Jump to content
  • Aktuální cíle darů

P206 napnutí klínového řemene

leoklof

Recommended Posts

Ahoj, měnil jsem klínový řemen na p206, je to typ 1.1 r. 98, tj. je tam jen alternátor, žádný posilovač ani klima, proto ani žádný napínací kladky.

Řemen jsem koupil Starline rozměr 713x10. Vyšrouboval jsem spodní šroub uchycení alternátoru a povolil horní, pak se dal přiblížit alternátor k motoru a nasadit řemen a pak to zpátky zas našrouboval (je tam myslím jen jedna poloha - blbě jsem na to viděl), ale zdá se mi ten řemen volnej, píská. Nevím jak ho ale našponovat, jestli to vůbec jde - poradíte? Díky. Leoš

Ahoj, nerad znovu otvírám tuhle banalitu, ale teď mi volala přítelka co s autem jezdí, že zase nějakej divnuj zvuk od motoru, když parkovala (a asi klesly otáčky) a svítí dobíjení. Takže nejspíš ten řemen praskl. Nestačil jsem ho našponovat, nechával jsem to na víkend, protože přestal i pískat.

Chci se teda zeptat, jestli nemůže být bota ještě někde jinde. Něco zatuhlýho, co ho namáhá apod. Jinak o víkendu bych dal novej a dobře našponoval. Jo a minule jsem kupoval ten Starline za 70 Kč, tak jestli to není moc velkej šmejd. Díky.

No Starline sice není žádná výhra ( jak u čeho ) ale že by to prasklo hned to ne. Tady není nic složitýho takže kromě napnutí musí být OK obě řemenice ( nesmí stranově házet - šmajdat ), a musí být perfektně v ose. Zkontroluj jeslti místo kde běží přes řemenice řemen nemá nějaké otřepy nebo nalepený bordel. Pokud je vše OK pořádně našponuj ( nepřežeň to ať nezničíš ložisko altíku ) a bude to OK.

• 4 years later...

ahoj, k tomu napnutí klínového řemene. Já jsem u své 307sw nenašel, že by se řemen napínal sám. Je tam jen dole utahovací šroub tak jsem nastavil na tuhost s asi 0,5 cm propnutím když na řemen zatlačím. Nevím jestli to není moc. Možná někdo poradí jinej fígl. S hvízdáním jsem měl problém vlastně ještě mám, ale je to vždy po nastartování. Servisman mi poradil vyměnit ložisko klimatizace a bohužel ani po výměně se stav nezměnil. Takže trochu začarovaný kruh a další peníze pryč :(