Jump to content
  • Aktuální cíle darů

2.2HDI nejede a žere

macman

Recommended Posts

Zdravím,

konečně mne opustila chřipka a hrabu se v autě.. Mám P607 s 2.2HDI motorem.. Koupil jsem ho s potkaným motorem, vyměnil vahadla a bez výměny vaček a ventilů složil.. Auto sice jezdí, ale má své \"mouchy\", které ovšem nevím jestli jsou nedokonalou opravou motoru, nebo dlouhodobá závada.. Předchozí majitel s autem nikdy nejel více než 70km/h a je naprostý technický antitalent, takže si ničeho nevšiml (také si nevšiml že mu hoří řemenice - proto se to potkalo)

Takže moje poznatky jsou následující... Motor startuje za jakéhokoliv počasí bez žhavení, ale potřebuje se prostě tak 3x otočit.. Oproti TDI, nebo JTD které taky mám neškytne prostě na první otočení.

Motor má znatelné vibrace na volnoběh (na HDI jsou vibrace velké, když sednu do firemního TDI - vibruje tak nastejno)

Auto je schopno jet sice 200km/h, ale turbo zabírá až tak od 2500rpm - do té doby je mrtvé..

Spotřeba brutální prvních 20km.. Pokud jedu na nákup 15km tam a 15km zpět pod 12l/100 se nedostanu (přitom jsou to okresky, žádné město).. Subjektivně mi přijde, že pokud jedu klidně, tak to žere víc, než když na to šlapu..

Pokud jedu na spotřebu delší trasu - žere to stejné jako když to ženu... U 1.9TDI když nepospíchám, dám si cestu na chalupu pod 4L/100 a když na to šlapu, vezme si průměr 6,5L/100. Peugeot jede pořád za stabilních 9L/100. Skutečná spotřeba zhruba odpovídá pal. počítači..

Po zapojení na diagnostiku ukazuje pokaždé jiné hodnoty.. Pokud motor není 100% zahřátý, tak vstřiky lítají -4 až 4, tlak v railu +- 20%, váha vzduchu někde kolem 600mg... Pokud se motor zahřeje, má ukázkové hodnoty.. váha do 300, vstřiky -1 až 1 a tlak v railu se nehne...

Chyby na motoru žádné, kromě chyb FAP (víčko nádrže, chyba dávkování, malé množství aditiva), ovšem kontrolku motoru to nerozsvítí, takže nouzový režim by neměl být...

Motor jsem při skládání vyčistil (klapky swirl byly pod 1cm vrstvou dehtu), vyčistil jsem trubku od EGR.. všechny podtlakové hadičky prošel, postupně povyměňoval ty elmag ventily na podtlaku...

Drobný nedostatek je na intercooleru, na spodní straně je trocha oleje, ale kdyby byl děravý, byl by zasraný asi podstatně více..

Na žádnou závadu jsem nepřišel...

Jediné co se mi nezdá, ale možná je to normální - auto nedrží tlak v posilovači brzd.. U jiných aut mi jde ještě druhý den brzdit, tady přijdu k autu (parkuji v kopci) a musím dát ručku, jelikož brzdový pedál je tvrdý jak kámen a auto nebrzdí.. Po nastartování trvá cca 2 vteřiny, než posilovač natlakuje.. Jak to funguje u vás???

Abych vyloučil, že jsou hnuté ventily a měl čím začít - neznáte někoho, nemáte, neumíte někdo změřit tlaky ve válcích někde kolem Prahy??? Vstřiky jsem měl venku, takže by to nemusel být takový oser je vyndat.. :-)

Zatím díky

macman

Chyby na motoru žádné, kromě chyb FAP (víčko nádrže, chyba dávkování, malé množství aditiva), ovšem kontrolku motoru to nerozsvítí, takže nouzový režim by neměl být...

lk

Prvni velka chyba.

Pak to chce projet poradne nadiagnostice pocas jizdy a taky na miste.

Ale myslim tim dulezite udaje...........ne +-20%+- 4 +- či co...:D:D:D

Takže myslíš že by to mohl dělat FAP?? Jinak regenerace u něj probíhá cca po 400km a na diagnostice je max. částečně zanesený... No vzhledem k množství závad co hlásí, bude muset jít pryč...

Které hodnoty máš konkrétně na mysli??? V příloze posílám screen naměřených hodnot při zahřátém motoru...

macman

post-32470-14109613653581_thumb.jpg

S PSA autama mám nulovou praxi, ale diagnostiku na VW dělám mnoho let... Pokud vezmu zkušenosti z TDI, tak kromě brutálních hodnot u studeného motoru vše vypadá OK...

Váha se dle zátěže plynule pohybuje od 230mg nahoru... to vypadá OK...

Turbo po chvíli dosáhne požadovaného tlaku... OK

Tlak v Railu nekolísá a drží se očekávaných hodnot... OK

Teploty paliva, vzduchu, motoru odpovídají... OK

atmosferický tlak taky sedí.. OK

Pokud vezmu info z tohoto fóra, tak vstřiky jsou v normálu.. OK

Po čem tedy mám jít??

macman

no kolem Prahy bych dopouručil kluky z Benešeova,Dea Benešov,dej si hledání,jsou tu na ně i kontakty.....,jsou to machři,nebo napiš Pe.trovy dělá ve Zdybech u Peu,tak by ti byl asi taky schopný nějak pomoci....

KAždopádně potkaný motor není moc dobré,a myslím že by bylo dobré udělat hned komplet celý repas motoru.....,nikdy nevíš co kde bylo dále načnutého.....,ale třeba se mýlím.....