Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Úprava přídavného otáčkoměru.

Charlie 607

Recommended Posts

Ahoj, věřím že jsou tu v autoelektrice dosti fundovaní lidé a tak bych chtěl poprosit o pomoc. Jde mi o montáž otáčkoměru.

Mám dvouválcovou Yamahu, 4takt a drtivá většina přídavných otáčkoměrů je na 4-6-8 válců. Nedalo by se dodělat, nebo dokoupit nějaké zařízení, které by upravilo počet pulsů tak, aby takový otáčkoměr fungoval na dvouválcovém motoru. (Předpokládám, že se ten motor bude chovat jako jednoválec, protože bude házet jiskru na každém válci jednou za otáčku.

Pokud to nějak jde vymyslet, budu rád za každý nápad, elektrotechnika zrovna není moje parketa. Díky

Já vím, že to není asi rada, kterou čekáš, ale stavebnice univerzálních otáčkoměrů stojí od 200,- do 500,- takže bych to neřešil. Tedy pokud to není něco co za to opravdu stojí.

BTW: upřímně, navím kdy naposledy jsem koukal na motorce na otáčkoměr. To bych raději dodělal, teplotu oleje nebo něco podobně praktického. Ale samozřejmě proti gust....

[upravil dne 24/11/10 20:18 koblih69]

Připojuje se na cívku. Ono to není na motorku, mám to na plachetnici, z přívěsnýho motoru jsem udělal zabudovanej a teď k tomu potřebuju dodělat budíky. líbí se mi od FK série 14 viz: http://tuning.shop5.cz/cz-detail-463790-pridavny-budik-otackomer-fk-automotive.html použil bych i teploměr oleje a asi voltmetr, tak bnych rád, aby byli všechny budíky stejný a právě mi chybý dořešit ten otáčkoměr, aby fungoval.

Bandit 1200 rozjedu se zařadím 5 a jedu, přeřazuju na semaforech nebo na stopce :D otáčkoměr nevím k čemu by mi byl.

BTW předpokládám, že 2 válcová Yamaha nebude asi Cross, nebo sport ( tedy možná tak RDčko, ale to je jiný soudek )

[upravil dne 24/11/10 20:41 koblih69]