproblémových km:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts