ferrari Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Páni, máte 1,4ky...neviem, nepáči sa mi, že moja 1,4 má takú čudnú reakciu na pridani eplynu - hl. keď sa pohýňam. Pridaám jemne plyn, otáčky sa jemne zvýšia, ale nemá to ešte žiadnu silu, púšťam spojku, motor má tendenciu chípnuť, tak musím pridať viac, ale to sa mi to už rozručí...vlastne keď na voľnobeh stlačím plyn tak o 2 cm, nemá to temer žiadnu silu, iba sa jemne zvýšia otáčky... Pýtam sa, bo neviem, či je to normálne, alebo porucha... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardaaa Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 nevím jestli je to ten samý problém co jsem měl ja ale projevovalo se to podobně, auto nechtělo jet, plyn šel ztuha a zabíral jak píšeš asi až po 2 cm, u mě pomohlo lanko pořádně promazat silikonovým sprejem a grafitkou a bylo po problému, auto jede jak drak:) tak třeba to u tebe taky pomůže. Carda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Hm, ale mne sa nezdá, žeby šiel plyn nejak stuha - pridám bez problémov na podlahu...musím si k autu niekoho vziať, kto bude rovnomerne pridávať a j abudem kukať, či sa hýbe ovládanie škrt. klapky... Skôr mi ide o to, či aj vám ostatným to takto zaberá...lebo keď stlačím plyn asik o 1 cm, otáčky sa zvýšia na cca 1300, ale ako píšem, nemá to ešte žiadnu silu...ako, mám už čosik odjazdené na všelijakých autách, ale niečo obdobné som zažil iba na Fabii 1,4MPi s hnusnou el. škrtiacou klapkou... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lubk0 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Sorry, celkom si to neviem predsravit, mas volnobeh, zatlacis plyn, otacky sa zdvihnu, ale nema silu ? Aku chces mat na volnobehu silu ? Pokial to je pri pustani spojky, nemas uz zodratu spojku ? Tj nepresmykuje ty ? Plyn reaguje aspom u me 1.4 ky uplne presne, a reaguje okamzite ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Njn, j emi jasné, že je to tažké si predstaviť, ale po stlačení plynu o 1 cm by to nejakú silu malo mať...jazdím denne na mojej 125ke, Corse, sem-tam 407ne, Fabii 1,4 16V, OcteII TDi; ale tam takýto jav nepozorujem...proste je problém sa svižnejšie pohnúť bez toho, aby som to pri rozjazde točil do 3000ot... Spojka nie je zodratá, ani náhodou... Proste tlačím-tlačím plyn a motor nezaberá...ale nemám pocit, žeby plyn viazol...aj počas jazdy to je cítiť, auto začína ťahať až kdesi pri stlačení plynu o 2 cm... Jo a ešte pri ustálenej jazde na minimum plynu na 3ke, či 4ke auto jemne trhá... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oni Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 to je takovej problem, co by kazdej musel vyzkouset. Jediny co ti poradim, je to,mrkni u skrtici klapky, jak mas natazeny lanko. Lanko nez je zahakli ke klapce,jezdi v takovy trubicce. Ta ma vroubky a tim muzes lanko povolit nebo pritahnou. Nesmi byt vubec volne,ale ani pretazeny,tak akorat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Máš pravdu, musím to čím-skôr kuknúť...dík Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jindras Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Co se týká toho lanka.tak může jít na první pohled lehko,ale uvnitř se můžou objevit trhlinky(ostré bodliny) vznikající z třepení lanka a pak to dělá tohle-měl jsem to samé.Pokud to je ono,nejlepší je objednat přez Auto Kelly z jejich katalogu,je to speciál sada pro Peugot se všemi průchodkami a atd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 No ale ako zistím, že je to tak? Ale vravím, sa mi to nezdá, necítim, žeby sa lanko zadrhávalo a auto je celkovo dosť zachovalé... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 Inak,dnes som otestoval švagrovu Xsaru 1,4B r.v.99 (na pohľad identický motor) a on má reakcie na plyn úplne iné a tiež mu ide plyn omnoho ľahšie...takže asi mám nejakú poruchu...možno je ozaj rozstrapkané, aj keď mi príde, že ide vcelku pravidelne...no, musím kuknúť... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted December 13, 2010 Author Share Posted December 13, 2010 No, som sa dnes trochu kukol na napnutie toho lanka a veru - bolo poriadne voľné...ke´dže sa to nastavuje jednoducho hneď som nastavenie posunul ale o 8 drážok (!)...samozrejme tak, aby som nenechal pootvorenú klapku...nakoniec to ale bude asik tak, ako píše Jindras a Carda... Pred: Po: Foto z 2. strany (možno to niekomu pomôže): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas1280 Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Ferrari Daj tam karbec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted December 13, 2010 Author Share Posted December 13, 2010 Nooo, verím, že by to sakra pomohlo dynamike;) ...ale čo potom zapaľovanie, A čo katalyzátor? Potom už aj vačku vymeniť ahlavu líznuť...nie-nie, na to mám 742... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted December 13, 2010 Author Share Posted December 13, 2010 Ešte to asik skúsim premazať, čo to povie...asi by bolo najlepšie tam nejak (injekciou + ihlou?) nejaký riedky olej - možno silikónový...čo poviete? a najlepšie by bolo aj odpojiť koniec lanka, odpojiť aj úchyt bowddenu pri škrtiacej klapke a normálne do bowdenu nakvapkať/nastriekať silikónový olej...len aby mi to potom nevytieklo na fusakle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferrari Posted February 23, 2011 Author Share Posted February 23, 2011 Tak som to kukal, páni, a lanko nejak neviazne...ťažko sa pridáva plyn priamo na škrt. klapke...nedá sa niekde nastaviť sila pružiny? Švagor má Xsaru s týmto istým motorom a je mu ide plyn krásne ľahúčko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts