nudget Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ahojte nic moc jsem tu nenašel ale byl jsem dnes v servisu a vyměňovali mi tyčky stabilizátoru a tyče řízeni L+P .. když jedu, volant jde z tuha víc než předtím a nevrací se tak úplně do rovné polohy. obzvlášť při zatáčení doleva. Posilovač řízení nemám. Je možné, že se to potřebuje jenom zajet aby si to sedlo jako třeba brzdové destičky a pak to bude už v pohodě? Děkuji moc.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
švícko87 Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Máš zarezlý sloupek žízení - ten kloub,co spojuje tyč řízení s převodkou. Je to špinavé od bordelu.Vyndej, promaž a uvidíš,jak bude volant chodit pěkně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fosil Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Je tam něco špatně, možná jen nastavení sbíhavosti. Nejdřív bych s tím šel na geometrii. Řeči o tom že si to musí sednout vedou servisáci, když něco zmrví a snaží se zákazníka zbavit. Po jakékoli opravě to musí fungovat. Ještě mě napadají spodní čepy a horní uložení tlumiče. [upravil dne 24/11/10 16:33 Fosil] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
limar Posted November 24, 2010 Share Posted November 24, 2010 Ahojte nic moc jsem tu nenašel ale byl jsem dnes v servisu a vyměňovali mi tyčky stabilizátoru a tyče řízeni L+P .. když jedu, volant jde z tuha víc než předtím a nevrací se tak úplně do rovné polohy. obzvlášť při zatáčení doleva. Posilovač řízení nemám. Je možné, že se to potřebuje jenom zajet aby si to sedlo jako třeba brzdové destičky a pak to bude už v pohodě? Děkuji moc.. Keď si menil tyče riadenia, tak určite treba dať urobiť geometriu. Ja som menil len vrchné guláky a volant išiel ťažko, nevracal sa. Po geo je všetko v pohode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudget Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Geometrii mi dělali rovnou při té výměně.. Hm takže říkáte abych do toho servisu zašel znova, že to nepřejde? :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Podle mého názoru jsou to ložiska nad tlumiči, což je statisticky nejčastější. Ten kloubek, jak psal švícko87, to může být taky, ale méně často. Ložiska nad tlumiči zjistíš snadno: zajedeš si na štěrk (posilovač řízení nemáš), otevřeš kapotu a dáš ruku na horní uložení tlumiče, pomocník otáčí volantem. Ucítíš lupání - přeskakování, tak je to ložisko. [upravil dne 25.11.2010 06:44 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudget Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Už je to v servise, uvidím co mi na to řeknou. Před opravou respektive výměnou tyček stabilizátoru a tyčí řízení mi to nedělalo takže doufám, že to je tím a nebudu muset nic navíc platit Děkuji všem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts